LJ MB SB

BISERI ŠVICE, JUNGFRAUJOCH

4-DNEVNO POTOVANJE

Obisk nekaterih najbolj znanih turističnih znamenitosti v Švici: mondeni Montreaux, Ženevsko jezero in Ženeva, prestolnica Bern ... Možnost vzpona z najvišjo ozkotirno železnico v Evropi na JUNGFRAUJOCH (3454 m) ...

ODHOD: 21. avgust 2024 | 4 dni | avtobus | šifra: BSV549
 
1. dan: Odhod iz Maribora ob 19. uri, pobiranje potnikov preko Celja, Ljubljane in Fernetičev. Prestop v Italijo ter vožnja mimo Benetk in Verone. Nočna vožnja.

2. dan: Vožnja po dolini Aoste in vstop v ŠVICO na prelazu ST. BERNARD. Jutranji postanek v bližnji alpski vasici Bourg St. Pierre, kjer je svojčas Alpe prečkal tudi Napoleon in kjer je zibelka psov bernardincev. Dopoldansko nadaljevanje vožnje do ŽENEVSKEGA JEZERA. Ogled znamenitega gradu Savojskih grofov CHILLON. Vožnja skozi mondeni Montreaux (krajši postanek) in nato naprej do vasice GRUYERE  za obisk ene najpomembnejših švicarskih sirarn. Ogled in degustacija. Potovanje ob jezeru mimo Lausanne do ŽENEVE. Ogled mesta: cvetlična ura, vodomet, katedrala sv. Petra, zid reformacije, zgradba Združenih narodov. Sledi nastanitev v hotelu nekje na tem območju. Večerja in nočitev. 

3. dan: Zajtrk v hotelu. Še čas za zadnje oglede v Ženevi, nato vožnja proti romantičnemu JEZERU NEUCHATEL pod gorovjem švicarske Jure. Vožnja skozi slikovite vasice in vinorodno območje, ki je znano tudi po izdelovanju svetovno znanih švicarskih ur. Krajši postanek v mestu NEUCHATEL. Popoldanski prihod v prestolnico BERN in sprehod skozi staro in lepo ohranjeno jedro mesta: urni stolp, katedrala, hiša Alberta Einsteina, švicarski parlament ... Nastanitev ob poti proti Interlaknu. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Zgoden zajtrk in odhod pod vznožje Bernskih Alp. Vožnja v smeri smučarskega središča Wengen, v bližnjem Grindenwaldu vkrcanje na vlak (ali vzpenjačo) in nato na najvišjo ozkotirno železnico v Evropi; vzpon na 3454 m visok JUNGFRAUJOCH skozi predor pod Eigerjem. Ob lepem vremenu občudovanje prave alpske zimske idile: razgled na najdaljši ledenik Evrope, Aletsch, na vse okoliške gore ter bližnjo in daljno okolico. Ogled “Ledene palače” tik pod vrhom zgornje postaje zobate železnice. Opoldanski spust z gore in popoldanska vrnitev proti domu. Vožnja proti Luganu in nazaj v Italijo. Potovanje mimo jezera Como, Milana, Verone. Prihod v Slovenijo po polnoči. Vožnja do Ljubljane, Celja in Maribora.
 
CENA:    460 EUR pri najmanj 40 potnikih
               499 EUR pri najmanj 30 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse oglede po programu, avtobusni prevoz, vse takse, tunelnine in cestnine, slovensko vodenje in organizacijo. 
Vključene vstopnine: grad Chillon in sirarna Gruyere. 

MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi: za sobo 1/1 = 90 EUR.
MOŽNO DOPLAČILO na poti za vzpon z gorsko železnico (vzpenjačo) na Jungfraujoch = cca. 180 CHF.
 
MOŽNI POPUSTI: 
- za otroka do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (v sobi z dvema odraslima osebama),
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.
 
OPOMBA: Kdor ne bo želel na Jungfraujoch, bo imel prosto dopoldne v kraju nastanitve ali okolici.
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

 • odlično vodenje
 • vključene vstopnine
 • organiziran prevoz
 • bogat program
 • krožno potovanje
 • potovalna klasika
 • naravne lepote
 • priporočeno za skupine
 • panoramska pot
 • gore
 • čudovita mesta
 • jezera
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 4 dni (3 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

21. avg. 2024 - 24. avg. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 460,00 €
SKUPNA CENA: 920,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava