LJ MB SB

RIM - VEČNO MESTO (z letalom)

3-DNEVNO POTOVANJE

Raziskujte italijansko prestolnico v lastni režiji ali pa se pridružite našemu vodniku in si oglejte glavne znamenitosti »večnega mesta« organizirano pod strokovnim vodstvom.

ODHOD: 29. avgust 2024 | 3 dni | letalo | šifra: RIM063

1. dan: Zbor potnikov na letališču v Trstu ob 09.20 uri (na željo možen tudi organiziran transfer iz Slovenije). Polet z letalsko družbo ITA Airways ob 11.20 proti Rimu in pristanek na letališču Fiumicino ob 12.30. Sledi prevoz v center RIMA z vlakom ali shuttlom. Nastanitev v hotelu v centru mesta in čas za krajšo osvežitev. Prosto za aktivnosti v lastni režiji ali popoldanski odhod z našim vodnikom (prevoz z podzemno železnico) v VATIKAN do trga sv. Petra. Ogled bazilike sv. Petra in po želji še vzpon na kupolo. Še sprehod do Angelskega gradu in vrnitev v hotel. Nočitev.

2. dan: Po zajtrku prost dan za aktivnosti v lastni režiji oziroma celodnevni organiziran ogled glavnih znamenitosti z našim vodnikom (peš in z uporabo javnega prevoza): cerkev Marije Snežne, cerkev sv. Petra v verigah, Kolosej, Forum Romanum, kapitolski grič, beneški trg s spomenikom Vittoria Emmanuela II. .... Nekaj prostega za kosilo, nato nadaljevanje ogledov v starem jedru: Fontana di Trevi (vodnjak želja), Španske stopnice, Panteon, Trg Navona, ... Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Prost dan za nakupe oz. oglede v lastni režiji oziroma nadaljevanje ogledov nekaterih znamenitosti z našim vodnikom (peš in z uporabo javnega prevoza). Ogled bazilike sv. Pavla zunaj obzidja (z znamenitimi mozaiki vseh papežev) in obisk katakomb. Po želji tudi možnost ogleda katerega izmed rimskih muzejev (priporočljiva je vnaprejšnja rezervacija). V zgodnejših večernih urah zbor vseh potnikov v hotelu in organiziran odhod z našim vodnikom proti letališču Fiumicino (z vlakom ali shuttlom). Polet letala družbe ITA Airways iz Rima ob 21.40 in pristanek na tržaškem letališču Ronchi predvidoma ob 22.50 uri. Zaključek potovanja oz. po želji tudi možnost organiziranega transferja v Slovenijo.

CENA: 399 EUR pri najmanj 15 potnikih,

5% gotovinski popust za rezervacije in plačilo v celoti velja do 25.7.2024

CENA VKLJUČUJE: letalski polet z ITA Airways na relaciji Trst–Rim–Trst, vse letališke takse, vključen 1 kos velike prtljage za oddajo, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC (hotel v mestu, v peš dosegu javnega prevoza), slovenskega spremljevalca na letališčih in celotno organizacijo.

MOŽEN POPUST: za otroka do 15 let 10% na dod. ležišču (v sobi z dvema odraslima osebama).

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi v agenciji:
- za paket vseh ogledov in transferjev = 90 EUR/osebo (za otroke do 15 let = 65 EUR). Ta paket vključuje: povratno vozovnico za shuttle ali vlak iz letališča Fiumicino v center mesta in nazaj, 3-dnevno vozovnico za vse potrebne prevoze oz. transferje v Rimu (podzemna železnica, tramvaj oz. mestni avtobus), spremstvo in vodenje odličnega slovenskega vodnika ves čas potovanja,
- za enoposteljno sobo = 120 EUR/osebo,
- za povratni transfer iz Maribora do letališča Trst in nazaj = 55 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA na poti vodniku:
- za različne vstopnine po želji in dogovoru (npr. za katakombe = cca 10 EUR/osebo, za kak muzej ipd.),

OPOMBE: 
- pridržujemo si pravico izvedbe ogledov v spremenjenem zaporedju.
- po dogovoru z vodnikom (in skladno z možnostmi) se lahko v program uvrsti še kak ogled po želji potnikov. Ja pa potrebno vedeti, da je za najbolj obiskane muzeje (npr. vatikanski muzeji, galerija Borgese, ipd...) potrebna rezervacija in nakup vstopnic, tudi več tednov vnaprej.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • odlično vodenje
  • hotel v središču mesta
  • organiziran prevoz
  • antične civilizacije
  • skupinski odhod
  • nočitev z zajtrkom
  • vključen letalski prevoz
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: Letalo

29. avg. 2024 - 31. avg. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 379,05 €
SKUPNA CENA: 758,10 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava