LJ MB SB

ISTANBUL

4-DNEVNO POTOVANJE

Obiščite ISTANBUL- mesto dveh celin. Pridih orienta, ogled največjih znamenitosti s slovenskim in lokalnim vodnikom in možnost ugodnih nakupov!

ODHOD: 26. februar, 17. maj 2024 | 4 dni | letalo | šifra: PI1485
 
1. dan: Zbirališče potnikov na letališču v Ljubljani ob 7.45. Polet z družbo Turkish Airlines ob 9.45 v Istanbul. Po pristanku na istanbulskem letališču okrog 14.10 po lokalnem času sledi organiziran transfer do hotela v središču Istanbula. Nastanitev in prvi ogledi v mestnem jedru z našim vodnikom. Sprehod do mošeje Sulejmana Veličastnega in obisk tržnice začimb ... Nočitev v hotelu. 

2. dan: Zajtrk v hotelu. Sledi ogled glavnih znamenitosti starega jedra ISTANBULA s slovenskim in lokalnim vodnikom: Modra mošeja, cerkev Sv. Modrosti (Hagia Sofia), palača Topkapi (notranji ogled), nekdanji Hipodrom ... Popoldne obisk Velikega bazarja (Kapali čaršija) in prosto za nakupe. Zvečer po želji obisk tipičnega lokala z večerjo in folklornim programom. Nočitev v hotelu. 

3. dan: Zajtrk v hotelu. Nato nadaljevanje ogledov Istanbula (peš in s koriščenjem javnega prevoza) skupaj z našim vodnikom po mestnem jedru: odhod preko Zlatega roga in znamenitega mostu Galata v četrt Karakoy do srednjeveškega stolpa Galata (vzpon po želji). Prosto popoldne oz. možnost vožnje z ladjo po Bosporju, ogled palače Dolmabahce, ipd. Nočitev v hotelu. 

4. dan: Po zajtrku prosto za individualne oglede ali nakupe. Po želji odhod z našim vodnikom do trga Taksim, ki je središče evropskega dela mesta, v bližini pa je znana nakupovalna ulica Istiklal ... Popoldanski transfer na letališče, polet proti Ljubljani s Turkish Airlines ob 18.30. Pristanek na Brniku ob 18.45 po lokalnem času. Zaključek potovanja.
 
CENA za odhod v februarju:      659 EUR pri najmanj 25 potnikih
                                                      699 EUR pri najmanj 15 potnikih
 
CENA za odhod v maju:             695 EUR pri najmanj 25 potnikih
                                                      725 EUR pri najmanj 15 potnikih 
 
CENA VKLJUČUJE: polet Ljubljana–Istanbul–Ljubljana s Turkish Airlines, vse letališke takse, vključen velik kos prtljage do 23kg, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu**** v sobah 1/2 TWC v centru Istanbula, vsi ogledi po programu, lokalnega vodnika, spremstvo slovenskega vodnika, celotno organizacijo.
Vključene vstopnine: za palačo Topkapi.  

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:  za sobo 1/1 = 110 EUR,  za povratni transfer iz Maribora, Slov. Bistrice in Celja do letališča Ljubljana = 45 EUR.
MOŽNA DOPLAČILA na poti:  za izlet z ladjo po Bosporju = cca. 25 EUR, za obisk lokala z večerjo in programom = od cca. 60 EUR dalje, ogled palače Dolmabahce = cca. 35 EUR,  javni prevoz v Istanbulu = cca 5–10 EUR, priporočene napitnine = cca 15 EUR/osebo. 
 
POPUST 5% za 3. osebo na dodatnem ležišču. 
 
POMEMBNO:  izvedba ogledov se lahko še prerazporedi po dnevih. Ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od dne zaključka potovanja. Ure letalskih poletov so za odhod v maju malenkost  spremenjene.
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

 

  • odlično vodenje
  • hotel v središču mesta
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • center mesta
  • možnost nakupov
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 4 dni (3 nočitev)

PREVOZ: lastni prevoz

17. maj 2024 - 20. maj 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 695,00 €
SKUPNA CENA: 1.390,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava