LJ MB SB

KRIŽARJENJE PO DRINI (VOŽNJA S ČIROM IN NP TARA)

3-DNEVNI IZLET

Ne zamudite edinstvenega "križarjenja" z ladjico po jezeru in kanjonu reke Drine in vožnje s starodobnim vlakom "Čirom"!

25. junij | 3 dni | avtobus | šifra: KD1400

1.dan: Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja preko Hrvaške v Srbijo in popoldanski prihod v Bajino Bašto. Krajša panorama slikovitega mesta pod planino Taro. Postanek za ogled simbola mesta »HIŠICE NA DRINI«. Ogled znane srbske destilarne in degustacija B&B klekovače. Možnost nakupa. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev
2.dan: Po zajtrku vožnja do jezu hidroelektrarne in jezera Perućac. Vkrcanje na ladjo Grizzly in križarjenje po jezeru in kanjonu Drine do Višegrada: 52 km dolga plovba po narodnem parku Tara mimo izliva Žepe v Drino, skozi najožji del kanjona, mimo kampa Stari Brod in več srednjeveških utrdb. V Višegradu ogled starega mosta Mehmed-paše Sokolovića, ki ga v romanu »Most na Drini« opisuje nobelovec Ivo Andrič. Še ogled ANDRIĆGRADA in mešanice različnih stilov, ki so se izmenjevali v zgodovini tega območja: bizantinski, otomanski, renesančni in klasicistični. Zasnoval ga je režiser Emir Kusturica, navdih pa je dobil v delih in likih Iva Andrića. Preprosto kosilo (lepinja s čevapi) vključeno. Sledi vkrcanje na vlak »Čiro« in vožnja po ozkotirni progi do Mokre Gore. Na poti postanek za ogled samostana DOBRUN iz 14. st. Vrnitev v hotel. Večerja ob živi glasbi. Nočitev.
3.dan: Po zajtrku odkrivanje NP TARA z vožnjo do jezera Zaovine in na »Vidikovac« Kozja stena z čudovitim razgledom na dolino Drine. Sledi obisk SAMOSTANA RAČA, središča duhovnosti v srednjeveški Srbiji. Sledi avtobusna vrnitev proti domu in pozen nočni prihod v Slovenijo.

CENA: 290 EUR pri najmanj 40 potnikih
            320 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 2x polpenzion v hotelu***, 1x živo glasbo ob večerji v hotelu, 1 x preprosto kosilo, križarjenje po Drini, vožnjo s Čirom po ozkotirni železnici, degustacijo »rakije«, vse oglede po programu, cestnine, pristojbine in dajatve, lokalno vodenje (kjer je obvezno), slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 40 EUR.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Pridržujemo si pravico izvedbe v spremenjenem vrstnem redu.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 
Trenutni pogoji za potovanje:
ZA VSTOP V SRBIJO in BIH je dovolj dokazilo o cepljenosti (14 dni od drugega odmerka) ali prebolevnosti, v nasprotnem primeru je potrebno opraviti PCR test v 72 urah pred vstopom v državo.
ZA POVRATEK NAZAJ V SLOVENIJO zadostuje potrdilo o cepljenju ali prebolelosti, v nasprotnem primeru pa je potrebno na poti nazaj narediti hitri test oz. lahko izberete tudi 10-dnevno samoizolacijo. 

Splošni pogoji TA Sajko so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin
Število oseb

Za izbrani termin aranžma ni na voljo.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava