LJ MB SB

KRIŽARJENJE PO DRINI (VOŽNJA S ČIROM IN NP TARA)

3-DNEVNI IZLET

Ne zamudite edinstvenega "križarjenja" z ladjico po jezeru in kanjonu reke Drine in vožnje s starodobnim vlakom "Čirom"!

25. junij | 3 dni | avtobus | šifra: KD1400

1.dan: Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja preko Hrvaške v Srbijo in popoldanski prihod v Bajino Bašto. Krajša panorama slikovitega mesta pod planino Taro. Postanek za ogled simbola mesta »HIŠICE NA DRINI«. Ogled znane srbske destilarne in degustacija B&B klekovače. Možnost nakupa. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev
2.dan: Po zajtrku vožnja do jezu hidroelektrarne in jezera Perućac. Vkrcanje na ladjo Grizzly in križarjenje po jezeru in kanjonu Drine do Višegrada: 52 km dolga plovba po narodnem parku Tara mimo izliva Žepe v Drino, skozi najožji del kanjona, mimo kampa Stari Brod in več srednjeveških utrdb. V Višegradu ogled starega mosta Mehmed-paše Sokolovića, ki ga v romanu »Most na Drini« opisuje nobelovec Ivo Andrič. Še ogled ANDRIĆGRADA in mešanice različnih stilov, ki so se izmenjevali v zgodovini tega območja: bizantinski, otomanski, renesančni in klasicistični. Zasnoval ga je režiser Emir Kusturica, navdih pa je dobil v delih in likih Iva Andrića. Preprosto kosilo (lepinja s čevapi) vključeno. Sledi vkrcanje na vlak »Čiro« in vožnja po ozkotirni progi do Mokre Gore. Na poti postanek za ogled samostana DOBRUN iz 14. st. Vrnitev v hotel. Večerja ob živi glasbi. Nočitev.
3.dan: Po zajtrku odkrivanje NP TARA z vožnjo do jezera Zaovine in na »Vidikovac« Kozja stena z čudovitim razgledom na dolino Drine. Sledi obisk SAMOSTANA RAČA, središča duhovnosti v srednjeveški Srbiji. Sledi avtobusna vrnitev proti domu in pozen nočni prihod v Slovenijo.

CENA: 290 EUR pri najmanj 40 potnikih
            320 EUR pri najmanj 30 potnikih

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30.4.2021.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 2x polpenzion v hotelu***, 1x živo glasbo ob večerji v hotelu, 1 x preprosto kosilo, križarjenje po Drini, vožnjo s Čirom po ozkotirni železnici, degustacijo »rakije«, vse oglede po programu, cestnine, pristojbine in dajatve, lokalno vodenje (kjer je obvezno), slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 40 EUR.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Pridržujemo si pravico izvedbe v spremenjenem vrstnem redu.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji TA Sajko so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava