LJ MB SB

APULIJA IN KALABRIJA

8-DNEVNO POTOVANJE

Idilična pokrajina z bogato zgodovino na jugu italijanskega škornja. Največje znamenitosti Apulije in Kalabrije.
Romarski San Giovanni Rotondo, pravljični Alberobello, letoviška Tropea, mistični Morano Calabro ...

23. september 2023 | 8 dni | avtobus | šifra: AK1398

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora opolnoči (v noči iz petka na soboto). Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Prestop meje na Fernetičih in vožnja mimo Benetk, Padove, Bologne in Riminija z vmesnimi postanki. Nadaljevanje vožnje ob jadranski obali mimo Ancone in Pescare in zgodaj popoldne prestop v APULIJO. Prihod na območje Nacionalnega parka Gargano v SAN GIOVANNI ROTONDO, enega od najbolj obiskanih romarskih krajev v Evropi (tu je živel in delal redovnik pater Pij). Ogled osrednjega svetišča, znani so tudi mozaiki slovenskega umetnika Marka Rupnika. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

2.dan: Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti jugu in krajši postanek v obmorskem mestecu BARLETTA pri rimskem bronastem kipu Collos iz 4. st. Sledi obisk gradu CASTEL DEL MONTE (Unesco), kjer je Friderik II. leta 1240 zgradil »apulijsko krono«. Popoldne še ogled naselbine I SASSI DI MATERA, ki so jo prvi naseljenci izkopali v tuf in velja za eno najstarejših naseljenih področij v Italiji. Namestitev v hotelu v mestu Taranto ali okolici. Večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja do kraja OSTUNI in krajši ogled »belega mesta«. Sledi prihod v ALBEROBELLO, mestece, poznano po hišah s pravljičnim izgledom, imenovanih »trulli«. Naslednji postanek v CASTELLANA GROTTE, kjer je bil leta 1938 odkrit jamski sistem. Po končanem ogledu kraškega podzemlja še pokušina lokalnih vin. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Izlet po »peti apeninskega škornja«. Postanek v mestu LECCE s sijajno baročno arhitekturo. Sprehod mimo številnih baročnih palač in ogled bazilike Svetega Križa. Vožnja do obmorskega mesta OTRANTO za krajši ogled starega jedra z ostanki obzidja, gradom in katedralo. Popoldanski povratek v TARANTO in postanek pri Aragonskem gradu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Potovanje ob obali Jonskega morja preko Basilicate v KALABRIJO. Prihod v mesto CORIGLIANO CALABRO, ki slovi po svoji legi na gričku ter mogočnem Vojvodskem gradu. Nadaljevanje poti ob obali in postanek v letoviškem kraju LE CASTELLA s trdnjavo iz 15. st. Namestitev v hotelu nekje na območju mest Lamezia Terme ali Pizzo. Večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Vožnja na skrajni jugozahod v REGGIO CALABRIA, največje kalabrijsko mesto. Obisk Arheološkega muzeja, kjer domujeta slavna kipa grških junakov – Bronzi di Riace, ki so ju našli v morju pri kraju Riace. Še krajši ogled mesta s katedralo in sprehod po promenadi. Povratek ob razgibani obali mimo rta Capo Vaticano do znamenitega letoviškega mesteca TROPEA. Postanek za krajši ogled in sprehod po starem mestnem jedru, ki leži na pečini nad morjem. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku vožnja v MORANO CALABRO, ki zaradi svoje lege na visokih gričevnatih pobočij sodi med najlepša kalabrijska mesteca. Prestop v pokrajino Basilicata in vožnje preko razgibane in hribovite pokrajine mimo pokrajinske prestolnice Potenza (možen krajši postanek) proti severu. Potovanje na relaciji Foggia–Termoli in nastanitev blizu jadranske obale na robu Apulije. Večerja in nočitev v hotel.

8. dan: Po zajtrku vrnitev proti domu ob jadranski obali mimo Pescare. Na poti sprostitveni postanek v kraju LORETO za obisk znamenite bazilike Svete hiše. Vožnja po avtocesti na relaciji Rimini–Bologna–Padova–Benetke. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA:      950 EUR pri najmanj 40 potnikih
              1.050 EUR pri najmanj 30 potnikih                      

 CENA VKLJUČUJE: 7 x polpenzion v hotelih***/**** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom, vse cestnine, parkirnine in vstopne takse, degustacijo vina, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1= 185 EUR.

MOŽEN POPUST:
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima),
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 • active
 • odlično vodenje
 • vključene vstopnine
 • organiziran prevoz
 • bogat program
 • krožno potovanje
 • atraktivni izleti
 • arhitekturno bogastvo
 • antične civilizacije
 • potovalna klasika
 • bogata zgodovina
 • naravne lepote
 • srednji vek
 • panoramska pot
 • romarski kraji
 • dinamično potovanje
 • vinogradništvo
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 8 dni (7 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

23. sep. 2023 - 30. sep. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 950,00 €
SKUPNA CENA: 1.900,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava