LJ MB SB

DAN ŽENA V POSAVJU

ENODNEVNI IZLET

Čudovito darilo za dan žena! Bogat izlet v Posavje z ogledom Krškega, postankom na lončarski kmetiji, ogledom gradu Rajhenburg in pokušnjo čokoladnega vina. Vključena tudi topla malica!

ODHOD: 11. marec 2023 | 1 dan | avtobus | šifra: CP1399

TRASA 1: Odhod iz Maribora (izpred TC City) ob 7. uri. Pobiranje potnikov: v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti) ob 7.30 in v Celju (dvorana Zlatorog) ob 8. uri.

TRASA 2: Odhod iz Ljubljane (parkirišče Dolgi most) ob 7. uri. Vožnja v smeri Celja.  

Vožnja v smeri Zidani most, Radeče, Sevnica. Na poti postanek za jutranjo kavo in osvežitev. Vožnja do KRŠKEGA. Ogled starega mestnega jedra: galerija Krško, Mencingerjeva hiša, Hočevarjev mavzolej, Valvasorjeva knjižnica, mestni park, župnijska cerkev … Nato obisk lončarske kmetije Kržan. Predstavitev in prikaz izdelave lončenih izdelkov. Ukvarjajo se tudi z izdelavo krušnih in lončenih peči. Možnost nakupa različnih lončenih izdelkov. Topla malica na žlico v enem bližnjih gostišč. Sledi obisk gradu RAJHENBURG, enega najstarejših gradov na Slovenskem. Podoživljanje zgodb o graščakih, skrivnostnem življenju menihov trapistov ter ogled muzejske zbirke o izgnancih in zbirke odličij Primoža Kozmusa. Čas za okrepčilo v grajski kavarni in slaščičarni ter nakup v dobro založeni prodajalni. Nazadnje še obisk Hiše trt, vina in čokolade Kunej. Predstavitev in ogled. Pokušina prvega čokoladnega vina v Sloveniji, penine in čokoladnih pralin. Možnost nakupa. Povratek zgodaj zvečer.  

CENA:    63 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, toplo malico, degustacijo vin, cestnine, vodenje in organizacijo.
Vključeni vstopnini: za lončarstvo Kržan in grad Rajhenburg. 

POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 6 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). 
V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku. 

Odvisno od števila prijavljenih potnikov iz posameznih krajev je možna prerazporeditev voznega reda in sprememba smeri potovanja, o čemer bodo potniki v tem primeru pravočasno obveščeni. Cena ostane nespremenjena. 
Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.  


Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • vključene vstopnine
  • bogat program
  • I feel SLOVEnia
  • gradovi
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava