LJ MB SB

BENEŠKA SLOVENIJA

ENODNEVNI IZLET

Zanimiv enodnevni izlet preko meje v zamejsko Slovenijo: ogled Čedada, Špetra Slovenov, Landarske jame, obisk vasi Mašera pod Matajurjem, ...

ODHOD: 19. oktober 2024 | 1 dan | avtobus | šifra: BES714
 
»Liep beneški pozdrav«. Vabimo vas na izlet v NADIŠKE DOLINE in vasice pod Matajurjem, obisk multimedijskega muzeja »SMO v Špietru« in pokušnjo »gubance an štrukju«.
 
Odhod iz Maribora ob 5. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 5.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Potovanje po Vipavski dolini, mimo Gorice do ČEDADA, ki je upravno središče Benečije. Sprehod skozi staro jedro mimo stolnice, langobardskega templja ter preko Hudičevega mostu čez reko Nadižo. Vožnja v ŠPETER SLOVENOV in ogled muzeja SMO – slovenskega multimedijskega okna, ki na sodoben način prikazuje kulturno krajino od Tržaškega zaliva do Mangarta in v kateri skozi pripoved prepoznamo kraje, kjer živijo Slovenci v Italiji. Sledi obisk pekarne Dorbolo in ob kapučinu ali kavi pokušina tipičnih nadiških sladic gubance in štrukljev. Vrečico štrukljev boste prejeli tudi za popotnico. Sledi ogled LANDARSKE JAME s podzemno gotsko cerkvico sv. Ivana v Čelè iz 15. stoletja, nato pa obisk vasi Mašera pod Matajurjem z zanimivo vaško arhitekturo; ogled »Muzeja varha Matajurja«, kovačije iz 50-ih let, in »velbane« kleti. Vrnitev preko Robiča, Kobarida, Mosta na Soči in Idrije. Prihod domov v večernih urah.
 
CENA:    69 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
                61 EUR iz Ljubljane
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, cestnine in parkirnine, slovensko vodenje in celotno organizacijo. 
 
MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let = 25% (z dvema odraslima osebama).
 
POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 11 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku. 
 
Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. 
Dežurna telefonska številka v času odhoda: (02) 80 51 807.
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
 
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • slovenski spremljevalec
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • naravne lepote
  • odkrivanje naše zgodovine
  • I feel SLOVEnia
Določite termin

Število oseb

VSTOP LJ

TRAJANJE: 1 dan

PREVOZ: Avtobus

19. okt. 2024 - 19. okt. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: IZLET

CENA NA OSEBO: 61,00 €
SKUPNA CENA: 122,00 €

VSTOP MB, SB, CE

TRAJANJE: 1 dan

PREVOZ: Avtobus

19. okt. 2024 - 19. okt. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: IZLET

CENA NA OSEBO: 69,00 €
SKUPNA CENA: 138,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava