LJ MB SB

KUBA

9-DNEVNO POTOVANJE

Obiščite Havano in nekatere največje kubanske znamenitosti na zahodnem in osrednjem delu Kube (Vinales, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara) in doživite karibski utrip v ritmu salse.

ODHOD: 18. marec 2023 | 9 dni | letalo | šifra: KU1235
 
1. dan: Polet iz Ljubljane ali iz enega bližnjih letališč (po dogovoru organiziran transfer do odhodnega letališča). Polet preko enega evropskih letališč proti Kubi. Pristanek v Havani v kasnejših večernih urah po lokalnem času. Prevoz v center mesta, nastanitev v »casas particulares« in nočitev. 

2. dan: Zajtrk. Dopoldanski krožni ogled HAVANE: predsedniška palača, mestni park, Capitolia Nacional, bulevar Malecon, četrt  Miramar, soseski Centro in Vedado, Park Johna Lennona, trg Revolucije. Sledi obisk muzeja ruma, nato kosilo v lokalni restavraciji. Popoldanski peš ogled starega dela mesta, vpisanega na seznam Unescove svetovne dediščine: trg sv. Frančiška Asiškega, Plaza de la Catedral. Nekaj prostega za samostojne oglede ali nakupe. Zvečer po želji obisk katerega izmed kubov s kubanskimi glasbeniki. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku najprej obisk tovarne cigar. Sledi vožnja do »La Vigie«, nekdanje rezidence pisatelja Hemingwaya, nato vožnja v ribiško vas COJIMAR, kjer je imel Hemingway zasidrano barko in kjer je dobil navdih za roman Starec in morje. Na povratku še postanek pri trdnjavah Morro in La Cabana in pri kipu Jezusa Kristusa od koder je čudovit razgled na Havano. Kosilo v restavracijo in prosto popoldne v Havani. Zvečer možnost obiska havanskih barov, ki jih je v svojem času obiskoval Hemingway. Nočitev. 

4. dan: Po zajtrku izlet na zahodni del otoka do kraja VINALES – slikovite doline z nenavadnimi oblikami skal in gričev. Postanek na razgledni točki »Los Jasmines« in nato obisk starodavne indijanske jame s kapniki (Cueva del Indio). Kosilo v lokalni restavraciji in po želji možnost jahanja s konji med tamkanjšnjimi nasadi tobaka. Na tej poti še ogled moderne skalne poslikave. Vrnitev v Havano in nočitev. 

5. dan: Zajtrk. Avtobusna vožnja proti narodnemu parku CIENAGA DE ZAPATA, enemu največjih močvirnatih območij in domovanju številnih vrst ptic, plazilcev ter značilnega rastlinja. Obisk farme krokodilov, nato izlet z ladjico do vasi z muzejem na prostem, ki prikazuje življenje domorodcev pred prihodom Špancev. Kosilo v lokalni restavraciji. Nadaljevanje vožnje do mesta CIENFUEGOS. Krajši panoramski ogled, nato nadaljevanje proti Trinidadu, še enemu mestu na seznamu Unesca. Prevoz do hotela, nastanitev in nočitev. 

6. dan: Po zajtrku ogled mesta TRINIDAD. Ogled središča: Plaza Mayor, cerkev Sv. Trojice, zanimiva arhitektura iz 16. stoletja. Obisk mestnega muzeja, glasbene hiše »Trova«, in značilni bar »La Canchanchara«. Kosilo v hotelu. Nadaljevanje potovanja v SANTA CLARO, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, in ogled mavzoleja Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ubitih v Boliviji. Še vožnja proti letovišču VARADERU, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

7. dan: Prost dan za počitek in plavanje. Vključena vsa hrana in pijača (»all inclusive« ponudba hotela).

8. dan: Zajtrk in kosilo. Prost dan za počitek in plavanje. Proti večeru organiziran prevoz na letališče v Havani. 

9. dan: Polet ob 00:30 proti Madridu.Pristanek v Madridu v popoldanskem času. Sledi še nadaljevalni polet proti Benetkam, kjer bo pristanek predvidoma ob 19:00 po lokalnem času. Še organiziran transfer v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.
 
CENA:   2.490 EUR pri najmanj 20 potnikih
              2.690 EUR pri najmanj 12 potnikih
              2.790 EUR pri najmanj 6 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: vse polete po programu (iz Ljubljane ali bližnjega letališča z vmesnim prestopanjem v Havano in nazaj), vse letališke takse, velik kos prtljage do 20 kg, 4 x nočitev z zajtrkom v privatnih sobah »casas particulares«*** 1/2 TWC v centru Havane, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v Trinidadu v sobah 1/2 TWC, 5 x kosilo po programu, 2 x nočitev na bazi ponudbe all inclusive v Varaderu v hotelu**** v sobah 1/2 TWC, vse prevoze in transferje po programu na Kubi, vse oglede po programu, lokalne vodnike, kjer so potrebni, strošek kubanskega vizuma, slovensko vodenje in celotno organizacijo.
Vključene vse vstopnine po programu.
 
MOŽNA DOPLAČILA: 
- za enoposteljno sobo = 295 EUR,
- za pričakovane napitnine = 50 EUR (vodniku na poti), 
- za transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do odhodnega letališča in nazaj = 45 EUR.
 
POPUSTI: Tretja oseba na dodatnem ležišču 5% popusta (proti potrditvi).
 
VIZUM je vključen v ceno. Ob prijavi je treba oddati fotokopijo potnega lista. Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja.
 
OPOMBE: 
- zaradi specifike kubanske državne ureditve se lahko zgodi, da se nekateri muzeji prej zaprejo ali pa so zaprti zaradi organizacije dogodkov, namenjenih izključno kubanskim domačim skupinam.
- nastanitev za prvi del programa v Havani je predvidena v »Casas particulares«, kot pravijo na Kubi privatnim hišam. Tovrstna nastanitev je med obiskovalci Kube vse bolj priljubljena in ponuja pristnejši stik z domačini. Gre za preverjeno nastanitev z odlična lokacijo v starem centru, v peš dosegu mnogih mestnih znamenitosti. Vse sobe imajo lastno kopalnico. V primeru, da kapacitet v privatnih hišah ne bi uspeli dobiti, bomo potnike tudi v Havani nastanili v hotelu***.   
- v času objave programa letalske povezave še niso bile fiksno potrjene, zato lahko v tej zvezi pride še do spremembe odhodnega letališču in spremembi termina +/- za kak dan ali dva. Posledično se lahko prerazporedijo tudi ogledi po dnevih, vsebinsko pa se program ne bo spremenil. 
- razpoložljivost letalskih vozovnic se spreminja, zato lahko hitro pride do zasedenosti kapacitet oz. tudi do dviga cen. Za zagotovitev čimugodnejših pogojev in skupne cene potovanja, toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.
 
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • vključeni izleti
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • naravne lepote
  • eksotično
  • države v razvoju
  • dinamično potovanje
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava