LJ MB SB

PREDPRAZNIČNA BANJA LUKA in BOŽIČNA ZGODBA V ČAZMI

DVODNEVNO POTOVANJE

Obisk znamenitega samostana trapistov, ogled glavnih znamenitosti Banje Luke, ki leži ob reki Vrbas. Možnost zelo ugodnih nakupov v Banji Luki.

9. december 2023 | 2 dni | avtobus | šifra: PBL1540

1. dan: Jutranji odhod iz Slovenije (pobiranje potnikov v Ljubljani, Celju, Slov. Bistrici in Mariboru), prestop meje s Hrvaško in vožnja mimo Zagreba in Kutine (z vmesnim postankom). Prestop meje v BIH pri Gradiški in v opoldanskih urah prihod v BANJA LUKO. Najprej obisk samostana MARIJA ZVIJEZDA, kjer še danes živijo trapisti – menihi, katerih red izvira iz Francije. Ogled samostana s cerkvijo ter obisk trgovine z originalnim sirom trapistom in drugimi lokalnimi proizvodi (možnost nakupa). Sledi krajša vožnja v center mesta, nastanitev v hotelu blizu centra. V mestu bo že čutiti predpraznično vzdušje. Prosto popoldne obisk stojnic, okrepčilo v kateri izmed »čevabdžinic« ali lokalnih restavracij, nakupovanje in oglede v lastni režiji. Zvečer možnost obiska katerega od lokalov z živo glasbo. Nočitev v hotelu.
2. dan: Po zajtrku možnost obiska znane tržnice, nato pa ogled glavnih mestnih znamenitosti BANJE LUKE z lokalnim vodnikom (trdnjava, Saikadin grob, džamija Ferhadija, glavni trg, Gosposka ulica, pravoslavna cerkev, gledališče ...). Odhod iz Banje Luke v zgodnjih popoldanskih urah in vrnitev proti Gradiški. Prestop meje na Hrvaško in nadaljevanje vožnje do ČAZME in krajši postanek v mestnem jedru ob znameniti cerkvi sv. Marije Magdalene, ki jo krasi poznogotski portal. Nadaljevanje na posestvo družine Salaj – prizorišče BOŽIČNE ZGODBE. Nada in Zlatko Salaj sta 2001 prvič okrasila svoje posestvo s sedemdeset tisoč lučkami. Tako se je pričela božična zgodba. Zlatko je vsako leto dodajal nove lučke in figure.  Danes je »božična zgodba« sestavljena iz več milijonov lučk, različnih figur, jaslic ... Odvijale se bodo božične delavnice in druge prireditve. Stojnice s kuhanim vinom in drugimi napitki, bogata gastronomska ponudba, ponudba spominkov … Vrnitev v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA:     135 EUR pri najmanj 40 osebah
                159 EUR pri najmanj 30 osebah                   

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC v centru Banja Luke, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine, davke in parkirnine, vse oglede po programu, lokalnega vodnika v Banja Luki, slovenskega vodnika, celotna organizacija.
Vključena vstopnina: za Božično zgodbo na posestvu Salaj.

MOŽNO DOPLAČILO:  za sobo 1/1 = 25 EUR (ob prijavi)

MOŽEN POPUST: otrok do 12 let = 25% (z dvema odraslima osebama), tretja odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi! 

POMEMBNO: Točna trasa odhoda in pobiranje potnikov po Sloveniji bo določena glede na število prijavljenih potnikov iz posameznih krajev, o čemer bodo potniki obveščeni pravočasno v dopisu pred odhodom. Potnike bomo v vsakem primeru pobirali v Ljubljani, Celju, Slov. Bistrici in Mariboru, v ostalih krajih na poti pa le, če bo izvedljivo.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • active
  • možnost nakupov
  • Balkan
  • odkrivanje naše zgodovine
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 2 dni (1 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

9. dec. 2023 - 10. dec. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 135,00 €
SKUPNA CENA: 270,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava