LJ MB SB

GRUZIJA

9-DNEVNO POTOVANJE

Atraktivno popotovanje po Gruziji - dragulju Kavkaza z veliko tradicije, narave in bogato kulturno dediščino. Polet iz Lljubljane.

4. junij 2022 | 9 dni | letalo | šifra: GR1410

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob 17.30. Polet letala Turkish Airlines predvidoma ob 19.55 do Istanbula. Pristanek ob 23.15, prestop na drugo letalo in ob 01.20 polet v Gruzijo, s pristankom predvidoma ob 04.35. Transfer do hotela, krajši počitek.

2. dan: Po zajtrku ogled glavnih znamenitosti glavnega mesta TBILISI: cerkev Metekhi in spomenik Vakhtangu Gorgasali-u, posvečen legendarnemu ustanovitelju Tbilisija. Vožnja z žičnico do trdnjave Narikala, od koder je osupljiv razgled na mesto. Sprehod po muslimanski četrti z žveplenimi kopelmi in malo mošejo. Sprehod po območju Sharden, polnem ozkih ulic s prijetnimi kavarnami, bari za degustacije vin, trgovinami s spominki. Ogled katedrale Sioni, bazilike Anchiskhati in stolp s slavnim gledališčem Rezo Gabriadze. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku vožnja do mesta MTSKHETA, enega najstarejših mest in kulturnega in verskega središča Gruzije. Ogled cerkve Jvari, arhitekturne mojstrovine zgodnjesrednjeveškega obdobja s pogledom na sotočje rek Aragvi in Mtkvari. Nadaljevanje poti in prihod v GORI – rojstno mesto Stalina. Obisk Stalinovega muzeja in njegove rojstne hiše. Nadaljevanje do jamskega mesta UPLISTSIKHE in ogled ostankov nekdanjega antičnega mesta. Vožnja čez prelaz Rikoti in skozi najdaljši gruzijski predor. Prihod v KUTAISI, večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Po zajtrku vožnja skozi sotesko Inguri  v skrivnostno regijo Svaneti. V regiji živi posebna etnična skupina ljudi - junaški in pogumni Svani - ki jih kultura, tradicija in običaji odlikujejo od preostale Gruzije. Svaneti je znan tudi po svoji izvirni arhitekturi in se imenuje »Država tisočerih stolpov«. Mesto MESTIA ima še vedno na desetine takšnih srednjeveških kamnitih hiš in stolpov, ki so jih uporabljali za zaščito dolin in cerkva. Obisk prvotne hiše  »machubi« in stolpa »koshki«. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Po zajtrku fascinantna vožnja z džipi do vasi USHGULI, na 2200 m nadmorske višine. Kompleks Ushguli je dragocen arhitekturni in zgodovinski spomenik, ki je zaradi svoje ekskluzivnosti uvrščen na seznam svetovne dediščine Unesca. Ogled cerkve Lamaria z impresivnimi stenskimi freskami iz 12. stoletja. Domačini verjamejo, da je bila nekdanja kraljica Tamara pokopana prav pod to cerkvijo. Od tod je tudi slikoviti pogled na goro Shkhara. Vrnitev v Mestio. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: Po zajtrku obisk Etnografskega muzeja Mestia. Muzej je bil ustanovljen leta 1936 in ima eno najbogatejših zbirk v regiji. Opoldne nadaljevanje potovanja proti mestu Kutaisi. Na poti postanek in ogled palače Dadiani. Prihod v KUTAISI. Nekaj prostega časa. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: Po zajtrku obisk znamenite jame PROMETEJ s številnimi stalaktiti in stalagmiti. Nadaljevanje do katedrale Bagrati iz 11. stoletja, ki je eden najboljših vzorcev pozno srednjeveške arhitekture in je vidna skoraj iz katere koli točke mesta. Naslednja postaja je akademija Gelati, ki jo je zgradil kralj David Graditelj. Gelati je bil središče duhovnega in znanstvenega življenja srednjega veka, grob gruzijskih kraljev in kultno mesto romarjev. Uvršča se na seznam Unesca. Popoldne vožnja v TBILISI. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan: Po zajtrku odhod proti regiji Kakheti, središču gruzijskega vinarstva. Prvi postanek bo v samostanu Bodbe. Kot pravi legenda, gre za grobišče svetega Nina, ki je Gruzijo spremenil v krščanstvo v 4. stoletju. Nadaljevanje do SIGHNAGHIJA, mesta ljubezni in kraljevega mesta. Mesto je bilo eno od križišč Velike svilne ceste, obdano z obrambnimi zidovi s 23 stolpi. Naslednja postaja bo v edinstveni vinski kleti KHAREBA, ki se nahaja v tunelu, izklesanem iz skale. Prvotno zgrajen za vojaške namene, danes pa se predor uporablja za shranjevanje najboljših vin Kharebe. Ogled vinske kleti in degustacija. Vrnitev v Tbilisi. Večerja in nočitev.

9. dan: Nočni transfer na letališče in polet ob 04.05 preko Istanbula v Ljubljano. Pristanek na Brniku predvidoma ob 08.15. Zaključek potovanja.

CENA:     1.595 EUR pri najmanj 20 potnikih
                   1.695 EUR pri najmanj 15 potnikih
                   1.795 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: Povratni letalski polet Ljubljana-Tbilisi z enim vmesnim postankom, vse letališke takse, 8 x nočitev v 1/2 sobah TWC v hotelih***/****, obroke po programu (7 zajtrkov in 7 večerij), vse prevoze in oglede v Gruziji, lokalno vodenje, slovensko vodenje in celotno organizacijo.
Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za 1/1 sobo = 290 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora, Slov. Bistrice in Celja do letališča Ljubljana=39 EUR.

MOŽEN POPUST:  za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

POMEMBNO: V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.  

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • nepoznan svet
  • bogata zgodovina
  • naravne lepote
  • eksotično
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava