LJ MB SB

BABNO POLJE IN GORSKI KOTAR

1-DNEVNI IZLET

Zanimiv izlet v obmejni pas med južno Slovenijo in Hrvaško in obisk zanimivih krajev na obeh straneh meje.

11. september 2021 | 1 dan | avtobus | šifra: GK1406

Odhod iz Maribora ob 6. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 6.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 7.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 8.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Vožnja preko CERKNIŠKEGA POLJA in Loža na BABNO POLJE, najhladnejši naseljeni kraj v Sloveniji. Obisk dvestoletne Rihtarjeve domačije, pokušina domačih dobrot ob domači govorici. Sprehod do župnijske cerkve sv. Nikolaja. Prečkanje meje v Prezidu ter vožnja v GORSKI KOTAR do idiličnega Kozjega vrha. Kosilo na eni izmed turističnih kmetij ali domačij. Sledi postanek v središču ČABRA na trgu kralja Tomislava. Sprehod do dvorca, ki je bil nekdaj v lasti Petra Zrinjskega. V vasi PLEŠCE ogled zanimivega etnološkega muzeja »Palčava Šiša« iz sredine 19. stoletja – pomnika sožitja slovenske, hrvaške in nemške kulture. Obisk sirarske kmetije tik nad Čabrsko dolino in pokušnja domačih sirov. Večerni povratek v Slovenijo.

CENA: 66 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
            60 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, domače kosilo, ogled domačije in degustacijo domačih dobrot na Babnem polju, degustacija sirov na kmetiji v Gorskem kotarju, cestnine in dajatve, vodenje in organizacijo.
Vključena vstopnina: za etnološki muzej »Palčava Šiša« v Plešcah.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava