LJ MB SB

LURD, AZURNA OBALA IN PROVANSA

5-DNEVNO POTOVANJE

Avtobusno popotovanje preko Azurne obale in Provanse v Lurd - največje romarsko središče kristjanov. Na praznik Marijinega vnebohoda bo tam še posebej slovesno. Atraktivni ogledi na poti.

ZAGOTOVLJEN ODHOD - dopolnjevanje skupine

ODHOD: 13. avgust 2022 | 5 dni | avtobus | Šifra: LU1526

1. dan: Po želji organiziran transfer iz Maribora do Ajdovščine v nočnih oz. zgodnjih jutranjih urah. Odhod avtobusa iz Ajdovščine ob 03. uri zjutraj. Prestop meje na Vrtojbi in vožnja preko Italije na relaciji Benetke–Verona–Brescia–Cremona–Ventimiglia, Verone, z vmesnimi postanki. V dopoldanskem času prestop v Francijo na AZURNO OBALO. Malica na poti. Vožnja v mestece GRASSE – svetovno prestolnico parfumov in obisk ene izmed znanih parfumerij. Krajši prikaz proizvodnje parfumov in možnost nakupa. Nadaljevanje vožnje skozi Provanso. Večerni prihod do mesta Nimes, nastanitev v hotelu nekje na tem območju in nočitev.
2. dan: Po zajtrku nadaljujemo potovanje mimo Montpelliera in Narbonna do srednjeveškega mestece CARCASONNE. Krajši ogled utrjenega starega mesta. Malica na poti. Vožnja mimo Tolousa in prihod v romarsko središče LURD v kasnejših popoldanskih urah. Nastanitev in prvi ogled mesteca ter sakralnih objektov. Možnost prisostvovanja maši v eni izmed cerkva. Večerja. Po večerji udeležba pri procesiji lučk. Nočitev v hotelu.
3. dan: Po zajtrku možnost prisostvovanja maši v eni izmed cerkva. Sledi ogled filma o Lourdesu in Bernardki. Po ogledu pa sprehod skozi starejši del mesteca z obiskom, Bernardkine rojstne hiše in izbe kjer je živela v času prikazovanj. Popoldan prosto za individualne oglede, molitev, možnost kopanja v vrelcu zdravilne vode .... Večerja in nočitev v hotelu.
4. dan: Zajtrk. Takojšen odhod po isti poti nazaj mimo Toulousa proti sredozemskemu morju. V popoldanskem času najprej ogled znamenitega rimskega akvedukta PONT DU GARD, nato postanek v papeškem mestu AVIGNON, ogled starega jedra s papeško palačo (zunanji ogled), sledi še nadaljevanje vožnje proti Azurni obali. Nočitev v hotelu nekje na poti.
5. dan: Zajtrk. V dopoldanskem času krajši postanki ob znameniti AZURNI OBALI: vožnja skozi mesto filmskih festivalov CANNES, krajši panoramski ogled mesta NICA (angleška promenada, trg Massena, ...) in še vožnja po panoramski cesti nad kneževino Monaco. Prestop nazaj v Italijo in povratek po avtocesti na relaciji Genova - Piacenza - Brescia - Verona.... Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.

CENA: 499 EUR pri najmanj 35 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 4 x prenočišče z zajtrkom v hotelih**/*** v dvoposteljnih sobah TWC, 2 x večerja v Lurdu, piknik malica na poti, vse oglede po programu, vstopnina za Pont du Gard, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine na poti, slovenskega turističnega vodnika, celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA: 
- za sobo 1/1 = 120 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora do Ajdovščine = 20 EUR/osebo,

MOŽEN POPUST: za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • romarski kraji
  • skupinski odhod
Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 5 dni (4 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

13. avg. 2022 - 17. avg. 2022

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Price: 499 Discount: 0 Surcharge: 0 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 499,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava