LJ MB SB

KANADA - VZHOD IN ZAHOD

13-DNEVNO POTOVANJE

Zelo bogat program! Obisk najpomembnejših mest na vzhodnem delu Kanade, na zahodnem delu pa ogled Calgaryja, Vancouvra, nekaterih čudovitih nacionalnih parkov ...

30. junij 2022 | 13 dni | letalo | šifra: KAN902

1. dan: Organiziran transfer potnikov iz Maribora in Ljubljane do letališča Benetke (ali iz enega bližnjih letališč). Polet s prestopanjem proti Kanadi in pristanek v Torontu. Prvi panoramski ogled mesta TORONTO. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled mestnih znamenitosti: Eaton Center, mestna hiša, kitajska četrt, nabrežje jezera. Vzpon na 550-metrski stolp CN z razgledom na mesto in jezero. Opoldne vožnja do NIAGARSKIH SLAPOV in plovba pod slapovi z ladjo »Maid of the Mist«. Vrnitev v Toronto in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja ob Ontarijskem jezeru do KINGSTONA in krajši postanek. Sledi vkrcanje na ladjico in plovba po območju TISOČERIH OTOKOV. Nadaljevanje proti provinci Quebec in proti večeru prihod v MONTREAL – drugo največje francosko govoreče mesto na svetu. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Nočitev.

4. dan: Zajtrk. Panoramska vožnja po mestu, postanek pri olimpijskem kompleksu iz 1976 ... Sprehod po središču tega multikulturnega mesta: mestna hiša, bazilika Notre Dame, osrednji trg … Popoldanski odhod iz Montreala, na poti pa postanek v mestecu TROIS RIVIERES. Proti večeru prihod v QUEBEC CITY, prestolnico istoimenske province. Prva panoramska vožnja mimo najpomembnejših znamenitosti. Nastanitev v hotelu in nočitev.

5. dan: Po zajtrku ogled mesta, ki predstavlja zibelko francoske kulture v Kanadi: citadela, staro mesto, trg Royal, parlament, bazilika Notre Dame, deželni parlament … Staro mestno jedro je uvrščeno na seznam Unesca. Nekaj prostega v centru mesta, v popoldanskem času pa obisk romarske bazilike Sainte Anne de Beaupre v okolici. Vrnitev v hotel in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Vožnja po desnem bregu reke Sv. Lovrenca mimo Montreala v kanadsko prestolnico OTTAWO in ogled: kompleks parlamenta, kanal Rideau, dvorec Laurier, narodna galerija, spomenik padlim kanadskim vojakom … Nastanitev v hotelu nekje na poti. Nočitev.

7. dan: Po zajtrku sledi povratek proti Torontu in prihod na tamkajšnje letališče. Polet v CALGARY ob vznožju kanadskega dela SKALNEGA GOROVJA. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Ogled nekaterih znamenitosti mondenega zimskega smučarskega središča, prizorišča OI leta 1988. Sledi vzpon v skalno gorovje in v BANFF, gorsko turistično mestece z istim imenom kot eden najlepših kanadskih narodnih parkov, ki se ponaša z impresivno pokrajino. Zanimivi postanki na poti in ogled nekaterih naravnih lepot parka: jezer, gorskih vrhov in nasploh čudovite narave. Vožnja v LAKE LOUIS, kjer najdemo ledeniško dolino z istoimenskim jezerom. Nastanitev nekje na poti in nočitev.

9. dan: Po zajtrku nadaljevanje poti skozi narodna parka YOHO in GLACIER, postanki na zanimivejših razglednih mestih. Nadaljevanje mimo narodnega parka MT. REVELSTOKE in nastanitev na poti. Nastanitev v hotelu nekje na poti in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Sledi potovanje proti Vancouvru. Opoldanski prihod v pristanišče, vkrcanje na trajekt in plovba na Vancouvrski otok. Pozno popoldansko izkrcanje in kasnejši prihod v prestolnico VICTORIA. Panoramski ogled, nato sprehod po mestu in ogled: parlament Britanske Kolumbije, notranje pristanišče, ribiški pomol … Nastanitev v hotelu in nočitev.

11. Dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogledov in slikovita vožnja proti severu. Postanek v krajih Duncan in Chemainus, krajša panorama. Prihod v pristaniški NANAIMO in vkrcanje na trajekt za vrnitev na celino v VANCOUVER. Ogled nekaterih znamenitosti mesta: Gastown s slavno uro, Kitajska četrt, Robson Street, Stanley Park … Nastanitev in nočitev.

12. dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogledov v mestu oz. prosto za samostojne oglede. Transfer na letališče v Vancouvru in predvidoma zgoden popoldanski polet proti Evropi.

13. dan: Pristanek na enem izmed evropskih letališč in polet v Benetke. Sledi še transfer v Slovenijo do Ljubljane in Maribora.

CENA:   3.840 EUR pri najmanj 10 potnikih
                3.990 EUR pri najmanj 7 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih ali motelih**/*** v sobah 1/2 TWC, vse oglede po programu, prevoz s klimatiziranim ameriškim kombijem, vožnjo s trajektom na Vancouver Island, cestnine in ostale pristojbine, letalski poleti (preko vmesnih letališč) iz Benetk (ali iz drugega odhodnega letališča) v Toronto in iz Vancouvra nazaj, polet znotraj Kanade na relaciji Toronto–Calgary, letališko in varnostno takso, dovolilnico ETA za vstop v Kanado, transfer iz Maribora do letališča Benetke (ali do drugega odhodnega letališča) in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za vse narodne parke po programu, za vzpon na stolp CN, za vožnjo z ladjicami na Niagarskih slapovih in po Ontarijskem jezeru.

MOŽNI POPUSTI:
- pri nastanitvi v sobah 1/3 TWC = –100 EUR/osebo,

- pri nastanitvi v sobah 1/4 TWC = –130 EUR/osebo.

Večina sob v hotelih v Kanadi ima dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata.

MOŽNO DOPLAČILO: za 1/1 sobo = 590 EUR.

Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov po dnevih, če bi nam to pri orgahnizaciji narekovala razpoložljivost kapacitet in lažja izvedba.  

OPOMBA: Zajtrki v hotelih bodo prilagojeni možnostim na terenu. Nekateri hoteli ponujajo kontinentalni zajtrk, nekateri zajtrka ne nudijo (v tem primeru bo zajtrk organiziran v bližini)
V primeru poleta iz letališča Ljubljana, Zagreb, Gradec ali Trst, transfer do letališča ni vključen v ceno (je pa možen proti manjšemu doplačilu = 39 EUR/osebo).

POMEMBNO: V času objave še niso bile potrjene vse letalske povezave, zato se lahko program v tej zvezi še zamakne za kak dan (spremeni se lahko odhodno letališče in posledično prerazporeditev programa).

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • naravne lepote
Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 13 dni (12 nočitev)

PREVOZ: lastni prevoz

30. jun. 2022 - 12. jul. 2022

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Price: 3840 Discount: 0 Surcharge: 590 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 4.430,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava