LJ MB SB

KORZIKA - ORGANIZIRANE AKTIVNE POČITNICE

8 DNEVNE POČITNICE

Otok lepote in izjemnih kontrastov, raj za ljubitelje narave ... Neokrnjen otok individualnega turizma. 6 x polpenzion v hotelu v neposredni bližini Ajaccia, organizirani izleti in pohodi v okolico.

ODHOD: 7. julij 2024 | 8 dni (6 nočitev) | avtobus-ladja | šifra: KAP322

KORZIKA – otok lepote in nasprotij: bogata in zaradi velike razgibanosti hitro spreminjajoča se vegetacija, visoke gore in gorske pregrade, tipične hribovske vasice, kjer življenje še vedno teče počasneje kot drugod. Številna obmorska mesteca kažejo mediteranski vpliv in izpričujejo kljubovalnost otoških prebivalcev skozi zgodovino. Čudovite plaže, ki jih otok premore preko 300 kilometrov in kjer tudi na vrhuncu sezone ni prave gneče. Otok je raj za ljubitelje narave, planince, gorske kolesarje in potapljače. Korzika vabi s svojo neokrnjenostjo in ohranja sloves kot otok individualnega turizma. Tokrat vam ponujamo letovanje v neposredni bližini korziškega glavnega mesta Ajaccio, ki je vedno zanimivo za obiskovalce (Napoleonova rojstna hiša, več muzejev, tržnica, grad, pristanišče) in predstavlja dobro izhodišče za krajše izlete. Za ljubitelje narave, pohodnike, planincev, je nedaleč proč kar nekaj možnosti. Počitnikarji lahko izbirajo med lenarjenjem na plaži ali ob bazenu, pohodi po bližnjih hribih, raziskovanjem glavnega mesta, kolesarjenjem, izleti z čolnom ali ladjo ob zahodni obali in organiziranimi avtobusnimi izleti po otoku.

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 20. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani proti Fernetičem. Nadaljevanje na relaciji Benetke–Bologna–Firence. Nočna vožnja.
2. dan: Jutranji prihod v LIVORNO, vkrcanje na trajekt in plovba proti BASTII na otoku KORZIKA. Izkrcanje, krajši ogled mesta in avtobusna vožnja proti notranjosti otoka. Na poti krajši postanek v nekdanji prestolnici – mestu CORTE s slikovito citadelo na hribu in edino otoško univerzo. Naprej po hriboviti cesti skozi več vasic in mestec preko prelaza VIZZAVONA spust proti zahodni obali. Prihod v prestolnico AJACCIO in nastanitev v hotelu Sun Beach*** v okolici v obalnem delu. Večerja in nočitev.
3. dan: Zajtrk in prosto dopoldne za kopanje, spoznavanje okolice. Krajši popoldanski izlet v center AJACCIA. Krožna vožnja in peš ogled glavnih znamenitosti: Napoleonov spomenik, trg general de Gaulla, trg Foch, Napoleonova rojstna hiša (notranji ogled z doplačilom), citadela ... Nekaj prostega v središču mesta, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
4. dan: Po zajtrku prost dan oz. po želji za pohodnike izlet v bližnje hribe (pribl. 3 do 4 ure peš po planinskih stezah, možnost spoznavanja korziške narave in hribovite okolice; manjše doplačilo za prevoz do izhodišča). Vnitev v hotel, prosto. Večerja.
5. dan: Celodnevni izlet (doplačilo) v mesto SARTENE – najbolj korziško od vseh mest – in nato na skrajni jug do najlepšega mesta na otoku BONIFACIO; namesto tega lahko kopanje in lenarjenje v počitniškem kraju nastanitve. Poznejša vrnitev v hotel in nočitev.
6. dan: Po zajtrku prosto za kopanje (za pohodnike se lahko spet organizira kakšna planinska tura po okoliških hribih). Večerja in nočitev.
7. dan: Prost dan za kopanje (po želji možen jutranji obisk mestne tržnice) ali različne aktivnosti. V popoldanskih urah na željo izlet z ladjico do znamenitih otokov SANGUINAIRES (Krvavi otoki). Večerja v hotelu.
8. dan: Po zajtrku vrnitev preko hribov proti pristanišču BASTIA. Vkrcanje na trajekt. Plovba proti Italiji in popoldanski pristanek v LIVORNU. Avtobusna vožnja proti domu na relaciji Firence–Bologna–Benetke. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.


HOTEL SUN BEACH***
leži blizu obale pribl. 3 km zahodno od centra mesta Ajaccio, dobrih 200 metrov od morja. Hotel ima 86 sob za goste, restavracijo, bar z razgledno teraso, TV salon, zunanji bazen. Vse sobe imajo kopalnico, klimo, tv, telefon, balkon. Ležalniki ob bazenu (v omejenem številu) so brezplačni. Brezplačna internetna povezava je na voljo v skupnih prostorih.


CENA: 799 EUR
pri najmanj 45 potnikih
              859 EUR pri najmanj 35 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 6 x polpenzion v hotelu Sun Beach*** (preprost samopostrežen zajtrk, strežena večerja) v obmorskem delu prestolnice Ajaccio v sobah 1/2 TWC, prevoz s trajektom na relaciji Livorno–Bastia–Livorno, vstopne in izstopne takse za Korziko, avtobusni prevoz s turističnim klimatiziranim avtobusom, slovenskega spremljevalca, organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA:
-  za sobo 1/1 = 260 EUR,
- za celodnevni izlet po otoku (Sartene in Bonifacio) = cca. 50 EUR (min. 20 udeležencev),
- za izlet z ladjico na znamenite »Krvave otoke« (Les Iles Sanguinaires) = od cca. 35 EUR,
- za pohodniške izlete v bližnje hribe (obračuna se strošek prevoza).

POPUSTI na dodatnem ležišču:
- za otroka do 5 let (z dvema odraslima) = 70%,
- za otroka do 12 let (z dvema odraslima) = 25%,
- za 3. odraslo osebo = 5%.

DOBRO JE VEDETI: Korzika je prava destinacija za ljubitelje neokrnjene narave, kristalno čistega morja in mirnega dopusta brez večje gneče. Individualnost, ki vam jo zagotavlja otok, je zato nekoliko dražja kot v masovnih turističnih destinacijah. Prepričajte se. Verjamemo, da se boste še vračali.

POMEMBNO
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo veljavnega osebnega dokumenta,
- v času objave programa vozni redi trajektov še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program oz. vrstni red ogledov.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji ladjarja!

 • klima
 • v bližini plaže (cca. 100-500m)
 • družini prijazno
 • otroški popusti
 • za pare
 • bazen
 • active
 • wifi
 • organiziran prevoz
 • slovenski spremljevalec
 • udobno
 • bogat program
 • vožnja s trajektom
 • atraktivni izleti
 • potovalna klasika
 • naravne lepote
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava