LJ MB SB

SLIKOVITA ITALIJANSKA JEZERA

2-DNEVNI IZLET

Občudovanje severnih italijanskih jezer (Gardsko, Ledro, Idro ...) in obisk romarskega središča Madonna della Corona.

18. september 2021 | 2 dni | avtobus | šifra: IJ1405

1. dan: Odhod iz Maribora ob 4. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani. Vožnja do Fernetičev in naprej proti Veroni. Nadaljevanje proti severu do kraja Spiazzi in sprehod po lažji sprehajalni poti do romarskega središča Madonna Della Corona. Ogled bazilike, ki vas bo prevzela s svojo impozantno lego na živi skali nad dolino Adiže. Popoldanski prihod na severno obalo Gardskega jezera do mesta RIVA DEL GARDA. Mesto je zaradi svoje lege med jezerom in gorskimi vršaci že od nekdaj privabljalo znane osebnosti kot so Nietzsche, Kafka, brata Mann. Ogled: Rocca, stolp Aponnale, pretorska palača, cerkev sv. Maria Assunta, nekdanji židovski geto, mestna vrata sv. Marka … Čas za samostojno odkrivanje mesta, sprehod po slikovitih srednjeveških ulicah … Namestitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja proti jezeru LAGO DI LEDRO in krajši ogled mesta Molina. Obisk lokalnega muzeja ter manjšega botaničnega vrta. Panoramska vožnja ob jezeru do kraja Pieve di Ledro ter nadaljevanje proti jezeru LAGO DI IDRO do Ponte Caffara, največjega kraja ob jezeru, in krajši postanek. Možnost panoramske plovbe z ladjo po jezeru (doplačilo), opazovanje neokrnjene narave ter privlačnih srednjeveških vasi Anfo, Lemprato in Cron. Obisk vasice Giacomo z istoimensko benediktinsko cerkvijo iz 9. st. Velik zgodovinski pomen ima trdnjava Roca d'Anfo, obnovljena po navodilih Napoleona; uporabljal jo je tudi Giuseppe Garibaldi. Popoldne še postanek ob južni obali GARDSKEGA JEZERA na polotoku SIRMIONE. Sprehod do gradu Scalighieri in ogled starega mesteca na polotoku. Povratek mimo Benetk in prestop v Slovenijo na Fernetičih. Prihod domov v večernih urah.

CENA: 145 EUR pri najmanj 40 potnikih
            165 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, vodenje in organizacijo.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 25 EUR,
- za panoramsko plovbo z ladjo po jezeru cca. 10 EUR (na poti vodniku).

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin
Število oseb

Za izbrani termin aranžma ni na voljo.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava