LJ MB SB

ZDA & TORONTO

WASHINGTON, NIAGARSKI SLAPOVI, TORONTO, NEW YORK, 9-DNEVNO POTOVANJE

Veličastni Niagarski slapovi, kanadski Toronto in najpomembnejši mesti vzhoda ZDA: prestolnica Washington in vedno atraktivni New York ... Krožno popotovanje z izkušenim slovenskim vodnikom.

ODHOD: 24. avgust 2024 | 9 dni | letalo | šifra: ZDT211
 
1. dan: Zbor potnikov na tržaškem letališču Ronchi v zgodnjih jutranjih urah. Polet letala družbe Ita Airways ob 6.40 proti Rimu in ob 10.40 nadaljevalni polet proti ZDA. Obrok na letalu in pristanek na letališču Dulles - Washington ob 14.40 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih organiziran transfer v  mesto. Prva krožna panoramska vožnja. Nastanitev v hotelu in nočitev. 

2. dan: Zajtrk. Ves dan spoznavanje znamenitosti WASHINGTONA, prestolnice Združenih držav Amerike: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku takojšen odhod iz Washingtona v državo Pennsylvanio do LANCASTER COUNTY. Ta predel je znan kot dežela Amišev. Obisk tipične amiške hiše – farme. Nadaljevanje vožnje in poznopopoldanski prihod v zvezno državo New York do mesta CORNING. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja do NIAGARSKIH SLAPOV. Ogled veličastnih slapov med jezeroma Erie in Ontario z ameriške in po prečkanju meje še s kanadske strani. Po želji vožnja z ladjico pod slapove. Sledi nastanitev, predvidoma na kanadski strani. 

5. dan: Zajtrk. Vožnja ob Ontarijskem jezeru do največjega kanadskega mesta TORONTO. Po prihodu v mesto panoramska vožnja in ogledi: parlamentarna poslopja, mestna hiša, Eaton Center, nabrežje. Možen vzpon na 550-metrski stolp CN, od koder se nudi razgled na mesto in jezero. Vožnja iz Toronta ob Ontarijskem jezeru nazaj do hotela. Nočitev. 

6. dan: Po zajtrku prestop nazaj v ZDA in vožnja preko zvezne države New York na relaciji Buffallo-Binghamton-Scranton z vmesnimi postanki. Proti večeru prihod v NEW YORK. Prvi panoramski krog skozi mesto, namestitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled (vožnja ta dan predvidoma z javnim prevozom) znamenitosti v središču New Yorka z našim vodnikom: Zgornji in Spodnji Manhattan, Peta avenija, Wall Street, Centralni park, Liberty Island s kipom svobode ... Po želji obisk nebotičnika Empire State Building oz. stolpa »Tower of Freedom«. Možnost vožnje z ladjico po reki Hudson ... Nočitev v hotelu.   

8. dan: Zgoden jutranji odhod iz New Yorka v državo Pennsylvanio. Prihod v PHILADELPHIO, prvo prestolnico Združenih držav Amerike. Krajši ogled mesta: Park neodvisnosti (zvon svobode, dvorana neodvisnosti), Wallnut Street, mestna hiša, spomenik Rockyju ... Prihod na letališče Dulles v Washingtonu v zgodnjih popoldanskih urah. Ob 16.30 polet letala družbe Ita Airways. Nočni let proti Evropi, obrok na letalu.  

9. dan: Pristanek na letališču v Rimu predvidoma ob 7.15 zjutraj po lokalnem času. Prestop na drugo letalo in še polet proti Trstu, s predvidenim pristankom ob 10.25. Zaključek potovanja. 
 
CENA:        2.690 EUR pri najmanj 25 potnikih
                   2.690 EUR
pri najmanj 12 potnikih
                   2.790 EUR pri najmanj 8 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, letalski prevoz Trst–Rim–Washington in nazaj v ekonomskem razredu, vse letališke takse, vključen 1 kos ročne in 1 kos velike prtljage do 23 kg, vsi prevozi po programu v ZDA in Kanadi (predvidoma z najetim komfortnim ameriškim kombijem, kjer bo naš vodnik tudi voznik ali z najetim avtobusom, če bo potnikov večje število), strošek vstopne dovolilnice ESTA, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo. 
 
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 
- za sobo 1/1 = 590 EUR za 7 nočitev,
- za prevoz iz Maribora, Sl. Bistrice, Celja oz. Ljubljane do let. Trst in nazaj = 55 EUR/osebo.
 
MOŽNA DOPLAČILA na poti: za vstopnine v razne muzeje in znamenitosti ter za enodnevni javni prevoz v New Yorku = predvidoma 130 – 140 USD. 
MOŽEN POPUST: za 3. oz. 4. osebo v isti sobi = 180 EUR/osebo.
 
OPOMBE: 
- zajtrki v ameriških hotelih niso nujno sestavni del ponudbe. Ponekod je lahko vključen enostaven kontinentalni zajtrk (mufin in kava), če zajtrka v hotelu ne bo, ga bomo organizirali izven hotela. Zadnji dan bo enostavnejši zajtrk (kava in rogljiček) zaradi zgodnejše ure odhoda verjetno organiziran na poti. 
- sobe v ameriških hotelih imajo do dve široki postelji (primerno za 3 ali 4 osebe, ki se med sabo poznajo). Dodatnih postelj v sobi ni.
 
POMEMBNO:

- dne 4.6.2024 smo zaradi dodatnega povpraševanja našo prvotno ponudbo dopolnili z dodatnimi mesti. Cene so se za nove prijave povečale za 100 EUR/osebo zaradi dražjih letalskih vozovnic. Ker v času objave vse letalske povezave še niso bile fiksno potrjene, je možno, da bo del potnikov na začetku moral leteti v Rim iz letališča v Benetkah, iz Rima dalje pa bodo potem vsi potniki imeli nadaljevalni polet skupaj proti ZDA (v tem primeru bomo za transfer iz letališča Trst do letališča Benetke poskrbeli v agenciji).

- ali bo potovanje na koncu izvedeno z ameriškimi kombiji (kjer bo naš vodnik tudi voznik) ali z najetim avtobusom, je odvisno od končnega števila potnikov o čemer bodo potniki obveščeni pred odhodom.

- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega potnega lista, katerega veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Za pridobitev ESTE je potrebno sporočiti tudi podatke o poklicu in zaposlitvi (ime in naslov podjetja ali ustanove, kjer ste zaposleni, imena in priimke staršev vključno z dekliškim priimkom matere),

- osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA, enako velja za tiste, ki so po januarju 2021 obiskali Kubo. 

- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo. 
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji turistične agencije Sajko in letalskega prevoznika!
 • za pare
 • odlično vodenje
 • organiziran prevoz
 • potujem sam
 • bogat program
 • atraktivni izleti
 • arhitekturno bogastvo
 • kulturno središče
 • potovalna klasika
 • bogata zgodovina
 • naravne lepote
 • velemesta
 • dinamično potovanje
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 9 dni (8 nočitev)

PREVOZ: Letalo

24. avg. 2024 - 1. sep. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 2.690,00 €
SKUPNA CENA: 5.380,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava