LJ MB SB

MARTINOVANJE V SLOVENSKIH GORICAH

ENODNEVNI IZLET

Vožnja skozi slikovito Prlekijo, obisk čebelarskega muzeja. Ogled Murske Sobote - prestolnice Prekmurja. Za zaključek pa Martinovanje na kmečkem turizmu v Slovenskih goricah. Veselo bo!

ČEBELARSKI MUZEJ KRAPJE & MURSKA SOBOTA in EXPANO

13.
november 2021 | 1 dan | avtobus | šifra: MS1283

PROGRAM:  
Odhod iz Ljubljane (Dolgi most) ob 7.00 zjutraj. Pobiranje potnikov: ob 8.00 v Celju (dvorana Zlatorog), ob 8.30 v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti) in ob 9.00 v Mariboru (pred TC City). Vožnja čez osrčje Slovenskih goric v Prlekijo. Prvi postanek bo v ZGORNJEM KRAPJU za obisk čebelarskega muzeja. Ogled muzeja in čebelnjaka osmerokotne oblike, ki je kot tak edinstven in zaščiten kot etnološki spomenik. Pokušnja medu in likerjev ter možnost nakupa v trgovinici. Nadaljevanje poti do MURSKE SOBOTE. Krajši ogled mesta: hotel Zvezda, evangeličanska cerkev; sprehod mimo spomenika sovjetskim vojakom, skozi park miru do renesančnega gradu … Nato pa do bližnjega soboškega jezera. Čas bo sprehod ob jezeru, za obisk gibalnega parka, napitek ali sladico v kavarni. Možnost obiska zanimivega muzeja v paviljonu EXPANO, kjer je moč doživeti Prekmurje na drugačen način (doplačilo za muzej po želji). V zgodnejših popoldanskih urah nadaljevanje poti nazaj preko Mure v SLOVENSKE GORICE. V bližini Cerkvenjaka bo vse udeležence izleta na turistični in vinogradniški kmetiji Breznik čakala okusna Martinova pojedina. Za dobro vzdušje in zabavo bo poskrbel  harmonikaš. Med zabavo vključen tudi ogled njihove kleti in mini degustacija vin s hišnim sommelierjem. Večerni povratek domov.

CENA:   49 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
                58 EUR iz Ljubljane

Za plačilo je možno unovčiti tudi TURISTIČNI BON 2021.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, oglede po programu, Martinova pojedina (vključen harmonikaš), mini degustacija vin, slovesnko vodenje in celotno organizacijo.
Vključena vstopnina: za čebelarski muzej Krapje. 

MOŽNO DOPLAČILO (ob prijavi v agenciji): za muzej Expano = 12 EUR.

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.
Dežurna telefonska številka v času odhoda: (02) 80 51 807. 

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. S prijavo na izlet, vsi udeleženci potrjujejo, da so z ukrepi seznanjeni in izpolnjujejo pogoje za udeležbo.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • živa glasba
Določite termin
Število oseb

Za izbrani termin aranžma ni na voljo.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava