LJ MB SB

ČRNA GORA IN DUBROVNIK

4-DNEVNO POTOVANJE

Slikovita država z bogato zgodovino. Obisk Budve, Cetinja, Lovčena, Kotorja ... Ogled Dubrovnika na poti.

ODHOD: 26. oktober 2024 | 4 dni | avtobus | šifra: CGD179

Odhod iz Maribora v petek, 25. oktobra 2024 ob 22. uri. Pobiranje potnikov v smeri Ljubljane.
1. dan: Nočna vožnja mimo Novega mesta in Metlike, prestop meje in nočna vožnja po avtocesti proti južni Dalmaciji, nato po jadranski magistrali preko delte Neretve. Vožnja preko novega pelješkega mostu. Jutranji postanek v srednjeveškem mestecu STON. Krajši ogled in po želji vzpon na obzidje (doplačilo). Prihod v DUBROVNIK in ogled starega jedra: Stradun, Knežev dvor, katedrala, Onorfijeva fontana … Obisk frančiškanskega samostana s staro lekarno. Prosto za kosilo, vzpon na obzidje ali obisk muzejev. Popoldne nadaljevanje proti Črni gori. Vožnja ob obali na relaciji Igalo–Hercegnovi, nekaj minut s trajektom preko »Verige« in mimo Tivata do BUDVE. Nastanitev v hotelu v bližini. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v staro črnogorsko prestolnico CETINJE. Krajša panorama in sprehod po mestu, ogled osrednjih znamenitosti: Biljarde, »cetinski manastir«, lovčenska vila, nekdanje ambasade … Ogled muzeja v dvoru kralja Nikole, nato vzpon na LOVČEN do mavzoleja Petra Petroviča Njegoša. Popoldne vrnitev v Cetinje in naprej do vasice Njeguši. Možnost pokušnje njeguškega sira in pršuta (doplačilo).  Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku najprej postanek na razgledni točki nad Sv. Štefanom. Vožnja do Virpazarja – črnogorskih Benetk ob SKADARSKEM JEZERU. V bližini ogled makete največjega jezera na Balkanu in predstavitvenega filma. Nato panoramska plovba z ladjo po jezeru. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk in vožnja v KOTOR. Ogled srednjeveškega jedra pod zaščito Unesca: mestna vrata, urni stolp s sramotilnim stebrom, katedrala sv. Tripuna … Še krajše samostojno odkrivanje mesta, nato nadaljevanje ob zalivu Boke Kotorske mimo Perasta. Pogled na umetni otoček »Gospa od Skrpelja« in otok sv. Djorde. Naprej mimo Risnja, Hercegnovega proti Hrvaški. Vožnja po jadranski magistrali in Dalmatinski avtocesti. Vmesni postanki za osvežitev in kosilo. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA:     399 EUR pri najmanj 40 potnikih
                435 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 3 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, lokalno vodenje, kjer je obvezno, plovba po Skadarskem jezeru, vstopne takse za Dubrovnik in črnogorska mesta, cestnine in pristojbine, vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine:
stara lekarna v Dubrovniku, mavzolej na Lovčenu, Dvor kralja Nikole v Cetinju in maketa na Skadarskem jezeru.

MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi:  za sobo 1/1 = 60 EUR.
MOŽNO DOPLAČILO na poti: za pokušnjo njegoškega pršuta in sira cca. 10 EUR.

MOŽEN POPUST: 
- za otroka do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima osebama), 
- tretja odrasla oseba na dodatnem ležišču = 5%.  
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 4 dni (3 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

26. okt. 2024 - 29. okt. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 399,00 €
SKUPNA CENA: 798,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava