LJ MB SB

SICILIJA

4-DNEVNO POTOVANJE AVIO-AVIO

Priljubljeno potovanje po otoku sonca, lepih plaž in izjemno bogate zgodovine. Palermo, Monreale, Cefalu, dolina templjev v Agrigentu, Etna, Taormina, Siracusa, Catania ...

ODHOD: 31. oktober 2022 | 4 dni | letalo | šifra: SIC870

1. dan: Zbor potnikov ob 04.45 uri zjutraj na letališču Marco Polo v Benetkah (po želji organiziran transfer iz Slovenije do letališča). Ob 06.45 polet letala nizkocenovne družbe Wizzair proti Siciliji. Pristanek na letališču Palermo ob 08.20, vkrcanje na italijanski avtobus in takojšen ogled mesta PALERMO: kapucinske katakombe, katedrala, Normanska palača (zunanji ogled), mestno jedro. Nekaj prostega časa v mestu, nato vzpon v bližnji MONREALE za ogled izjemne normanske katedrale. Po ogledih namestitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.
2. dan: Po zajtrku vožnja v turistični in letoviški CEFALU. Ogled mesta z nekdanjim srednjeveškim jedrom: normanska katedrala, srednjeveška pralnica. Po ogledih vožnja v AGRIGENTO in ogled znamenite DOLINE TEMPLJEV. Sledi vožnja čez notranjost otoka, mimo mest Enna do vzhodne obale in nastanitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku vzpon na vulkan ETNA do višine okrog 1900 m (po želji vožnja z gondolo in terenskimi vozili proti vrhu z doplačilom, če bo možno). Popoldanski povratek na obalo in vzpon do stare TAORMINE, gotovo enega najlepših krajev na Siciliji. Sprehod skozi staro jedro, vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
4. dan: Po zajtrku vožnja proti jugu do SIRACUSE. Ogled arheološkega najdišča z grškim gledališčem, rimskim amfiteatrom, Dionizijevim ušesom. Sledi krajši krožni ogled CATANIE in postanek na zanimivi tržnici. Nekaj prostega časa nato transfer na letališče v Catanii. Polet ob 21.45 in pristanek v Benetkah ob 23.35. Zaključek potovanja oz. po želji še organiziran transfer nazaj v Slovenijo.

CENA: 559 EUR pri najmanj 35 potnikih 
              599 EUR pri najmanj 25 potnikih

5% POPUSTA ZA HITRE PRIJAVE najkasneje do 31.08.2022

CENA VKLJUČUJE: letalska poleta na relaciji Benetke–Palermo in Catania–Benetke z nizkocenovno letalsko družbo Wizzair, letališke takse, 1 manjši kos ročne prtljage (v dimenzijah 40 x 30 x 20 cm) in 1 kos večje ročne prtljage do 10 kg (v dimenzijah  55 x 40 x 23 cm), 3 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse prevoze in oglede po programu, avtobusni transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: kapucinske katakombe v Palermu, za normansko katedralo v Monrealu, za arheološki najdišči dolino Templjev v Agrigentu in Neapolis v Siracusi.

MOŽNI POPUSTI:
- 15% popusta za otroka do 15. let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima,
- 5% popusta za tretjo odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču.
Troposteljne sobe proti potrditvi!

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 75 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja, Ljubljane do letališča v Benetkah  = 59 EUR/osebo,
- za dodaten kos velike prtljage na letalu za oddajo (od 15 kg dalje) = od 60 EUR (cena se spreminja),

POMEMBNO:
- vrstni red ogledov se lahko še prerazporedi po dnevih.
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni tudi cena programa. V izogib višji ceni toplo priporočamo hitro prijavo.
- skladno s pogoji letalskih prevoznikov, se sedeži na letalih lahko dodelijo tudi naključno, je pa možno sedeže izbrati in rezervirati vnaprej proti doplačilu.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji turistične agencije Sajko in letalskega prevoznika!

 

 

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • antične civilizacije
Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 4 dni (3 nočitev)

PREVOZ: Letalo

31. okt. 2022 - 3. nov. 2022

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Price: 599 Discount: 0 Surcharge: 75 Promotion: 29.95
SKUPNA CENA: 644,05 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava