LJ MB SB

BISERI ŠVICE, JUNGFRAUJOCH

4-DNEVNO POTOVANJE

Obisk nekaterih najbolj znanih turističnih znamenitosti v Švici: mondeni Montreaux, Ženevsko jezero in Ženeva, prestolnica Bern ...
Možnost vzpona z najvišjo ozkotirno železnico v Evropi na JUNGFRAUJOCH (3454 m) ...

23. avgust 2023 | 4 dni | avtobus | šifra: BSV549

1.dan: Odhod iz Maribora ob 19. uri, pobiranje potnikov preko Celja, Ljubljane in Fernetičev. Prestop v Italijo ter vožnja mimo Benetk in Verone. Nočna vožnja.

2. dan: Vožnja po dolini Aoste in vstop v ŠVICO na prelazu ST. BERNARD. Jutranji postanek v bližnji alpski vasici Bourg St. Pierre, kjer je svojčas Alpe prečkal tudi Napoleon in kjer je zibelka psov bernardincev. Dopoldansko nadaljevanje vožnje do ŽENEVSKEGA JEZERA. Ogled znamenitega gradu Savojskih grofov CHILLON. Vožnja skozi mondeni Montreaux (krajši postanek) in nato naprej do vasice GRUYERE  za obisk ene najpomembnejših švicarskih sirarn. Ogled in degustacija. Potovanje ob jezeru mimo Lausanne do ŽENEVE. Ogled mesta: cvetlična ura, vodomet, katedrala sv. Petra, zid reformacije, zgradba Združenih narodov. Sledi nastanitev v hotelu nekje na tem območju. Večerja in nočitev. 

3. dan: Zajtrk v hotelu. Še čas za zadnje oglede v Ženevi, nato vožnja proti romantičnemu JEZERU NEUCHATEL pod gorovjem švicarske Jure. Vožnja skozi slikovite vasice in vinorodno območje, ki je znano tudi po izdelovanju svetovno znanih švicarskih ur. Krajši postanek v mestu NEUCHATEL. V popoldanskem času prihod v prestolnico BERN in sprehod skozi staro in lepo ohranjeno jedro mesta: urni stolp, katedrala, hiša Alberta Einsteina, švicarski parlament ... Nastanitev nekje proti Interlaknu. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Zgoden zajtrk in odhod pod vznožje Bernskih Alp. Vožnja v smeri smučarskega središča Wengen, v bližnjem Grindenwaldu vkrcanje na vlak (ali vzpenjačo) in nato na najvišjo ozkotirno železnico v Evropi; vzpon na 3454 metrov visok JUNGFRAUJOCH skozi predor pod Eigerjem. Ob lepem vremenu občudovanje prave alpske zimske idile: razgled na najdaljši ledenik Evrope, Aletsch, na vse okoliške gore ter bližnjo in daljno okolico. Ogled “Ledene palače” tik pod vrhom zgornje postaje zobate železnice. Opoldanski spust z gore in nato popoldanski povratek proti domu. Vožnja proti Luganu in nazaj v Italijo. Potovanje mimo jezera Como, Milana, Verone. Prihod v Slovenijo po polnoči in še vožnja do Ljubljane, Celja in Maribora.
                                    
CENA:    430 EUR pri najmanj 40 potnikih            
               479 EUR pri najmanj 30 potnikih            

CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, vse takse, tunelnine in cestnine, slovensko vodenje in organizacijo. 
Vključene vstopnine: grad Chillon in sirarna Gruyere. 

MOŽNA DOPLAČILA: 
- za sobo 1/1 = 85 EUR (v agenciji)
- za vzpon z gorsko železnico (vzpenjačo) na Jungfraujoch = cca. 175 CHF (na poti vodniku), 

MOŽNI POPUSTI: 
- za otroka do 12 let na dodatnem ležišču 25% (v sobi z dvema odraslima osebama),
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču 5%.
Troposteljne sobe proti potrditvi.

OPOMBA: Kdor ne bo želel na Jungfraujoch, bo imel prosto dopoldne v kraju nastanitve ali okolici.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

 • odlično vodenje
 • vključene vstopnine
 • organiziran prevoz
 • bogat program
 • krožno potovanje
 • potovalna klasika
 • naravne lepote
 • priporočeno za skupine
 • panoramska pot
 • gore
 • čudovita mesta
 • jezera
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava