LJ MB SB

BENEŠKA SLOVENIJA

ENODNEVNI IZLET

Očarljive Nadiške doline in vasice pod Matajurjem.

9. oktober 2021 | 1 dan | avtobus | šifra: BES715

»Liep beneški pozdrav«. Vabimo vas na izlet v NADIŠKE DOLINE in vasice pod Matajurjem, obisk multimedijskega muzeja »SMO v Špietru« in pokušnjo »gubance an štrukju«.

Odhod iz Maribora ob 5. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 5.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Potovanje po Vipavski dolini, mimo Gorice do ČEDADA, ki je upravno središče Benečije. Sprehod skozi staro jedro mimo stolnice, langobardskega templja ter preko Hudičevega mostu čez reko Nadižo. Vožnja v ŠPETER SLOVENOV, kjer  si boste ogledali muzej – slovensko multimedijsko okno (SMO), ki na sodoben način prikazuje kulturno krajino od Tržaškega zaliva do Mangarta. Skozi pripoved boste prepoznali kraje, kjer živijo Slovenci v Italiji. Sledi obisk pekarne Dorbolo, kjer boste ob kapučinu ali kavi poskusili tipični nadiški sladici: gubance in štruklje. Manjšo vrečico štrukljev boste prejeli za popotnico. Sledi ogled LANDARSKE JAME s podzemno gotsko cerkvico sv. Ivana v Čelè iz 15. stol. Nadalje pa obisk vasi Mašera pod Matajurjem z zanimivo vaško arhitekturo, kjer si boste ogledali »Muzej varha Matajurja«, kovačijo iz 50-ih let, in »velbano« klet. Povratek preko Robiča, Kobarida, Mosta na Soči in Idrije. Prihod domov v večernih urah.

CENA: 60 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
            53 EUR iz Ljubljane                                                  

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vse oglede in vstopnine po programu, pokušino gubance in štrukljev s kavo, vodenje in organizacijo.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava