LJ MB SB

NOVI SAD IN PANONSKA KULINARIKA

2-DNEVNI IZLET

Tipična Vojvodina z Novim Sadom in Petrovaradinom in degustacija tradicionalnih specialitet!

9. oktober 2021 | 2 dni | avtobus | šifra: KV1407

1. dan: Jutranji odhod iz Slovenije, vožnja mimo Zagreba in Slavonskega Broda. Prestop meje v Srbijo in nadaljevanje mimo Rume proti NOVEMU SADU. Vzpon na trdnjavo PETROVARADIN, »Donavski Gibraltar«: razgled na Novi Sad in Donavo, ogled in nato nekaj prostega časa za kavo ali napitek na razgledni terasi. Nato krožni panoramski ogled vojvodinske prestolnice ter sprehod po mestnem jedru: Banovina, Srbsko narodno gledališče, mestna hiša, katoliška cerkev, Zmaj Jovina ulica, saborna cerkev, gimnazija, Dunavska ulica ... Prosto za samostojno odkrivanje mesta, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja v Kulpin, obisk muzeja poljedelskih strojev. Nadaljevanje do Bačkega Petrovca, kjer večinsko prebivalstvo predstavljajo Slovaki. Ogled muzeja Slovakov z etno-hišo. V sklopu Etno centra, kjer je hiša, je organizirana šola obrti, kjer je možno pod budnim očesom mojstrov izdelati lastne spominke. Degustacija slovaškega kulena, kompota in drugih tradicionalnih specialitet. Naslednji cilj bo vas Futog, ki slovi po zelju. Kosilo: degustacija različnih jedi iz zelja, ki jih pripravljajo v tradicionalni in moderni kuhinji. Popoldne sledi obisk pivovarne in muzeja piva v Čelarevu. Vrnitev proti domu mimo Bačke Palanke, Iloka in Vukovarja. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA:  160 EUR pri najmanj 40 potnikih
              180 EUR pri najmanj 30 potnikih

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30.4.2021.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, kosilo (degustacije) drugega dne, degustacijo kulena, vsi ogledi po programu, lokalno vodenje (kjer je obvezno), cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo.  
Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 15 EUR (v agenciji).

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava