LJ MB SB

MADRID, TOLEDO IN ANDALUZIJA

7-DNEVNO POTOVANJE

Izjemno bogat program! Ogled Madrida-španske prestolnice, Toleda-enega najlepših starih kraljevskih mest in vseh največjih znamenitosti Andaluzije.
Vmes tudi skok v britansko kolonijo Gibraltar.

ODHOD: 28. april 2024 | 7 dni | letalo | šifra: MTA168

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora v zgodnjih jutranjih urah in organiziran transfer potnikov v Italijo do letališča Benetke. Polet z letalsko družbo Iberia proti Madridu ob 12.00 s pristankom na letališču Barajas ob 14.40. Vkrcanje na španski avtobus in panoramski ogled mesta MADRID: arena za bikoborbe, stadion Santiago Bernabeu, avenija Castellana, trg Cibeles, Plaza Espana, Plaza de Oriente  ... Nastanitev v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v Madridu: sprehod skozi mestni park El Retiro, postanek pri kraljevski palači in operi, sprehod do trga Major in do "srca mesta" na Puerto del Sol. V opoldanskem času vožnja do TOLEDA, enega najlepših in najbolj opevanih starih španskih kraljevskih mest: ogled cerkve S. Tome z znamenito sliko slikarja El Greca, obisk katedrale. Nekaj prostega časa v starem jedru. Namestitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Potovanje proti jugu preko slikovite pokrajine Castilla – La Mancha, ki jo je v svojih delih opisoval pisatelj Cervantes, do CORDOBE. Ogled slovite mošeje Mesquite in krajši postanek v stari mestni četrti s tipično arhitekturo. Nadaljevanje poti na zahod. Nastanitev v hotelu nekje v okolici mesta Sevillia, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Vožnja v center SEVILLE, prestolnice Andaluzije in ogled najpomembnejših znamenitosti: španski trg, univerza, Torre del Oro, Plaza de Toros. Nato obisk katedrale La Giralda in notranji ogled palače Alcazar ... Popoldan prosto za sprehod po četrti Santa Cruz in nakupe v živahnem središču mesta. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Zajtrk. Potovanje nadaljujemo do skrajno južnega dela Andaluzije do obmorskega mesta CADIZ, ki velja za najstarejše na Iberskem polotoku. Opoldan se ob obali zapeljemo do GIBRALTARJA. Postanek v tej britanski koloniji za ogled mesta (možnost vzpona z gondolo ali kombiji na »skalo«). Nastanitev v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku vožnja do mesta RONDA, ki velja za eno najbolj avtentičnih in zato tudi najlepših z zanimivo lego visoko na robovih kanjona reke Guadalevin. Sprehod skozi staro jedro, preko tipičnega mostu do arene za bikoborbe, ki sodi med najstarejše v Španiji (notranji ogled po želji, če bo možno). Nadaljevanje poti do obale do mesta MALAGA, s postankom za krajši ogled. Sledi pot do GRANADE. Večerja in nočitev (možnost ogleda flamenka v četrti Sacromonte).

7. dan: Zajtrk. Takojšen ogled kompleksa slovite palače Alhambra, mojstrovine mavrske umetnosti, nekdaj zadnje arabske palače na evropskih tleh. Transfer na letališče v Granadi in polet z Iberio ob 13.45 na relaciji Granada–Madrid–Benetke. Predviden pristanek v Benetkah ob 19.00. Še organiziran prevoz nazaj v Slovenijo, kamor bo prihod v poznih večernih urah.

CENA:    1.190 EUR pri najmanj 35 potnikih
                 1.290 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 6 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, letalski prevoz z Iberio na relaciji Benetke–Madrid in Granada–Madrid–Benetke, letališke takse, 1 kos prtljage za oddajo do 23 kg + 1 kos ročne prtljage, vsi prevoz v Španiji po programu s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, organiziran transfer iz Maribora do Benetk in nazaj, slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vstopnine: cerkev S. Tome in katedrala v Toledu, Mesquita v Cordobi, katedrala in palača Alcazar v Sevilli, vstop v kompleks Alhambra v Granadi brez palače Nasrid, (vseh vstopnin skupaj cca. 75 EUR).

MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi: za sobo 1/1 = 210 EUR.

MOŽNO DOPLAČILO na poti: za predstavo flamenca in dodatne muzeje po želji in dogovoru.

MOŽNI POPUSTI:
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 10% (z dvema odraslima osebama),
- tretja odrasla oseba na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi!

OPOMBA: za ogled soban palače Nasrid (v kompleksu Alhambre) je na voljo omejeno št. vstopnic, ki jih je zelo težko dobiti, zato tega ogleda ne garantiramo. 

POMEMBNO:
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta,
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih,
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.
 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • vključeni izleti
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • arhitekturno bogastvo
  • potovalna klasika
  • bogata zgodovina
  • naravne lepote
  • gradovi
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 7 dni (6 nočitev)

PREVOZ: Letalo

28. apr. 2024 - 4. maj 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 1.190,00 €
SKUPNA CENA: 2.380,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava