LJ MB SB

MEHIKA

12-DNEVNO POTOVANJE

Atraktivno potovanje po zapuščini Aztekov, Majev in ostalih srednjeameriških civilizacij. Od Mexico City-ja do Yucatana. Zaključek v letoviškem Cancunu.

ODHOD: 4. marec 2023 | 12 dni | letalo | Šifra: MEH453

1. dan: Polet iz Ljubljane ali iz enega bližnjih letališč (po dogovoru organiziran transfer do odhodnega letališča). Polet preko enega evropskih letališč proti Mehiki. Pristanek letala na letališču v MEXICO CITYJU v večernih urah po lokalnem času, nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Ogled MEXICO CITYJA: park Alameda, Palača lepih umetnosti, Casa de los Azuljos, glavni trg, Narodna palača ... Postanek pri ostankih Azteškega templja Mayor in ogled največje katedrale Latinske Amerike. Obisk antropološkega muzeja s predstavitvijo vseh civilizacij območja. Vožnja v XOCHIMILCO na ogled ostankov  plavajočih vrtov. Vožnja z barko po kanalih, pozno kosilo ob mehiških melodijah romantičnih Mariachijev ... Vrnitev v hotel in nočitev.    

3. dan: Zajtrk. Vožnja v GUADALUPE za  obisk romarske bazilike. Nato vožnja v  TEOTIHUACAN, mesto bogov. Ogled Sončeve in Lunine piramide, tempelja Pernate kače … Kosilo na poti. Vrnitev v hotel in nočitev.    

4. dan: Zajtrk. Potovanje po razgibani pokrajini med mogočnimi kaktusi, mimo vulkana Popocatepetel, preko države Puebla in naprej v državo Oaxaca. Na planoti MONTE ALBAN, ogled zapuščine Zapotekov in Mixtekov. Večerja in nočitev v mestu OAXACA.     

5. dan: Zajtrk. Ogled mesta z izrazitim mehiškim temperamentom. Na tržnici je možno  poskusiti specialiteto – pečene kobilice. Odhod v EL TULI, kjer se nahaja najdebelejše drevo na svetu. Obisk ene izmed destilerij Mezcala, nato vožnja čez hribovito območje do Pacifiškega oceana, pri mestu Salines Cruz. Večerja in nočitev v Tehuantepecu.    

6. dan: Zajtrk. Vožnja v državo Chiapas do kanjona SUMIDERO, kjer sledi vkrcanje na hitre čolne in ogled tega mogočnega, do 1000 m globokega kanjona. Še obisk ene od vasi s potomci Majev, kjer šamani v svojevrstni cerkvi zdravijo bolezni. Večerja in nočitev v SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS.    

7. dan: Zajtrk in spust do mehiških nižin Chiapasa. Vožnja v PALENKQUE in vstop med razvaline nekoč velikega obrednega središča Majev pod mogočno piramido, znanega po mistični grobnici vladarja Pakala. Večerja in nočitev.    

8. dan: Zajtrk. Potovanje po ravnini skozi državo Tabasco v državo Campeche in dalje ob Mehiškem zalivu. Prihod v glavno mesto CAMPECHE, nekdanjo kolonialno obmorsko trdnjavo. Krajši ogled glavnih znamenitosti starega jedra s katedralo. Večerja in nočitev. 

9. dan: Po zajtrku vožnja v YOKDZONOT za obisk "cenote" – za to območje značilne jame oz. vrtače napolnjene z vodo. Možnost kopanja! Kosilo na poti. Popoldanski prihod v CHICHEN ITZO,  eno najbolj znanih in najbolje ohranjenih majevsko-tolteških mest. Ogled astrološke stavbe, mogočne piramide El Castillo, astronomskega observatorija El Caracol, palače vojščakov ... Nastanitev v hotelu in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Vožnja v mesto VALLADOLID in tam obisk slikovite tržnice. Nadaljevanje poti in kosilo nekje na poti. Zgodaj popoldan prihod na vzhodno obalo Yucatana do CANCUNA. Nastanitev v enem izmed obmorskih hotelov ob znameniti rivieri, prosto popoldne za kopanje in počitek. Nočitev v hotelu.

11. dan: Po zajtrku še prosto dopoldne v letoviškem hotelu (odvisno od ure poleta). Transfer do letališča v Cancunu in polet proti Evropi (proti doplačilu možnot podaljšanje bivanje v enem izmed letoviških hotelov v Cancunu ali okolici).

12. dan: Pristanek na enem izmed evropskih letališč, nato še nadaljevalni polet proti Ljubljani oz. enemu bližnjih letališč. Po želji in dogovoru še transfer do izhodiščnega kraja in zaključek potovanja.

CENA:     2.590 EUR pri najmanj 20 potnikih
                 2.840 EUR pri najmanj 15 potnikih
                 3.140 EUR pri najmanj 10 potnikih

5 % POPUSTA za zgodnje rezervacije in plačilo v celoti do 6.2.2023!

CENA VKLJUČUJE: vse polete po programu (iz Ljubljane ali bližnjega letališča z vmesnim prestopanjem v Mexico City + iz Cancuna z vmesnim prestopanjem do bližnjega letališča), vse letališke takse, vse prevoze s klimatiziranim avtobusom (ali minibusom) po Mehiki, 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih/haciendah***/**** kot v programu, 9 dodatnih obrokov na potovanju (večerje ali kosila) kot navedeno v programu, lokalnega vodnika, odlično slovensko vodenje, celotna organizacija.
Vključene vse vstopnine po programu.

DOPLAČILO na poti: izstopna taksa v Mehiki, turistična in ekološka taksa v hotelih = skupno cca. 25 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA: 
- za sobo 1/1 = 340 EUR, 
- za pričakovane napitnine na poti = cca. 50 USD, 
- za transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do odhodnega letališča in nazaj = 45 EUR,
- za podaljšano bivanje v hotelu**** na plaži v Cancunu ali okolici po zaključku potovanja po želji in dogovoru (od cca 100 EUR/osebo na noč dalje v 1/2 sobi TWC; cene na vprašanje glede na trenutno razpoložljivost in željeno storitev),

OPOMBE: 
- pridržujemo si pravico prerazporediti vrstni red ogledov po dnevih, možno je tudi, da bo kdaj vključeno še kakšno kosilo namesto večerje ali obratno, 
- ob prijavi morajo potniki oddati kopijo svojega potnega lista. Veljavnost potnega lista še mora biti najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. 

POMEMBNO: 
- v času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato je možen zamik datuma za dan ali dva oz. manjša prerazporeditev programa, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa.
- razpoložljivost letalskih vozovnic se spreminja, zato lahko hitro pride do zasedenosti kapacitet oz. tudi do dviga cen. Za zagotovitev čimugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja, toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.


Za potovanje veljajo splošni pogoji turistične agencije in pogoji letalskega prevoznika.
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

 • odlično vodenje
 • vključene vstopnine
 • bogat program
 • krožno potovanje
 • letalski in avtobusni prevoz
 • antične civilizacije
 • bogata zgodovina
 • naravne lepote
 • panoramska pot
 • države v razvoju
 • dinamično potovanje
 • UNESCO
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 12 dni (11 nočitev)

PREVOZ: Letalo

4. mar. 2023 - 15. mar. 2023

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

SKUPNA CENA: 2.800,50 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava