LJ MB SB

SICILIJA

4-DNEVNO POTOVANJE

Priljubljeno potovanje po otoku sonca, lepih plaž in izjemno bogate zgodovine.
Palermo, Monreale, Cefalu, dolina templjev v Agrigentu, Etna, Taormina, Siracusa, ...

27. oktober 2024 | 4 dni | letalo | šifra: SIC870

1. dan: Zbor potnikov ob 4.40 zjutraj na letališču Trst (po želji organiziran transfer iz Slovenije do letališča). Ob 6.40 polet letala družbe ITA Airways proti Rimu. Tam prestop na drugo letalo in nadaljevalni polet proti Siciliji. Pristanek na letališču v Catanii ob 10.55, vkrcanje na italijanski avtobus in takojšen odhod južno do SIRACUSE. Najprej vožnja do središča mesta na otok ORTIGIA, za peš ogled srednjeveškega mestnega jedra (grad Maniace, Piazza del Duomo, aretuška fontana). Krajša pavza za kosilo. Sledi obisk arheološkega najdišča Neapolis, kjer je nekoč stalo eno najmogočnejših grških antičnih mest (grško gledališče, rimski amfiteater, Dionizijevo uho … ).  Povratek ob vzhodni obali in nastanitev v hotelu nekje v okolici Taormine. Večerja in nočitev.   

2. dan: Po zajtrku najprej vzpon na vulkan ETNA do višine okrog 1900 m (po želji vožnja z gondolo in terenskimi vozili proti vrhu, z doplačilom, če bo možno). Popoldanski povratek na obalo in vzpon do stare TAORMINE, gotovo enega najlepših krajev na Siciliji. Sprehod skozi staro jedro, vrnitev v hotel, večerja in nočitev. 

3. dan: Zajtrk. Vožnja preko notranjosti mimo mest Enna in Caltanissetta. Prihod v AGRIGENTO in ogled znamenite DOLINE TEMPLJEV. Po ogledu sledi popoldanska vožnja proti severni obali v turistični in letoviški CEFALU. Ogled nekdanjega srednjeveškega jedra: normanska katedrala, srednjeveška pralnica … Nastanitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja proti Palermu in najprej vzpon v bližnji MONREALE za ogled izjemne normanske katedrale. Nato odhod v središče mesta PALERMO – prestolnice Sicilije. Ogledi: kapucinske katakombe-notranji ogled, katedrala, Normanska palača (zunanji ogled), tržnica ...  Nekaj prostega časa v mestu za zadnje nakupe, kakšno okrepčilo ... Sledi transfer na letališče v  Palermo v kasnejših popoldanskih urah. Polet letala družbe ITA Airways ob 19.05 proti Rimu. Prestop na drugo letalo in nadaljevalni polet do letališča Trst, kjer bo pristanek ob 22.50. Zaključek potovanja oz. po želji še organiziran transfer nazaj v Slovenijo.

CENA:    655 EUR pri najmanj 40 potnikih
               695 EUR pri najmanj 30 potnikih

5% POPUST ZA HITRE PRIJAVE IN PLAČILO V CELOTI DO 31.7.2024!

CENA VKLJUČUJE: letalski polet na relaciji Trst–Rim–Catania in Palermo–Rim–Trst z letalsko družbo ITA Airways, vključen 1 kos prtljage za oddajo do 23 kg + 1 kos ročne prtljage, 3 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse prevoze in oglede po programu na Siciliji, lokalno vodenje v arheoloških najdiščih v Siracusi in v Dolini templjev, slovensko vodenje in celotna organizacijo. 
Vključene vstopnine za: arheološko najdišče v Siracusi, Dolino templjev v Agrigentu, katedralo v Monrealu in katakombe v Palermu.

MOŽNO DOPLAČILO: 
- za sobo 1/1 = 80 EUR, 
- za povratni transfer iz Maribor, Slov. Bistrice, Celja, Ljubljane do letališča Trst = 55 EUR / osebo.

MOŽNI POPUSTI: 
- za otroka do 15. leta (z dvema odraslima) = 15%
- za 3 osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%
Troposteljne sobe proti potrditvi.

Vrstni red ogledov se lahko še prerazporedi.

POMEMBNO: V času objave programa vsi poleti še niso bili fiksno potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.   

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • arhitekturno bogastvo
  • antične civilizacije
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 4 dni (3 nočitev)

PREVOZ: Letalo

27. okt. 2024 - 30. okt. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 622,25 €
SKUPNA CENA: 1.244,50 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava