LJ MB SB

BANJA LUKA - ogled mesta in ugodni nakupi

DVODNEVNO POTOVANJE

Obisk znamenitega samostana trapistov, ogled glavnih znamenitosti Banje Luke, ki leži ob reki Vrbas. Možnost zelo ugodnih nakupov v Banji Luki.

ODHOD: 22. junij 2024 | 2 dni | avtobus | šifra: BL1540
 

1. dan: Jutranji odhod iz Slovenije (pobiranje potnikov v Ljubljani, Celju, Slov. Bistrici in Mariboru), prestop meje s Hrvaško in vožnja mimo Zagreba in Kutine (z vmesnim postankom). Prestop meje v BIH pri Gradiški in v opoldanskih urah prihod v BANJA LUKO. Najprej obisk samostana MARIJA ZVIJEZDA, kjer še danes živijo trapisti – menihi, katerih red izvira iz Francije. Ogled samostana s cerkvijo ter obisk trgovine z originalnim sirom trapistom in drugimi lokalnimi proizvodi (možnost nakupa). Sledi krajša vožnja v center mesta, nastanitev v hotelu blizu centra in prosto popoldne za nakupovanje in oglede v lastni režiji. V mestu je več nakupovalnih centrov, številne trgovine in butiki z raznovrstnim blagom, cene so večinoma precej ugodnejše kot pri nas. Možnost okrepčila v kateri izmed »čevabdžinic« ali lokalnih restavracij. Zvečer možnost obiska katerega od lokalov z živo glasbo. Nočitev v hotelu.

2. dan: Po zajtrku možnost obiska znane tržnice, nato pa ogled glavnih mestnih znamenitosti BANJE LUKE z lokalnim vodnikom (trdnjava, Saikadin grob, džamija Ferhadija, glavni trg, Gosposka ulica, pravoslavna cerkev, gledališče ...). Odhod iz Banje Luke v zgodnjih popoldanskih urah in vrnitev proti Gradiški. Prestop meje na Hrvaško in vožnja proti Sloveniji, prihod v večernih urah.

 
CENA:  125 EUR pri najmanj 40 potnikih
             145 EUR pri najmanj 30 potnikih    
               
CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC v centru Banja Luke, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine, davke in parkirnine, vse oglede po programu, lokalnega vodnika v Banja Luki, slovenskega vodnika, celotna organizacija.

MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi:
  za sobo 1/1 = 25 EUR.
 
MOŽEN POPUST: 
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima osebama), 
- tretja odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi! 
 
POMEMBNO: Točna trasa odhoda in pobiranje potnikov po Sloveniji bo določena glede na število prijavljenih potnikov iz posameznih krajev, o čemer bodo potniki obveščeni pravočasno v dopisu pred odhodom. Potnike bomo v vsakem primeru pobirali v Ljubljani, Celju, Slov. Bistrici in Mariboru, v ostalih krajih na poti pa le, če bo izvedljivo.
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
 
 
 
 
  • active
  • možnost nakupov
  • Balkan
  • odkrivanje naše zgodovine
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava