LJ MB SB

BELA KRAJINA - HIŠA DOBREGA KRUHA IN ČRNA ČLOVEŠKA RIBICA

ENODNEVNI IZLET

Otočec, obisk info centra na domačiji Župančič in ogled razstave o črni človeški ribici, cerkev Tri fare, obisk Hiše dobrega kruha s pogostitvijo, obisk Metlike.

9. september 2023 | 1 dan | avtobus | šifra: BK1060

Odhod iz Maribora ob 6. uri (TPC City). Sledi pobiranje potnikov ob 6.30 v Slov. Bistrici (Spar pri AC), ob 7. uri v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 8. uri še v Ljubljani (parkirišče Dolgi most, min. 6 oseb). Vožnja proti Dolenjski. Postanek na Otočcu za ogled edinega otoškega gradu v Sloveniji. Po osvežitvi vožnja mimo Novega mesta in čez Gorjance v Belo krajino. V bližini vasi Krupa ogled kraškega izvira istoimenske reke, nato preko Črnomlja do Jelševnika. Obisk info centra na domačiji Župančič. Ogled razstave o črni človeški ribici in njenem habitatu, ki pokaže, da je očem skrit jamski svet v resnici življenjski prostor številnih jamskih živali s posebnimi prilagoditvami na življenje v temi. Sledi kratek postanek na otoškemu polju za ogled vojaškega letala DC-3 na nekdanjem partizanskem letališču. Nato do vasice Rosalnice. Ogled znamenitih cerkva Tri fare iz 12. stoletja. Nato obisk Hiše dobrega kruha – domače dobrote Mojca. Sprejem s pokušino več vrst krušnih dobrot in peciva, predstavitev dejavnosti, o kruhu »od zrna do kruha«. Prikaz peke tradicionalne belokranjske pogače in pokušina ter pogostitev. Nazadnje še kratek obisk METLIKE. Sprehod skozi mestno jedro do metliškega gradu  in župnijske cerkve sv. Nikolaja, kjer je služboval tudi Friderik Baraga. Večerni povratek domov.

CENA:   59 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
                 52 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, vse oglede po programu, obisk Hiše dobrega kruha s pogostitvijo, vodenje in celotno organizacijo.

Vključena vstopnina: za ogled razstave »Črna človeška ribica«. 

MOŽEN POPUST:  za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 6 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda).
V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: (02) 80 51 807.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • vključene vstopnine
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava