LJ MB SB

PRAZNIK BUČ V PUŠJI VASI

ENODNEVNI IZLET

Vabimo vas na 28. festival Buč v Pušjo vas v slikoviti Kanalski dolini. Pridružite se več kot 60.000 obiskovalcem iz Italije in sosednjih dežel.

22. oktober 2022 | 1 dan | avtobus | Šifra: BP1004

Odhod iz Maribora ob 6.30 uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov ob 7.00 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 7.30 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 08.30 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Vožnja mimo Jesenic in Kranjske gore do Rateč. Prestop meje in nadaljevanje do Trbiža. Postanek za jutranjo kavo in osvežitev. Čas za kratek skok na tamkajšnjo tržnico. Med potjo po Kanalski dolini postanek v vasici UKVE, za obisk lokalne prodajalne sirov in drugih domačih proizvodov. Možnost nakupa. Dopoldanski prihod v PUŠJO VAS (it. Venzone). Mestece, ki ga je leta 1976 močno prizadel potres, so s pomočjo Unesca prenovili in mu vrnili staro srednjeveško podobo. Tu je prizorišče vsakoletnega praznika buč »Festa della zucca«, ki ga prirejajo v spomin na staro srednjeveško legendo. Mesto oživi v srednjeveškem duhu. Okna hiš in glavni trg so okrašeni z bučami. Vsako leto na glavnem trgu pred mestno hišo izberejo nadvojvodo buč, razglasijo najboljše bučne aranžmaje in viteza bučnih jedi. Na mestnih trgih ponujajo najrazličnejše bučne jedi: pizze, panine, bučne frtalje, bučno vino in liker, bučno moko, bučni kruh, njoke, pecivo z bučno marmelado ... Godci, plemiči, dame, vitezi, požiralci ognja pa dopolnjujejo že tako pestro dogajanje. Ob dogovorjeni uri sledi vrnitev v Slovenijo po isti poti. Prihod v večernih urah.

CENA: 46 EUR iz Celja, Sl. Bistrice, Maribora, 
             39 EUR iz Ljubljane.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, oglede po programu, cestnine in pristojbine, vodenje in organizacijo.

POPUSTI: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807 (samo za nujne primere).

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 8 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin
Število oseb

BUS

TRAJANJE: 1 dan

PREVOZ: lastni prevoz

22. okt. 2022 - 22. okt. 2022

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: IZLET

Price: 46 Discount: 0 Surcharge: 0 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 46,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava