LJ MB SB

ZLATA PRAGA V PRAZNIČNI PODOBI

2-DNEVNO POTOVANJE

Najlepša evropska prestolnica v času predbožičnega vzdušja! Češke budojevice, Staromestske namesti, Orlojska ura, Karlov most, grad Hradčani, samostan Strahov in Loretska cerkev ...

17. december 2022 | 2 dni | avtobus | Šifra: ZP1280

1. dan: sobota, 17. december 2022
Odhod iz Ljubljane ob 04.15. Pobiranje potnikov v smeri Maribora. Vožnja preko Šentilja v smeri Gornje Avstrije in Linza. V dopoldanskem času prestop meje na Češko. Opoldanski prihod v ČEŠKE BUDOJEVICE, središče južne Češke. Ogledali si bomo znamenitosti okoli osrednjega trga Otokarja II. Premysla: mestno hišo, katedralo, črni stolp, samsonovo fontano. Zadržali se bomo ob prazničnih stojnicah na trgu. Nato bomo nadaljevali vožnjo proti češki prestolnici. Popoldanski prihod v PRAGO. Prvi panoramski ogled mesta: Višegrad, Vaclavske namesti, žel. postaja, opera ... Peš sprehod do STAROMESTSKIH NAMESTI in do znamenite Orlojske ure. Prepustili se bomo prazničnemu utripu na trgu, čas bo za individualne oglede ali nakupe, okrepčilo na stojnicah ali kateri izmed bližnjih pivnic. Večerna namestitev v hotelu in nočitev. 

2. dan, nedelja, 18. december 2022
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi v češki prestolnici. PRAGA je vedno veljala za zlato mesto. Najbolj veličasten del češke prestolnice pa so gotovo Hradčani, ki s svojo kraljevskostjo zaznamujejo oko še tako izbirčnega in skeptičnega turista. Sprehodili se bomo mimo kompleksa samostana Strahov in Loretske cerkve, v kateri hranijo znano »praško zlato«. Podali se bomo skozi grajski kompleks. Sprehodili se bomo skozi dvorišča Praškega gradu do čudovite stolnice Sv. Vida, do Kraljeve palače, kjer so nekoč vladali češki kralji. Po 1. svetovni vojni je zadnji pomemben pečat stavbam in parkom Hradčanov vtisnil naš arhitekt Jože Plečnik. V opoldanskem času boste lahko prisostvovali še menjavi straže. Z gradu se bomo spustili do Karlovega mostu, pod katerim teče Vltava, ki je pred več kot 100 leti navdihovala velikega češkega skladatelja Smetano do starega mestnega središča. Poleg Karlovega mostu se nahaja tudi stari mestni stolp, najlepši v mestu. Zadržali se bomo na trgu »Stramestke namesti« in na Vaclavovem trgu, osrednjih prizoriščih predbožičnega sejma. Čas za obisk stojnic, nakup daril, kosilo ali prigrizek. Ob dogovorjeni uri odhod iz Prage proti domu. Vračanje preko Avstrije, mimo Dunaja in Gradca. Prihod v Slovenijo  pozno zvečer.

CENA:     150 EUR pri najmanj 40 potnikih 
                 175 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v dvoposteljnih sobah TWC, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 28 EUR (ob prijavi).

POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava