LJ MB SB

MADRID, TOLEDO IN ANDALUZIJA

7-DNEVNO POTOVANJE

Izjemno bogat program! Ogled Madrida-španske prestolnice, Toleda-enega najlepših starih kraljevskih mest in vseh največjih znamenitosti Andaluzije.
Vmes tudi skok v britansko kolonijo Gibraltar.

24. april 2023 | 7 dni | letalo | šifra: MTA168

1. dan: Zbor potnikov na letališču Zagreb ob 5.45 zjutraj. Polet letala proti Dunaju ob 7.45. Takojšen prestop na drugo letalo in polet z družbo Austrian proti Španiji ob 9.40. Pristanek na letališču v Malagi predvidoma ob 13.00. Po formalnostih na letališču sledi vkrcanje na španski avtobus in takojšnja vožnja v GRANADO, nekdaj zadnjo arabsko trdnjavo na evropskih tleh. Popoldanski prihod in ogled kompleksa slovite palače Alhambra, mojstrovine mavrske umetnosti. Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan:
Po zajtrku vožnja poti mimo Antequerre do mesta RONDA, ki velja za eno najbolj avtentičnih in zato tudi najlepših z zanimivo lego visoko na robovih kanjona reke Guadalevin. Sprehod skozi staro jedro, preko tipičnega mostu do arene za bikoborbe, ki sodi med najstarejše v Španiji (notranji ogled po želji, če bo možno). Popoldansko nadaljevanje poti do obale in nastanitev v hotelu predvidoma nekje na južnem delu znamenite Coste del Sol. Večerja in nočitev.

3. dan:
Zajtrk. Potovanje nadaljujemo po skrajnem južnem delu Andaluzije do GIBRALTARJA. Postanek v tej britanski koloniji za ogled mesta (možnost vzpona z gondolo ali kombiji na »skalo«). Popoldan sledi vožnja do obmorskega mesta CADIZ, ki velja za najstarejše na Iberskem polotoku. Krajši postanek. Nadaljevanje poti v Sevillo. Nastanitev v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

4. dan:
Zajtrk. Vožnja v center SEVILLE, prestolnice Andaluzije in ogled najpomembnejših znamenitosti: španski trg, univerza, Torre del Oro, Plaza de Toros. Nato obisk katedrale La Giralda in notranji ogled palače Alcazar ... Popoldan prosto za sprehod po četrti Santa Cruz in nakupe v živahnem središču mesta. Nočitev v hotelu.. Možnost obiska predstave flamenca

5. dan:
Zajtrk. Sledi takojšnja vožnja proti vzhodu v CORDOBO, kjer sledi ogled slovite mošeje Mesquite in krajši postanek v stari mestni četrti s tipično arhitekturo. Potovanje proti severu preko slikovite pokrajine Castilla-La Mancha, ki jo je v svojih delih opisoval pisatelj Cervantes. Nastanitev v hotelu nekje na poti, večerja in nočitev.

6. dan:
Po zajtrku še vožnja do TOLEDA, enega najlepših in najbolj opevanih starih španskih kraljevskih mest: ogled cerkve S. Tome z znamenito sliko slikarja El Greca, obisk katedrale. Še nekaj prostega časa v starem jedru, nato nadaljevanje v špansko prestolnico MADRID. Panoramski avtobusni ogled mesta: arena za bikoborbe, stadion Santiago Bernabeu, avenija Castellana, trg Cibeles, Plaza Espana, Plaza de Oriente ... nastanitev v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

7. dan:
Po zajtrku nadaljevanje ogledov v Madridu: sprehod skozi mestni park El Retiro, postanek pri kraljevski palači in pri operi, sprehod do trga Major in do središča mesta na Puerto del Sol. Še nekaj prostega časa za samostojne oglede in zadnje nakupe. Sledi transfer do letališča v Madridu. Polet z Lufthanso ob 17.15 na relaciji Madrid–Frankfurt–Zagreb. Pristanek v Zagrebu ob 23.10. Zaključek potovanja.

CENA:    1.220 EUR pri najmanj 35 potnikih
                1.330 EUR pri najmanj 25 potnikih

5% POPUST ZA HITRE PRIJAVE do 15.2.2023 (za plačilo v celoti).

CENA VKLJUČUJE: 6 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 5 x večerja po programu, letalski prevoz z Lufthanso na relaciji Zagreb–Dunaj-Malaga in Madrid–Frankfurt–Zagreb, letališke takse, prevoz v Španiji na celotni navedeni trasi s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vstopnine: cerkev S. Tome in katedrala v Toledu, Mesquita v Cordobi, katedrala in palača Alcazar v Sevilli, osnovni vstop v kompleks Alhambra v Granadi brez palače Nasrid (vseh vstopnin skupaj cca. 75 EUR).

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 195 EUR,
- za povratni transfer iz Ljubljane, Celja, Slovenske Bistrice in Maribora do letališča Zagreb = 45 EUR,
- za predstavo flamenca in dodatne muzeje po želji in dogovoru (na poti vodniku).  

MOŽNI POPUSTI: 
- Otrok do 12 let = 10% (z dvema odraslima osebama),
- Tretja oseba na dodatnem ležišču = 5%.

OPOMBE: Ogledi se lahko izvedejo tudi v drugačnem zaporedju. Za ogled soban palače Nasrid (v kompleksu Alhambre) je na voljo omejeno št. vstopnic, ki jih je zelo težko dobiti, zato tega ogleda ne garantiramo. 


Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • vključeni izleti
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • arhitekturno bogastvo
  • potovalna klasika
  • bogata zgodovina
  • naravne lepote
  • gradovi
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 7 dni (6 nočitev)

PREVOZ: Letalo

24. apr. 2023 - 30. apr. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 1.159,00 €
SKUPNA CENA: 2.318,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava