LJ MB SB

BANJA LUKA - ogled mesta in ugodni nakupi

DVODNEVNO POTOVANJE

Obisk znamenitega samostana trapistov, ogled glavnih znamenitosti Banje Luke, ki leži ob reki Vrbas. Možnost zelo ugodnih nakupov v Banji Luki.

18. marec 2023 | 2 dni | avtobus | šifra: BL1540

1. dan: Jutranji odhod iz Slovenije (pobiranje potnikov v Ljubljani, Celju, Slov. Bistrici in Mariboru), prestop meje s Hrvaško in vožnja mimo Zagreba in Kutine (z vmesnim postankom). Prestop meje v BIH pri Gradiški in nekje v opoldanskih urah prihod v BANJA LUKO. Najprej obisk samostana MARIJA ZVIJEZDA, kjer še danes živijo trapisti – menihi, katerih red izvira iz Francije. Ogled samostana s cerkvijo ter obisk trgovine z originalnim sirom trapistom in drugimi lokalnimi proizvodi (možnost nakupa). Sledi krajša vožnja v center mesta, nastanitev v hotelu blizu centra in prosto popoldne za nakupovanje in oglede v lastni režiji. V mestu je več nakupovalnih centrov, številne trgovine in butiki z raznovrstnim blagom, cene pa so večinoma še precej ugodnejše, kot pri nas. Možnost okrepčila v kateri izmed »čevabdžinic« ali lokalnih restavraciji. Zvečer možnost obiska katerega izmed lokalov z živo glasbo. Nočitev v hotelu.

2. dan: Po zajtrku možnost obiska znane tržnice, nato pa ogled glavnih mestnih znamenitosti BANJE LUKE z lokalnim vodnikom (trdnjava, Saikadin grob, džamija Ferhadija, glavni trg, Gosposka ulica, pravoslavna cerkev, gledališče ...). Odhod iz Banje Luke v zgodnjih popoldanskih urah in vrnitev proti Gradiški. Prestop meje na Hrvaško in vožnja nazaj proti Sloveniji, kamor bo povratek v večernih urah.

CENA:    110 EUR pri najmanj 35 osebah
               130 EUR pri najmanj 25 osebah                   

7% POPUST ZA HITRE PRIJAVE do 6.2.2023 (za plačilo v celoti).

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC v centru Banja Luke, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine, davke in parkirnine, vse oglede po programu, lokalnega vodnika v Banja Luki, slovenskega vodnika, celotna organizacija.

MOŽNO DOPLAČILO:  za sobo 1/1 = 20 EUR (ob prijavi)

MOŽEN POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

POMEMBNO: točna trasa odhoda in pobiranje potnikov po Sloveniji bo določena glede na število prijavljenih potnikov iz posameznih krajev, o čemer bodo potniki obveščeni pravočasno v dopisu pred odhodom. Potnike bomo v vsakem primeru pobirali v Ljubljani, Celju, Slov. Bistrici in Mariboru, v ostalih krajih na poti pa bomo pobirali, če bo to izvedljivo.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

 

  • active
  • možnost nakupov
  • Balkan
  • odkrivanje naše zgodovine
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 2 dni (1 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

18. mar. 2023 - 19. mar. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 102,30 €
SKUPNA CENA: 204,60 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava