LJ MB SB

SLIKOVITA ITALIJANSKA JEZERA

2-DNEVNI IZLET

Občudovanje severnih italijanskih jezer (Gardsko, Ledro, Idro ...) in obisk romarskega središča Madonna della Corona.

22. april 2023 | 2 dni | avtobus | šifra: IJ1405
 
1. dan: Odhod iz Maribora ob 4. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani. Vožnja do Fernetičev in naprej proti Veroni. Nadaljevanje proti severu do kraja Spiazzi in sprehod po lažji sprehajalni poti do romarskega središča Madonna Della Corona. Ogled bazilike, ki vas bo prevzela s svojo impozantno lego na živi skali nad dolino Adiže. Popoldanski prihod na severno obalo Gardskega jezera do mesta RIVA DEL GARDA. Mesto je zaradi svoje lege med jezerom in gorskimi vršaci že od nekdaj privabljalo znane osebnosti kot so Nietzsche, Kafka, brata Mann. Ogled: Rocca, stolp Aponnale, pretorska palača, cerkev sv. Maria Assunta, nekdanji židovski geto, mestna vrata sv. Marka … Čas za samostojno odkrivanje mesta, sprehod po slikovitih srednjeveških ulicah …  Namestitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev. 

2. dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja proti jezeru LAGO DI LEDRO in krajši ogled mesta Molina. Obisk lokalnega muzeja ter manjšega botaničnega vrta. Panoramska vožnja ob jezeru do kraja Pieve di Ledro ter nadaljevanje proti jezeru LAGO DI IDRO do Ponte Caffara, največjega kraja ob jezeru, in krajši postanek. Možnost panoramske plovbe z ladjo po jezeru (doplačilo), opazovanje neokrnjene narave ter privlačnih srednjeveških vasi Anfo, Lemprato in Cron. Obisk vasice Giacomo z istoimensko benediktinsko cerkvijo iz 9. st. Velik zgodovinski pomen ima trdnjava Roca d'Anfo, obnovljena po navodilih Napoleona; uporabljal jo je tudi Giuseppe Garibaldi. Popoldne še postanek ob južni obali GARDSKEGA JEZERA na polotoku SIRMIONE. Sprehod do gradu Scalighieri in ogled starega mesteca na polotoku. Povratek mimo Benetk in prestop v Slovenijo na Fernetičih. Prihod domov v večernih urah.
 
CENA:    185 EUR pri najmanj 40 potnikih
                209 EUR pri najmanj 30 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in davek, slovensko vodenje in organizacijo.
 
MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).
 
MOŽNA DOPLAČILA: 
- za sobo 1/1 = 30 EUR, 
- za panoramsko plovbo z ladjo po jezeru cca. 12 EUR (na poti vodniku).
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • potujem sam
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • naravne lepote
  • priporočeno za skupine
  • panoramska pot
  • gore
  • čudovita mesta
  • jezera
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava