LJ MB SB

POČITNICE NA SICILIJI-letalo-letalo

SICILIJA - LETOJANNI - HOTEL DELLE PALME***

Odlične počitnice na obali vzhodne Sicilije v živahnem počitniškem letovišču Letojanni. Hotel blizu plaže, slovenski predstavnik na destinaciji, možnost različnih izletov po otoku (Etna, Taormina, Eolski otoki, Sirakuze ...).

ODHOD: 13., 20. in 27. julij 2024  | 8 dni (7 nočitev) | letalo | šifra: PS1521

PROGRAM: (letalo – letalo):

1. dan: Zbor potnikov na tržaškem letališču Ronchi ob 9.20 (možen organiziran transfer iz Maribora). Polet z letalsko družbo Ita Airways ob 11.20 proti Rimu, prestop in nadaljevalni polet proti letališču Catania na SICILIJI s pristankom ob 15.50. Sledi organiziran transfer z avtobusom do letoviškega mesteca LETOJANNI, nedaleč od znamenite Taormine. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2.–7. dan:
Prosti dnevi za kopanje, slovenski predstavnik na lokaciji bo na voljo za informacije in pomoč za različne aktivnosti. Možnost udeležbe na izletih po dogovoru (vzpon v staro Taormino, vzpon na pobočje vulkana Etna do 1.900 m, izlet na Liparske otoke, izlet v Siracuso), možnost najema avtomobila za samostojno raziskovanje otoka in čas za ostale aktivnosti. Bivanje v hotelu (polpenzion).

8. dan:
Zgoden zajtrk v hotelu, nato avtobusni transfer iz Letojannija na letališče v Catanio. Polet z letalsko družbo Ita Airways ob 10.15 proti Rimu, prestop in nadaljevalni polet s predvidenim pristankom na letališču Ronchi v Trstu ob 14.35. Zaključek letovanja (po želji še organiziran transfer v Slovenijo).

HOTEL DELLE PALME*** je preprostejši hotel na odlični lokaciji, cca. 80 m oddaljen od obale v jedru letoviškega LETOJANNIJA. Vse sobe so klimatizirane, s kopalnico (tuš ali kad, sušilnik za lase), sefom, mini-hladilnikom, telefonom, televizorjem in balkonom. Hotel ima restavracijo (samopostrežni zajtrki, večerje – izbor menijev; gostje si sami postrežejo priloge, sladice in sadje) bar in teraso za sončenje z manjšim bazenom na strehi hotela. Gostje lahko koristijo tudi  ležalnike in senčnike (doplačilo v sezoni) na peščeni plaži, ki je od hotela oddaljena samo 100–150 m.

CENA za odhod: 13. 7. 2024 = 789 EUR  (dodatna mesta proti potrditvi)
CENA za odhod: 20. 7. 2024 = 819 699 EUR ULTRA LAST MINUTE (zaradi odpovedi)

CENA za odhod: 27. 7. 2024 = 849 EUR
(pohitite, le še nekaj prostih mest)

CENA VKLJUČUJE: 7 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelu Delle Palme***, turistično takso, povratni polet z družbo Ita Airways na relaciji Trst–Rim–Catania in nazaj, vse letališke takse (vključen 1 kos ročne prtljage/osebo v omejenih dimenzijah + 1 kos prtljage za oddajo do 23 kg/osebo), organiziran transfer iz letališča Catania do hotela v Letojanniju in nazaj, slovenskega predstavnika - vodnika v kraju ves čas letovanja, celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- za sobo 1/1 = 160 EUR,
- soba s pogledom na morje = 70 EUR/sobo (na povpraševanje v vseh 3 terminih),
- za povratni transfer iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja ali Ljubljane do letališča Trst = 55 EUR/osebo.

MOŽNI POPUSTI:
- za otroke do 12 let (z 2 odraslima na 3. oz. 4. ležišču v sobi) = 20%,
- tretja in četrta odrasla oseba v sobi = 10% (večje sobe proti potrditvi).

MOŽNI DODATNI IZLETI (z doplačilom):
- poldnevni izlet v staro Taormino,
- poldnevni izlet – vzpon na pobočje vulkana Etna do višine cca 1.900 m,
- poldnevni izlet v Siracuso,
- celodnevni izlet na Liparske otoke,

Za izvedbo izletov z našim vodnikom in s slovenskim vodenjem je potrebnih min. 20 udeležencev. Podrobnosti izletov in okvirne cene bodo na voljo v poslovalnicah nekaj tednov pred odhodom, točne cene in programi pa nato na licu mesta pri našem predstavniku. V primeru manjšega zanimanja, obstaja možnost priključitve naših potnikov na izlete skupaj z ostalimi (tujimi) turisti.

Za zahtevnejše goste lahko uredimo (proti ustreznemu doplačilu) tudi bivanje v katerem izmed boljših hotelov v istem kraju.

POMEMBNO:
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta,
- v času objave programa vsi poleti še niso bili fiksno potrjeni, zato so v tej zvezi še možne spremembe voznega reda poletov in tudi dneva odhoda za kak dan ali dva,
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo. V primeru zasedenosti ali previsoke cene letalskih vozovnic, lahko namesto poleta iz Trsta, ponudimo tudi polet iz Benetk ali drugega bližnjega letališča v Catanio. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 • v bližini plaže (cca. 100-500m)
 • otroški popusti
 • za pare
 • active
 • organiziran prevoz
 • slovenski spremljevalec
 • dobra lokacija
 • atraktivni izleti
 • bogata zgodovina
 • za mlade po srcu
 • polpenzion
Določite terminŠtevilo oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 8 dni (7 nočitev)

PREVOZ: lastni prevoz

13. jul. 2024 - 20. jul. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: AKTIVNE POČITNICE

CENA NA OSEBO: 789,00 €
SKUPNA CENA: 1.578,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava