LJ MB SB

BENETKE IN BENEŠKA LAGUNA

2-DNEVNI IZLET

Atraktivni ogledi na območju Beneške lagune. Ogled glavnih znamenitosti Benetk in obisk otokov Burano, Murano in Torcello. Vključena vožnja z ladjico med otoki.

ODHOD: 18. maj 2024 | 2 dni | avtobus, ladja | šifra: BBL178

1. dan: Odhod iz Maribora ob 6. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Potovanje proti Sežani in prestop meje na Fernetičih. Avtobusna vožnja okoli tržaškega zaliva in vožnja do rta Punta Sabbionni. Plovba z vodnim avtobusom – ladjico v BENETKE. Ogled mesta: trg sv. Marka, bazilika sv. Marka (notranji ogled po želji), Campanille, doževa palača, sprehod do mosta vzdihljajev, mosta Rialto, tržnice..... Nekaj časa za samostojne oglede in odkrivanje mesta s številnimi mostovi in uličicami. Povratek z ladjico do avtobusa in še krajša vožnja in nastanitev v hotelu v okolici Benetk, predvidoma v enem izmed letoviških krajev na tem območju (Cavallino, Lido di Jesolo ali pd.). Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja nazaj do rta Punta Sabbioni. Sledi plovba z ladjo (ali vaporettom) med beneškimi otoki. Najprej postanek na otoku MURANO za ogled izdelovanja tipičnega barvastega stekla. Sledi plovba do otoka BURANU, ki je zaradi raznobarvnih fasad najbolj slikovit. Na otoku so znani tudi po izdelovanju čipk. Ogled in čas za kosilo. Zadnji postanek bo na otoku TORCELLO, za ogled edinstvene bazilike, ki velja za najstarejšo na tem območju. Vrnitev v pristanišče in kasnejši popoldanski odhod nazaj proti domu. Vožnja nazaj preko Fernetičev. Prihod domov v kasnejših večernih urah.

CENA:      199 EUR pri najmanj 40 potnikih
                 225 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v hotelu*** v 1/2 sobah TWC, prevoz s turističnim avtobusom, vse vožnje z  ladjico po programu (iz Punta Sabbioni v Benetke in nazaj, iz Punta Sabbioni do otokov Murano, Burano, Torcello in nazaj;  koriščenje linijskih prevozov ali  plovba z najeto ladjico), vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo. 

Vključena vstopnina: za baziliko na otoku Torcello.

MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi: za sobo 1/1 = 30 EUR.

MOŽNI POPUSTI: 
- za otroka do 12 let na dodatnem ležišču 25% (z dvema odraslima osebama),
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi!

POZOR: Mesto Benetke napoveduje, da bo v letu 2024 uvedlo posebno vstopno takso za turiste (predvidoma v višini 5 EUR/osebo). Zaenkrat podrobnosti še niso znane. V kolikor bo taksa uvedena do izvedbe izleta, jo bomo primorani dodatno obračunati.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava