LJ MB SB

ZDA & TORONTO

TORONTO, NIAGARSKI SLAPOVI, WASHINGTON, NEW YORK

FIRST MINUTE DO 31.1. Veličastni Niagarski slapovi in vznemirljiva mesta ZDA in Kanade.

Odhod: 24. april 2022 | 9 dni | letalo | šifra: ZDT211

1. dan: Transfer iz Ljubljane v nočnih oz. zgodnjih jutranjih urah. Pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru in vožnja v Avstrijo do letališča na Dunaju. Ob 10.40 direkten polet letala družbe Austrian Airlines v ZDA. Obrok na letalu. Pristanek na letališču J.F.K. pri New Yorku ob 14.15. Po opravljenih formalnostih vožnja v Washington. Kasnejša namestitev v hotelu in nočitev.
2. dan: Zajtrk. Ves dan spoznavanje znamenitosti WASHINGTONA, prestolnice Združenih držav Amerike: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Nočitev v hotelu.
3. dan: Po zajtrku takojšen odhod iz Washingtona v državo Pennsylvanio do LANCASTER COUNTY. Ta predel je znan kot dežela Amišev. Obisk tipične amiške hiše – farme. Nadaljevanje vožnje in poznopopoldanski prihod v zvezno državo New York do mesta CORNING. Nastanitev v hotelu in nočitev.
4. dan: Po zajtrku vožnja do NIAGARSKIH SLAPOV. Ogled veličastnih slapov med jezeroma Erie in Ontario z ameriške in po prečkanju meje še s kanadske strani. Po želji vožnja z ladjico pod slapove. Sledi nastanitev, predvidoma na kanadski strani.
5.dan: Zajtrk. Vožnja ob Ontarijskem jezeru do največjega kanadskega mesta TORONTO. Po prihodu v mesto panoramska vožnja in ogledi: parlamentarna poslopja, mestna hiša, Eaton Center, nabrežje. Možen vzpon na 550-metrski stolp CN, od koder se nudi razgled na mesto in jezero. Vožnja iz Toronta ob Ontarijskem jezeru nazaj do hotela. Nočitev.
6. dan: Po zajtrku prestop nazaj v ZDA in vožnja preko zvezne države New York na relaciji Buffallo-Binghamton-Scranton z vmesnimi postanki. Proti večeru prihod v NEW YORK. Prvi panoramski krog skozi mesto, namestitev v hotelu in nočitev.
7. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled (vožnja ta dan z javnim prevozom) znamenitosti v središču New Yorka z našim vodnikom: Zgornji in Spodnji Manhattan, Peta avenija, Wall Street, Centralni park, Liberty Island s kipom svobode ... Po želji obisk nebotičnika Empire State Building oz. stolpa »Tower of Freedom«. Možnost vožnje z ladjico po reki Hudson ... Nočitev v hotelu.
8. dan: Zajtrk. Prost dopoldan za samostojno odkrivanje mesta, dodatne oglede ali nakupe … Popoldanski transfer na letališče in direkten polet ob 17.45 proti Evropi. Obrok na letalu.
9. dan: Pristanek na Dunaju ob 08.20 po lokalnem času. Še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane, kamor bo prihod predvidoma v zgodnejših popoldanskih urah.

CENA:     2.250 EUR pri najmanj 30 potnikih
                  2.550 EUR pri najmanj 20 potnikih

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 6% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 31.1.2022 (plačilo na TRR).

CENA VKLJUČUJE: 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, letalske polete na relaciji Dunaj-New York–Dunaj, vse letališče pristojbine, vse avtobusne prevoze in transferje v ZDA in Kanadi po programu, vse oglede po programu, stroške avtorizacije ESTA za vstop v ZDA, organiziran transfer iz Ljubljane do letališča Dunaj in nazaj, odlično slovensko vodenje, celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za vstopnine v razne muzeje in znamenitosti ter za enodnevni javni prevoz v New Yorku = predvidoma cca. 100 USD (vodniku na poti),

- za sobo 1/1 = 430 EUR za 7 nočitev,
- za pričakovane napitnine za ameriškega voznika avtobusa = cca 20 EUR/osebo

MOŽEN POPUST: za 3. oz. 4. osebo v isti sobi = 150 EUR/osebo.

OPOMBE:
- Zajtrki v ameriških hotelih niso nujno sestavni del ponudbe. Ponekod je lahko vključen enostaven kontinentalni zajtrk (mufin in kava), drugod bomo zajtrk morda organizirali izven hotela.

- Sobe v ameriških hotelih imajo do dve široki postelji (primerno za 3 ali 4 osebe, ki se med sabo poznajo). Dodatnih postelj v sobi ni.
- Ob prijavi je treba obvezno oddati kopijo svojega potnega lista.
- Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
  • organiziran prevoz
  • bogat program
Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 9 dni (8 nočitev)

PREVOZ: Letalo

24. apr. 2022 - 2. maj 2022

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Price: 2250 Discount: 0 Surcharge: 430 Promotion: 135
SKUPNA CENA: 2.545,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava