LJ MB SB

CAMINO DE SANTIAGO - JAKOBOVA POT

13-DNEVNO POTOVANJE

Edinstvena izkušnja! Prehodite zadnjih 100 km peš po Jakobovi poti - najbolj znani romarski poti. Peš tura je razdeljena na 5 dni.

ODHOD: 28. september 2024 | 13 dni | avtobus | šifra: CS1350
 
Jakobovo pot štejemo med najbolj znane romarske poti na svetu. Sestavlja jo več delov, ki se končajo v Santiagu de Compostela, svetišču svetega Jakoba. Med najpopularnejšimi je “francoska pot”, ki se začne v kraju Saint-Jean-Pied-de-Port na JZ Francije in je dolga cca. 780 km. Naš program obsega zadnjih 100 km te poti – od vasi Sarria do Santiaga di Compostela. Ob koncu vsakega dne vas bo pričakal avtobus z vašo prtljago in vas odpeljal do bližnjega hotela.
 
1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 22. uri. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in Sežani. Prestop meje in potovanje na relaciji Benetke–Verona. Nočna vožnja.    

2. dan: Nadaljevanje poti mimo Cremone in Genove, prestop v Francijo in vožnja mimo Azurne obale v Provanso. Sprostitveni popoldanski postanek v MARSEILLU za krajši ogled zanimivega pristaniškega in turističnega mesta ter vzpon do romarske cerkvice Notre Dame de la Garde. Nadaljevanje poti proti pokrajini Languedoc in nastanitev nekje na poti. 

3. dan: Zajtrk. Vožnja mimo Carcassonna in Toulousa pod Pireneje. Krajši postanek v mestecu SAINT JEAN PIED DU PORT, ki velja za začetek celotne Jakobove poti. Prestop meje v Španijo in popoldanski postanek v letoviškem mestu SAN SEBASTIAN v pokrajini Baskija. Namestitev, večerja in nočitev v hotelu ob poti.

4. dan: Zajtrk v hotelu. Dopoldanski obisk mesta BURGOS. Ogled starega jedra s katedralo. Vožnja preko pokrajine Castilla-Leon proti Galiciji. Potovanje vzporedno z delom »Jakobove poti« in spoznavanje nekaterih značilnosti in zanimivosti te poti z avtobusa. Večerni prihod v bližino mesta Sarria. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: SARRIA–PORTOMARIN – 22,5 KM
Zajtrk v hotelu. Vožnja v Sarrio in začetek hoje po romarski poti – čez ruralno območje, skozi vasi, kot sta Paradela in Portomarin s tlakovanimi potmi iz srednjeveškega obdobja. Prihod v Portomarin, nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

6. dan: PORTOMARIN–PALAS DE REI – 25 KM
Po zajtrku vožnja z avtobusom na izhodišče. V Portomarinu najprej prečkanje reke Minho, nato vzpon mimo vasi vasice Toxibo in Gonzar na hrib San Antonio. Možen obisk starodavne romarske bolnišnice San Salvador v bližnji vasi Vilar de Donas. Nadaljevanje do najvišje točke v hribovju Ligonde, nato spust do kraja Palas de Rei in vožnja z avtobusom v bližnji hotel, večerja in nočitev.

7. dan: PALAS DE REI–ARZUA – 30 KM
Po zajtrku nadaljevanje romarske poti, razmeroma nezahteven pohodniški dan: prijetna pot, rahli vzponi in spusti skozi srednjeveško vas Leboreiro, do vasi Furelo ter čez srednjeveški most v Melido. Zadnji del poti skozi vasi Boente de Baxixo, Ribadiso da Baixo, Ribadiso da Carretera. Večerja in nočitev v hotelu. 

8. dan: ARZÚA–RUA / AMENAL – 19,1 KM
Po zajtrku nadaljevanje romarske poti. Ogled majhne kapele iz 18. stoletja v kraju Santa Irena, možnost obiska kraja O Pino (tja vodi del poti) ali nadaljevanje po glavni smeri do kraja Amenal. Nastanitev v bližnjem hotelu, večerja in nočitev.

9. dan: RUA/AMENAL–SANTIAGO – 22 KM
Še zadnji del poti mimo kraja Lavacolla, vzpon na hrib Monte del Gozo in prvi pogled na katedralo Santiago. Še kratek spust do končne destinacije. Prihod v SANTIAGO DI COMPOSTELLA, obisk katedrale in ostalih zanimivosti v mestecu. Večerja in nočitev v hotelu.

10. dan: Zajtrk. Prost dan za počitek in opazovanje romarskega vrveža v mestu. Po želji možen poldnevni avtobusni izlet do rta Finisterre – podaljška Jakobove poti do Atlantika. Večerja in nočitev v hotelu. 

11. dan: Po zajtrku vožnja iz Galicije ob severni španski obali preko Kantabrije, Asturije in Baskije nazaj v Francijo. Večerni prihod v romarsko središče LURD, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

12. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled osrednjih cerkva in hiše sv. Bernardke, nato opoldanski odhod avtobusa proti domu. Vožnja po avtocesti nazaj na relaciji Tolouse–Montpellier–Aix en Provence–Nice. Večerni prestop meje v Italijo. Nočna vožnja mimo Genove ...

13. dan: Nadaljevanje vožnje mimo Verone in Benetk proti meji. Vrnitev v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora predvidoma enkrat v opoldanskem času.
 
CENA:      1.270 EUR pri najmanj 35 potnikih
                 1.410 EUR pri najmanj 25 potnikih
                 1.570 EUR pri najmanj 15 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom + 9 x polpenzion v hotelih/motelih ali penzionih turistične kategorije v sobah 1/2 in 1/3 TWC, prevoz s turističnim avtobusom na celotni poti, vse cestnine in parkirnine, slovenskega vodnika ves čas potovanja, organizacijo. 

MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi: za sobo 1/1 = 295 EUR.
MOŽEN POPUST: za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 10%. Troposteljne sobe proti potrditvi. 

OPOMBE: 
- vključene nastanitve so v hotelih turistične kategorije (predvidoma primerljivo z **/***). Predvsem na območju Jakobove poti, pa je spanje lahko urejeno tudi v motelih oz. penzionih, kjer gre lahko kdaj tudi za preprostejšo nastanitev (vse sobe pa imajo lastno kopalnico). Za hojo po Jakobovi poti je priporočljivo imeti s sabo dobre pohodne čevlje in manjši nahrbtnik za potrebe vsakodnevne peš etape, preostalo prtljago pa je možno pustiti na avtobusu oz. morda kdaj tudi v sobah.
- ob manjšem številu udeležencev (6-8), je izvedba možna tudi z našim luksuznim kombijem, kjer je vodnik istočasno tudi voznik kombija. V tem primeru se črtajo nočne vožnje, v program se dodata 2 nočitvi z zajtrkom na poti (na začetku in na koncu), velja pa ista cena, kot pri izvedbi z busom za 15 potnikov.
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

 • active
 • za mlade
 • odlično vodenje
 • pohodniški izlet
 • organiziran prevoz
 • slovenski spremljevalec
 • bogat program
 • bogata zgodovina
 • naravne lepote
 • panoramska pot
 • romarski kraji
 • čudovita mesta
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 13 dni (12 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

28. sep. 2024 - 10. okt. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 1.270,00 €
SKUPNA CENA: 2.540,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava