LJ MB SB

KITAJSKA

8-DNEVNO POTOVANJE

Šanghaj, Xian, glinena armada, znameniti veliki kitajski zid, Peking ...

23. oktober 2021 | 8 dni | letalo | šifra: KIT177

1. dan: Organiziran transfer iz Slovenije (Maribora, Celja oz. Ljubljane) do enega bližnjih letališč (Benetke, Dunaj ali pd.) oz. zbor potnikov na letališču. Predvidoma popoldanski ali večerni proti vmesnemu letališču. Sledi nadaljevalni polet proti Šanghaju. Obroki na letalu, nočni polet.   

2. dan: Pristanek na letališču v ŠANGHAJU enkrat v popoldanskih urah po lokalnem času. Po ureditvi carinskih formalnosti ogled mesta v turističnem predelu Bund. Večerja. Možnost ogleda predstave kitajskega akrobatskega cirkusa. Nočitev v hotelu.  

3. dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogledov: vrtovi Yu, stari del mesta, ogled templja Žadastega Bude in nato še manufakture svile. Zvečer večerja v lokalni restavraciji, nato transfer na železniško postajo in vkrcanje na vlak. Nastanitev v kupejih 1. razreda in nočna vožnja proti Xianu.

4. dan: Jutranji prihod v XIAN. Najprej transfer v hotel za zgodnejše kosilo in krajšo osvežitev, nato pa v mestu ogled Pagode divje gosi ter velikega obzidja. Obisk muzeja province in velike mošeje. Popoldan še sprehod po tržnici in nekaj prostega časa. Večerja v restavraciji. Večerna možnost ogleda predstave s plesi dinastije Tang. Nočitev v hotelu.    

5. dan: Zajtrk. Vožnja v okolico in ogled znamenite GLINENE ARMADE, fascinantnega odkritja, grobnice kitajskega cesarja. Popoldne še nekaj časa v mestnem jedru. Večerja v restavraciji in  nato transfer do železniške postaje in vkrcanje na vlak. Nastanitev v kupejih 1. razreda in nočna vožnja proti Pekingu.

6. dan: Transfer do hotela, kjer bomo imeli zajtrk. Sledi ogled največjega trga na svetu, Tian Anmen, Trg nebeškega miru, kjer so se odvijala pomembna poglavja modernejše kitajske zgodovine. Sledi ogled Prepovedanega mesta – cesarske palače dinastij Ming in Qing, ki predstavlja ogromen kompleks več zgradb s preko 9000 sobanami. Za konec še ogled mestnega simbola – Nebeškega templja, ki so ga zgradili v času dinastije Ming in ga odlikuje prekrasna arhitektura. Sledi večerja v nacionalni restavraciji.

7. dan: Zajtrk. Celodnevni izlet do VELIKEGA KITAJSKEGA ZIDU, ki so ga začeli graditi že v 3. stoletju pr. n. š., in je predstavljal preko 5000 km dolg utrjen obrambni sistem. Po vzponu na zid in ogledu se bomo zapeljali do Svete ceste. Povratek v Peking, postanek v Olimpijski vasi (stadion Ptičje gnezdo). Večerja v restavraciji in nato pozni transfer na letališče.    

8. dan: Predvidoma kmalu po polnoči nočni polet proti Evropi z enim prestopanjem. Jutranji pristanek na enem bližnjih letališč. Zaključek potovanja oz. še organiziran transfer v Slovenijo do Ljubljane, Celja oz. Maribora.


CENA: 1.630 EUR
pri najmanj 20 potnikih 
            1.730 EUR pri najmanj 15 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz na relaciji bližnje letališče Šanghaj ter Peking – bližnje letališče (z enim prestopanjem), vse letališke takse, 3x nočitev z zajtrkom v hotelih****, 2x nočitev na vlaku - spalniku v 1. razredu (4 osebe v kupeju), vse ostale obroke kot navedeno v programu, vse avtobusne prevoze na Kitajskem po programu, vse oglede, lokalnega vodnika, kjer je potreben, slovenskega vodnika ves čas potovanja in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu. 


MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 (3 nočitve v hotelih) = 120 EUR,
- za bivanje v kupeju 1/3 na dveh vlakih = 110 EUR/osebo,
- za kupe 1/2 na dveh vlakih (Shanghai-Xian in Xian-Peking) = 170 EUR/osebo,
- za pričakovane napitnine = 55 EUR,
- za večerno predstavo plesov dinastije Tang ali za akrobatsko predstavo = cca. 30 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora, Celja do letališča = 35 EUR/osebo.


MOŽNI POPUSTI
: - za tretjo odraslo osebo v sobi = -5%.


POMEMBNO:
- za vstop na Kitajsko je potrebno imeti urejen turistični vizum. Vizum si je potrebno urediti na kitajskem konzulatu v Ljubljani (trenutna cena je 60 EUR). Pravočasno pred odhodom vam bomo poslali navodila in dokumente, ki jih boste potrebovali pri ureditvi.
- vsak potnik mora ob prijavi oddati kopijo potnega lista. Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva odhoda.
- v času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.
- v primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceni (doplačilo po želji v tem primeru = 35 EUR za povratni transfer).
- ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista, katerega veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. V primeru poleta iz Sejšelov nazaj (7. dan) v jutranjih ali dopoldanskih urah, je možen prihod domov še isti dan (cena se zaradi tega ne spremeni). 


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava