LJ MB SB

PREDBOŽIČNI GRADEC IN ČOKOLADNICA ZOTTER

ENODNEVNI IZLET

Ogled mesta Gradec v predbožičnem vzdušju in obisk čokoladnice Zotter z neomejeno pokušnja ter ogledom živalskega vrta.

16. december 2023 (ZASEDENO, možna čakalna lista)
23. december 2023 (ZAGOTOVLJENO, POHITITE) 

1 dan | avtobus | šifra: PGZ792
 
Odhod iz Ljubljane (Dolgi most) ob 5.45 zjutraj. Pobiranje potnikov: ob 7.00 v Celju (dvorana Zlatorog), ob 7.30 v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti) in ob 8.00 še v Mariboru (pred TC City). Vožnja preko Šentilja po slikoviti gričevnati »vulkanski« pokrajini, v smeri Badgleichenberga. V bližini Riegersburga obisk čokoladnice ZOTTER, kjer že 30 let ročno izdelujejo čokolado. Z raznovrstnimi kombinacijami kakava, sladkorja, kave, banan, začimb in naravnih dodatkov so ustvarili več kot 500 božanskih okusov. To poletje so dodali še 22 novih okusov kot so limona s karamelo in jagoda s pistacijo in druge. Prikaz postopka umetnosti proizvodnje čokolade, ogled filma, seznanitev z recepti in možnost nakupa. Nato še čas za ogled njihovega živalskega vrta. Sledi obisk prestolnice avstrijske Štajerske – GRADCA. Staro mestno jedro z mogočnimi fasadami mestnih hiš iz različnih obdobij, ki je pod zaščito UNESCA, skriva marsikatero skrivnost in pripoveduje številne zgodbe. Odkrivati jih bomo začeli na HAUPTPLATZU z mestno hišo, od tu pa ulice in uličice vodijo do frančiškanske cerkve, deželne hiše, mestne farne cerkve, katedrale, mimo številnih muzejev in pomembnih kulturnih stavb. Že vrsto let zapored so na dvorišču deželne hiše na ogled »LEDENE JASLICE«, za izdelavo katerih porabijo kar 50 ton ledu. Po želji se bomo povzpeli še na Schlosberg do URNEGA STOLPA, ki je simbol mesta in se mogočen dviguje nad starim mestom. Mesto pa ni samo ‘staro’. Leto 2003 ga je zaznamovalo s številnimi novimi ‘futurističnimi’ stavbami. Ena od teh je tudi t.i. MURINSEL – most/restavracija, ki povezuje desni in levi breg reke Mure. Prosti čas za odkrivanje praznično okrašenega mestnega jedra in obisk bogato založenih stojnic na številnih prizoriščih predbožičnega sejma. Ob dogovorjeni uri povratek proti Sloveniji in domu.
 
CENA:    57 EUR  iz Maribora, Sl. Bistrice in Celja
               67 EUR iz Ljubljane
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključeni vstopnini: ogled čokoladnice Zotter (vključen slovenski audiovodnik, ogled filma, neomejena pokušnja ter ogled živalskega vrta).

MOŽNO DOPLAČILO:  za vzpon na Schlossberg (zobata železnica/dvigalo) = cca. 4,50 EUR.
POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).
 
POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 8 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). 
V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku. 
 
Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.
Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.  
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
  • družini prijazno
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • center mesta
  • bogat program
  • za sladkosnede
  • za ljubitelje čokolade
Določite termin


Število oseb

VSTOP MB, SB, CE

TRAJANJE: 1 dan

PREVOZ: Avtobus

16. dec. 2023 - 16. dec. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: IZLET

CENA NA OSEBO: 57,00 €
SKUPNA CENA: 114,00 €

VSTOP LJ

TRAJANJE: 1 dan

PREVOZ: Avtobus

16. dec. 2023 - 16. dec. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: IZLET

CENA NA OSEBO: 67,00 €
SKUPNA CENA: 134,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava