LJ MB SB

KORZIKA - POTOVANJE IN MINI POČITNICE

HOTEL SUN BEACH***

Atraktivna kombinacija ogleda največjih znamenitosti francoskega otoka Korzika in krajših počitnic ob morju na eni izmed tamkajšnjih čudovitih plaž.
Zagotovljen odhod - dopolnjevanje skupine.

27. avgust 2022 | 6 dni (4 nočitve) | avtobus-ladja (trajekt)

KORZIKA – otok lepote in izjemnih kontrastov: bogata in zaradi velike razgibanosti otoka hitro spreminjajoča se vegetacija, visoke gore in gorske verige, ki delijo celino na dvoje, tipične hribovske vasice, kjer življenje še vedno teče počasneje kot drugod. Tu so številna obmorska mesteca, ki kažejo mediteranski vpliv in izpričujejo kljubovalnost otoških prebivalcev skozi zgodovino … Čudovite plaže, ki jih otok premore preko 300 kilometrov in kjer tudi na vrhuncu sezone ni prave gneče. Otok je pravi raj za ljubitelje narave, planince, gorske kolesarje, potapljače … Korzika vabi s svojo neokrnjenostjo in ohranja sloves kot otok individualnega turizma. Tokrat vam ponujamo krajši bivanje v neposredni bližini korziškega glavnega mesta Ajaccio, ki je vedno zanimivo za obiskovalce (Napoleonova rojstna hiša, več muzejev, tržnica, grad, pristanišče ...). Je tudi zelo dobro izhodišče za izlete do večine najbolj znanih krajev na otoku. Za ljubitelje narave, pohodnike, planincev, je nedaleč proč kar nekaj možnosti ... Počitnikarji lahko torej izbirajo med lenarjenjem na plaži ali ob bazenu, pohodi po bližnjih hribih, raziskovanju otoškega glavnega mesta, kolesarjenjem, izleti z čolnom ali ladjo ob zahodni obali, organiziranimi avtobusnimi izleti po otoku…

DOPOLNJEVANJE SKUPINE!

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 20. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani ter vožnja proti Fernetičem. Prestop v Italijo in potovanje na relaciji Benetke– Bologna–Firence. Nočna vožnja
2. dan: Jutranji prihod v LIVORNO, vkrcanje na trajekt in plovba proti BASTII na otoku KORZIKA. Izkrcanje in avtobusna vožnja proti notranjosti otoka. Na poti krajši postanek v nekdanji prestolnici – mestu CORTE, ki ga odlikuje slikovita citadela na hribu, v mestu pa najdemo tudi edino otoško univerzo. Nadaljujemo skozi sotesko SCALA DI SANTA REGINA in preko prelaza Vergio do gorske vasice EVISA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev-.
3. dan: Po zajtrku spust ob soteski SPELUNCA do romantičnega obmorskega letovišča PORTO. Nekaj prostega časa za kopanje. Sledi potovanje mimo zanimivih skalnatih tvorb, imenovanih CALANCHE. Krajši postanek in nato mimo Sagonskega zaliva do glavnega mesta AJACCIO. Krajši ogled mesta: postanek pri velikem Napoleonovem spomeniku, nato sprehod skozi jedro mesta mimo Napoleonove rojstne hiše, citadele ... Sledi nastanitev v hotelu Sun Beach*** v okolici mesta v obalnem delu. Večerja in nočitev.
4. dan: Zajtrk in prosto dopoldne za kopanje, spoznavanje okolice, možen tudi jutranji odhod v mesto na tržnico, ipd. V popoldanskih urah na željo izlet z ladjico do znamenitih otokov SANGUINAIRES (Krvavi otoki). Večerja v hotelu.
5. dan: Po zajtrku celodnevni izlet na južni del otoka. Prvi postanek bo v kraju PETRETU BICCHISANO za postanek ob spominskem obeležju letalske nesreče iz leta 1981. Nadaljujemo v mesto SARTENE – najbolj korziško od vseh mest (postanek za sprehod v staro mestno jedro) in nato na skrajni jug do BONIFACIA, ki je zgrajeno na skalnatih pečinah 50 m nad morjem in je za mnoge najlepše mesto na otoku. Obisk mestnega jedra in nenavadnega pokopališča, “mesta mrtvih”. Na povratku še postanek v obmorskem letovišču PROPRIANO (če bo čas dopuščal tudi krajša možnost kopanja). Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
6. dan: Zajtrk in odhod iz hotela. Vožnja preko prelaza VIZZAVONA in naprej po hriboviti cesti skozi več vasic in mestec. Opoldanski prihod v BASTIO, krajši postanek v mestu, nato odhod v pristanišče in vkrcanje na trajekt. Plovba proti Italiji in kasnejši popoldanski pristanek v LIVORNU. Še avtobusna vožnja nazaj proti domu na relaciji Firence–Bologna–Benetke. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

HOTEL SUN BEACH*** leži blizu obale pribl. 3 km zahodno od centra mesta Ajaccio, dobrih 200 metrov od morja. Hotel ima 86 sob za goste, restavracijo, bar z razgledno teraso, TV salon, zunanji bazen. Vse sobe imajo kopalnico, klimo, tv, telefon, balkon. Ležalniki ob bazenu (v omejenem številu) so brezplačni. Brezplačna internetna povezava je na voljo v skupnih prostorih.

CENA: 585 EUR pri najmanj 45 potnikih
             
625 EUR pri najmanj 35 potnikih


CENA VKLJUČUJE: 3 x polpenzion v hotelu Sun Beach*** v obmorskem delu prestolnice Ajaccio v sobah 1/2 TWC, 1 x polpenzion v hotelu** v sobah 1/2 TWC v vasici Evisa ali okolici, prevoz s trajektom na relaciji Livorno–Bastia–Livorno, vstopne in izstopne takse za Korziko, avtobusni prevoz s turističnim klimatiziranim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, slovenskega vodnika, celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 150 €,

- za izlet z ladjico na znamenite »Krvave otoke« (Les Iles Sanguinaires) = cca. 30 €,
- vstopnine za kakšne muzeje po želji,

MOŽNI POPUSTI: - za 3. odraslo osebo na dodatnem ležišču = 5%.

DOBRO JE VEDETI: Korzika je prava destinacija za ljubitelje neokrnjene narave, kristalno čistega morja in mirnega dopusta brez večje gneče. Individualnost, ki vam jo zagotavlja otok, je zato nekoliko dražja kot v masovnih turističnih destinacijah. Prepričajte se. Verjamemo, da se boste še vračali.

POMEMBNO: pridržujemo si pravico zamenjati vrstni red ogledov po dnevih, če bi nam to narekovale okoliščine.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji ladjarja!

  • bazen
  • pohodništvo, kolesarjenje
  • organiziran prevoz
  • slovenski spremljevalec
  • vožnja s trajektom
  • atraktivni izleti
  • naravne lepote
  • skupinski odhod
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava