LJ MB SB

SICILIJA

5-DNEVNO POTOVANJE AVIO-AVIO

Priljubljeno potovanje po otoku sonca, lepih plaž in izjemno bogate zgodovine.
Palermo, Monreale, Cefalu, dolina templjev v Agrigentu, Etna, Taormina, Siracusa, Catania ...

ODHOD: 1. maj 2024 | 5 dni | letalo | šifra: SIC870

1. dan: Zbor potnikov ob 6.00 zjutraj na letališču Trst (po želji organiziran transfer iz Slovenije do letališča). Ob 8.00 polet letala nizkocenovne družbe Ryainair proti Siciliji. Pristanek na letališču v Catanii ob 9.45, vkrcanje na italijanski avtobus in takojšen krajši krožni ogled mesta CATANIA in postanek na zanimivi tržnici. Nekaj prostega časa za zgodnje kosilo. Sledi obisk enega najmogočnejših grških antičnih mest SIRACUSE. Najprej ogled arheološkega najdišča z grškim gledališčem, rimskim amfiteatrom, Dionizijevim ušesom … Nato vožnja do središča mesta na otok ORTIGIA, za peš ogled srednjeveškega mestnega jedra (grad Maniace, Piazza del Duomo, aretuška fontana). Po ogledih pot in nastanitev v hotelu nekje ob vzhodni obali. Večerja in nočitev.
2. dan: Po zajtrku vzpon na vulkan ETNA do višine okrog 1900 m (po želji vožnja z gondolo in terenskimi vozili proti vrhu z doplačilom, če bo možno). Popoldanski povratek na obalo in vzpon do stare TAORMINE, gotovo enega najlepših krajev na Siciliji. Sprehod skozi staro jedro, vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
3. dan: Zajtrk. Obisk čudovite vulkanske soteske ALCANTARA, kjer si je hladna reka čudovito utrla pot v magmatske kamnine. Nadaljevanje poti na južno stran otoka proti mestu AGRIGENTO. Ogled arheološkega parka »Doline Templjev«. Nazadnje še kratek postanek ob »SCALA DEI TURCHI«. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
4. dan: Po zajtrku vožnja čez notranjost otoka do severne obale. Opoldanski prihod v prestolnico otoka PALERMO. Ogled mesta: kapucinske katakombe, katedrala, Normanska palača (zunanji ogled), tržnica ... Nekaj prostega časa v mestu za kosilo. Nato vzpon v bližnji MONREALE za ogled izjemne normanske katedrale. Po ogledih namestitev v hotelu nekje na tem območju. Večerja in nočitev.
5. dan: Zajtrk. Vožnja v turistični in letoviški kraj CEFALU. Krajši ogled mesta z nekdanjim srednjeveškim jedrom: normanska katedrala, srednjeveška pralnica. Še čas za zadnje nakupe, nato vožnja na vzhodni del otoka, do letališča Vicenza Bellinija (Catania). Polet letala družbe Ryanair ob 15.50. s predvidenim pristankom na letališču Ronchi (Trst) ob 17.40. Po želji še možnost transferja nazaj v Slovenijo.

CENA:   699 EUR pri najmanj 40 potnikih
               765 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalska poleta na relaciji Trst–Catania–Trst z nizkocenovno letalsko družbo Ryanair, 1 manjši kos ročne prtljage in 1 kos večje ročne prtljage do 10 kg (dimenzij 55 x 40 x 20 cm), 4 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse prevoze in oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: arheološki najdišči v Dolina templjev v Agrigentu in Neapolis v Siracusi, obisk soteske Alcantara, kapucinske katakombe v Palermu, normansko katedralo v Monrealu (vseh vstopnin skupaj cca. 50 EUR). 

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
-  za sobo 1/1 = 110 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora do letališča v Trstu  = 55 EUR/osebo,
- za dodaten kos velike prtljage na letalu za oddajo = od 60 EUR (cena se spreminja).

MOŽNI POPUSTI: 
- 15% popusta za otroka do 15. let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima, 
- 5% popusta za tretjo odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču.
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi! 

POMEMBNO: 
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta,
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih, 
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo, 
- skladno s pogoji letalskih prevoznikov se sedeži na letalih lahko dodelijo tudi naključno, je pa možno sedeže izbrati in rezervirati vnaprej ob doplačilu. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! 
Veljajo splošni pogoji turistične agencije Sajko in letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • arhitekturno bogastvo
  • antične civilizacije
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 5 dni (4 nočitev)

PREVOZ: Letalo

1. maj 2024 - 5. maj 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 699,00 €
SKUPNA CENA: 1.398,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava