LJ MB SB

BEOGRAD IN AVALA

TRODNEVNO POTOVANJE

DOPOLNJEVANJE SKUPINE. Spoznajte zgodovinsko velemesto, obiščite Titovo Hišo cvetja in grobnico, Avalski stolp, ali pa se zapeljite z ladjico po Savi in Donavi, možnost večerje ob starogradski glasbi na Skadarliji ...

ŽE ZAGOTOVLJENO - DOPOLNJEVANJE SKUPINE

ODHOD: 30. september 2022 | 3 dni | šifra: BEO213

1. DAN:  SLOVENIJA - AVALA - BEOGRAD

Jutranji odhod iz Maribora. Prestop meje na Hrvaško. Vožnja mimo Zagreba in Slavonskega Broda z vmesnimi postanki. Prestop meje z SRBIJO in nadaljevanje poti mimo Sremske Mitrovice proti srbski prestolnici ter na AVALO.  Ogledali si boste spomenik ruskim letalcem in se povzpeli do »meštrovičevega« spomenika neznanemu vojaku. Možnost vzpona z dvigalom na Avalski stolp, s katerega se nudi razgled daleč naokoli (doplačilo). Prihod v BEOGRAD. Nastanitev v hotelu. Po osvežitvi  bo sledilo prvo spoznavanje mestnega jedra. Povratek v hotel in nočitev.

2. DAN: OGLED BEOGRADA in možnost izleta z ladjico

Zajtrk v hotelu.  Dopoldne boste najprej obiskali Hišo cvetja in Titovo grobnico (doplačilo) in se zapeljali skozi najelitnejšo mestno četrt z razkošnimi vilami Beograjčanov, Dedinje, mimo znamenitega stadiona Marakana, cecine hiše in neobičajne zgradbe TV Pink. Postanek pri največji pravoslavni cerkvi na Balkanu, cerkvi Sv. Save. Sledi ogled starega mestnega jedra: Terazije, Trg republike, saborna cerkev, konak kneginje Ljubice, kafana »kod pitanja«, kompleks trdnjave Kalemegdan z razgledom na sotočje Donave in Save. Popoldne prosto na glavni mestni ulici, Knez Mihajlovi. Popoldne pa vas bomo povabili še panoramsko plovbo za ladjo po Savi in Donavi. Zapluli boste od »Ušča« in pod savskimi mostovi vse do Ade Ciganlije (doplačilo). Zvečer predlagamo odhod v boemsko četrt Skadarlijo in večerja ob starogradski glasbi v eni izmed restavracij. Nočitev.

3. DAN: BEOGRAD - SLOVENIJA

Po kasnejšem zajtrku se boste zopet odpravili  v mestno jedro. Čas za nakupe na Knezmihajlovi ulici, obisk  tržnice Zeleni venac ali obisk katerega izmed nakupovalnih središč. Čas za napitek, nakup spominka … Ob dogovorjeni uri slovo od Beograda in povratek proti domu. Možnost ogleda muzeja letalstva na Beograjskem letališču Surčin (doplačilo). Nadaljevanje poti proti Sloveniji, kamor boste prispeli kasno zvečer.


CENA:  185 EUR
pri najmanj 40 potnikih 

               205 EUR pri najmanj 30 potnikih

Cena vključuje:  prevoz s turističnim avtobusom, 2 x nočitev z zajtrkom v 1/2 TWC sobah v hotelu *** v  Beogradu, oglede po programu, lokalno vodenje (kjer je obvezno), cestnine in pristojbine, vodenje in organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO:
- za 1/1 sobo = 36 EUR (ob prijavi)


Možna doplačila (na poti vodniku):  

- za večerjo ob starogradski glasbi v restavraciji na Skadarliji = cca. 23 EUR  
- za plovbo z ladjo po Savi in Donavi = cca. 12 EUR,
- za Hišo cvetja = 400 RSD, za vzpon na Avalski stolp = 300 RSD.

MOŽNI POPUST: - za otroka do 12 let 25% na dodatnem ležišču (z dvema odraslima osebama).

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava