LJ MB SB

ROMANJE V FATIMO (LIZBONA IN OKOLICA)

3-DNEVNO POTOVANJE

Romanje v Fatimo, največje romarsko središče, vključeni ogledi: Lizbona, Aljustrel, Batalha, Sintra, rt Cabo da Roca ... Za duhovno vodstvo bo skrbel duhovnik g. Jani Družovec.

24. maj 2023 | 3 dni | letalo

- pod duhovnim vodstvom g. Janija Družovca, župnika v Slov. Bistrici,

- s turističnim vodstvom,

Odhod avtobusa iz Maribora ob 22.00 uri (dne 23.5.2023).

1. dan: Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani ... Vožnja proti Fernetičem, nočni transfer do letališča v Benetkah. Ob 5.50 direkten polet letala nizkocenovne družbe Ryanair proti Portugalski. Pristanek na letališču Lizbona ob 8.05 zjutraj po lokalnem času. Vkrcanje na portugalski avtobus in vožnja v portugalsko prestolnico LIZBONO. Panoramska vožnja s krajšimi postanki za ogled največjih znamenitosti v središču mesta: trg Pombal, park Edvarda VII., Estrella, parlament, … Vožnja v Belem do stolpa od koder so se pred stoletji odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri “spomeniku odkritij” in obisk cerkve samostana San Jeronimos, kjer sta pokopana pomorščak Vasco de Gama in največji portugalski pesnik Camoes. Še vožnja skozi center Lizbone na severovzhodni del mesta do  Parka narodov–prizorišča Expa 98' in panoramski ogled glavnih znamenitosti (oceanarij, žel. postaja Oriente, najdaljši most Vasco de Gama ....). Odhod iz Lizbone proti severu in v kasnejših popoldanskih urah prihod v romarsko središče FATIMA. Maša v eni izmed cerkva, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku maša v eni izmed cerkva oz. kapel. Sledi ogled glavnih romarskih znamenitosti: osrednji trg, bazilika rožnega venca, kapela prikazovanj, bazilika sv. Trojice, pastoralni center papeža Pavla VI. … Po želji še peš v ALJUSTREL (cca. 2,5 km daleč) za obisk rojstnih hiš vidcev Lucije, Jacinte in Francisca. Prosto popoldan v Fatimi za molitev, nakup nabožnih predmetov, ipd… Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Zgodnja maša v eni izmed cerkva. Sledi zajtrk in nato odhod iz Fatime. Vožnja v BATALHO in krajši postanek pri znamenitem samostanu. Nadaljevanje poti proti jugu v SINTRO - staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače in nekaj prostega časa za manjše nakupe v slikovitem mestecu. Zadnji postanek bo na najbolj zahodnem del Evrope, rtu– CABO DA ROCA. Sledi transfer na letališče v Lizboni. Ob 17.20 direkten polet letala nizkocenovne družbe Ryanair v Bologno, s pristankom predvidoma ob 21.05 po lokalnem času. Še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora, kamor bo povratek v poznih nočnih urah.

CENA: 545 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalske polete z letalsko družbo Ryanair na relaciji Benetke–Lizbona in Lizbona–Bologna, vse letališke takse, 1 kos ročne prtljage v dimenzijah 55 x 40 x 20 cm do teže 10 kg + še 1 manjši kos ročne prtljage v dimenzijah 40 x 20 x 25 cm, 2 x polpenzion v Fatimi v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, vse oglede po programu, vse prevoze na Portugalskem s turističnim avtobusom, avtobusni transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj iz letališča Bologna, slovensko turistično vodenje, spremstvo slovenskega duhovnika in celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 50 EUR, za kos večje prtljage za oddajo do 20 kg = 70 EUR (cena se spreminja).

MOŽEN POPUST:  otrok do 12 let = 15% (z dvema odraslima), tretja oseba na dodatnem ležišču = 5%.

POMEMBNO:  ker se leti z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki, je zelo pomembna hitra prijava (predvidoma še v februarju). Kasnejše prijave lahko pomenijo tudi zvišanje cene letalskih vozovnic in posledično višjo ceno romanja. Ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta.

Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava