LJ MB SB

ZDA-YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE

13-DNEVNO POTOVANJE

Potovanje je namenjeno predvsem obisku znamenitih narodnih parkov v ZDA: Yellowstone, gora Rushmore, dolina spomenikov, Mesa Verde, Arches, Canyonland ... Vključen tudi obisk Denverja in Salt Lake City-ja ... Potovanje v manjši skupini!

 26. maj 2022 | 12 dni | letalo | šifra: ZD1319

1. dan: Zbor potnikov ob 04.30 na letališču Zagreb. Ob 06.25 polet letala KLM iz Zagreba v Amsterda s pristankom ob 08.25 uri. Takojšenj prestop na drugo letalo in ob 10.05 nadaljevalni polet proti ZDA. Pristanek v mestu SALT LAKE CITY v Utahu predvidoma ob 12.25 po lokalnem času. Sledi takojšnja popoldanska vožnja preko dela Skalnega gorovja v zvezno državo Wyoming in nastanitev v hotelu nekje na poti.

2. dan: Po zajtrku vožnja v TETON VILLAGE in krajši postanek v priljubljeno turističnem in smučarskem središču, nato vožnja skozi NARODNI PARK GRAND TETON z mogočnimi gorskimi vrhovi, slikovitimi jezeri in čudovito vegetacijo. Panoramski postanki. Nastanitev nekje na obrobju Yellowstona. Nočitev.

3. dan: Zajtrk. Ta dan gotovo eden od vrhuncev potovanja. Celodnevni obisk YELLOWSTONA, najstarejšega narodnega parka na svetu, ki je s svojimi gejzirji, vročimi rekami, parnimi in žveplenimi vrelci pravo naravno čudo. Spreminjajoče se barve prsti spominjajo na kak drug planet. Tudi ogled severnega dela s toplimi apnenčastimi terasami in kanjoni. Vožnja proti vzhodu in nastanitev na območju mesta CODY (mestu je dal pečat junak kavbojskih romanov Buffalo Bill). Nočitev.

4. dan: Zajtrk. Iz Codyja sledi potovanje proti vzhodu. V popoldanskem času postanek za ogled naravne znamenitosti DEWILS TOWER - osamelca iz magmatskih kamenin. Nadaljevanje proti gorovju Bighorn in prihod v državo Južna Dakota. Večerni prihod v kavbojsko mestece DEADWOOD. Nastanitev in večerni obisk saloona ... Nočitev.

5. dan: Po zajtrku obisk slavne gore MOUNT RUSHMORE z vklesanimi obrazi štirih ameriških predsednikov, nato še ogled indijanskega spomenika Crazy Horse. Vožnja proti jugu in nočitev nekje na poti.

6. dan: Zajtrk. Vrnitev v Wyoming. Obisk mesta FORT LARAMIE, prve bele naselbine v Wyomingu, pomembne pri kolonizaciji tega predela Amerike. Obisk muzeja in centra za obiskovalce v nekdanji trdnjavi. Nadaljevanje poti v Kolorado in prihod v mesto DENVER ter krajši ogled mesta: Civic Center z obeliskom, Kapitol z mogočno zlato kupolo, trga Larimer in Writer na ulici 16th Street Mall, glavna železniška postaja Union Station. Nočitev v hotelu v Denverju ali okolici.

7. dan: Zajtrk, nato potovanje preko SKALNATEGA GOROVJA po slikoviti gorski cesti. Vožnja skozi znano smučarsko središče VAIL in nato postanek v mondenem gorskem mestecu ASPEN, enem najmondenejših smučarskih središč v ZDA. Večerni prihod v južni Colorado in nastanitev nekje na poti. Nočitev.

8. dan: Po zajtrku vožnja v nekdanje rudarsko mesto DURANGO, kjer se začne zgodovinska 72-kilometrska proga, ki je zgrajena do rudnikov zlata in srebra v gorah San Juan. Krajši ogled mesteca, kjer še vedno najdemo katerega izmed tipičnih "saloonov". Sledi postanek v narodnem parku MESA VERDE, kjer je živela civilizacija Pueblo. Nočitev v Cortezu ali okolici.

9. dan: Zajtrk in odhod do Four Corners Monument, točke kjer se stikajo meje štirih ameriških zveznih držav. Naslednji postanek bo v slikoviti DOLINI SPOMENIKOV (Monument Valley) v bližini rezervata plemena na meji med Utahom in Arizono. Tu je John Ford snemal vesterne in ponesel ime doline v svet. Večerni prihod v mestece MOAB, izhodišče za okoliške kanjone in parke. Nastanitev v mestu ali okolici.

10. dan: Po zajtrku najprej ogled NP ARCHES in nato NP CANYONLAND ob rekah Green in Kolorado, ki sta te kanjone oblikovali. Še ogled parka DEAD HORSE, znanega po snemanju filma Thelma & Louise. Vrnitev v hotel in večerna sprostitev v mestecu.

11. dan: Po zajtrku vožnja nazaj v prestolnico Utaha, mesto SALT LAKE CITY. Krožna panoramska vožnja in nato peš ogled središča mesta, ki je obdano s številnimi vrhovi, kjer so znana smučišča. V mestu stoji največji mormonski tempelj na svetu. Kašnejši popoldanski transfer na letališče in ob 21.30 polet letala letalske družbe KLM proti Evropi.

12. dan: Pristanek na letališču v Amsterdamu predvidoma ob 15.00 popoldan po lokalnem času. Po krajši pavzi sledi nadaljevalni polet proti Zagrebu, kjer bo pristanek predvidoma ob 22.30 zvečer. Zaključek potovanja.

CENA:  2.950 EUR pri najmanj 10 potnikih,
               3.190 EUR pri najmanj 7 potnikih.

CENA VKLJUČUJE: letalski polet na relaciji Zagreb–Amsterdam–Salt Lake City in nazaj, vse letališke takse, 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih oz. motelih turistične kategorije, vsi prevozi po programu v ZDA (z najetim ameriškim kombijem, kjer bo naš spremljevalec tudi voznik), vse oglede s slovenskim spremstvom, vstopno dovolilnico ESTA, celotno organizacijo.
Vključeno: vse vstopnine v narodne parke po programu in vsi ogledi po programu.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za enoposteljno sobo = 590 EUR/osebo,
- za napitnine na poti cca 40 USD (za osebje v hotelih in restavracijah),
- za povratni transfer iz Slovenije (iz Ljubljane, Celja ali Maribora) do letališča Zagreb = 39 EUR/osebo.

MOŽNI POPUSTI: pri nastanitvi v sobah 1/3 TWC = –130 EUR/osebo, pri nastanitvi v sobah 1/4 TWC = –190 EUR/osebo. Večina sob v hotelih v ZDA ima dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata.

OPOMBE:
- v ZDA zajtrk ne sodi nujno k uslugam hotela. Zajtrki bodo prilagojeni možnostim Nekateri hoteli ponujajo bogatejši topel zajtrk, drugi nudijo enostavnejši kontinentalen zajtrk, nekateri zajtrka ne nudijo (v tem primeru, bo zajtrk organiziran v bližini). Kosila in večerje niso vključene, bodo pa na željo potnikov dnevno organizirane v lokalnih restavracijah s pomočjo vodnika.
- pridržujemo si pravico prerazporeditve nekaterih ogledov po dnevih oz. program izvesti tudi v obrnjenem vrstnem redu.
- vsak potnik mora oddati ob prijavi kopijo svojega potnega lista z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Turistična agencija na podlagi podatkov iz potnega lista uredi obvezno predhodno registracijo za vstop v ZDA.
- v času objave programa letalski poleti še niso bili fiksno potrjeni, zato se lahko v tej zvezi še spremenijo ure poletov, odhodno letališe oz. se spremeni datum odhoda za dan ali dva.

POMEMBNO: osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oziroma imajo ob slovenskem tudi državljanstvo katere od teh držav, morajo zaprositi za vizum na veleposlaništvu ZDA. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji turistične agencije Sajko in letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • arhitekturno bogastvo
  • kulturno središče
  • potovalna klasika
  • bogata zgodovina
  • naravne lepote
  • čudovita mesta
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava