LJ MB SB

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE

8-DNEVNO POTOVANJE

Obisk glavnih znamenitosti štirih skandinavskih prestolnic: Stockholma, Helsinkov, Osla in Kopenhagna ...
3 nočitve na luksuznih trajektih + 4 nočitve v hotelih.

ODHOD: 17. avgust 2024 | 8 dni | avtobus, ladja | šifra: SKP548

1. dan: Odhod avtobusa iz Ljubljane okoli polnoči (v noči iz 16. na 17. avgust). Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora. Prestop v Avstrijo na Šentilju in vožnja mimo Gradca, Welsa, Passaua in naprej po Nemčiji proti severu. Nočitev v hotelu med Hamburgom in Lübeckom.

2. dan: Zajtrk in vožnja do pristanišča Puttgarden. Vkrcanje na trajekt in krajša plovba do Rodbyja na Danskem. Nadaljevanje poti preko Zealanda mimo danske prestolnice in vožnja preko znamenitega Oresundskega mostu na Švedsko. Popoldanski prihod v mesto MALMÖ, tretje največje švedsko mesto. Postanek v mestnem jedru za krajši ogled glavnih znamenitosti (glavni trg, mestna hiša, cerkve sv. Petra …) in čas za sprostitev. Sledi še vožnja po švedski pokrajini Skane in Smaland do mesta JÖNKÖPING ob jezeru Vätternsee. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan: Po zajtrku nadaljevanje vožnje in opoldanski prihod v švedsko prestolnico STOCKHOLM. Ogled glavnih znamenitosti: kraljeva palača, parlament, stolnica, mestna hiša, muzej Vasa. Še nekaj prostega, nato vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabine in nočna plovba proti Finski.

4. dan: Zajtrk na ladji in jutranji pristanek v stari finski prestolnici TURKU. Vožnja proti vzhodu do sedanje prestolnice HELSINKI. Ogled mesta: senatni trg, stolnica, dvorana Finlandia, opera, cerkev Temppeliaukio, katedrala Uspenski, spomenik Janu Sibeliusu, železniška postaja. Vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabine in nočna plovba proti Švedski.   

5. dan: Zajtrk na ladji in pristanek v STOCKHOLMU. Takojšnja vožnja proti zahodu mimo mest Vasteras in Orebro. Sprostitveni postanek v mestu KARLSTADT ob jezeru Vänern, čas za kosilo … Popoldansko nadaljevanje poti, prestop meje na Norveško in večerni prihod v OSLO. Prva panoramska vožnja skozi norveško prestolnico, nato nastanitev v hotelu v okolici in nočitev. 

6. dan: Po zajtrku takojšnja vrnitev v OSLO in ogled glavnih znamenitosti: muzej Kontiki, Vigelandov park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača. Zgodaj popoldan sledi vkrcanje na ladjo in plovba proti Danski. Nočitev v kabinah.  

7. dan: Zajtrk na ladji, nato pristanek v KOPENHAGNU. Izkrcanje in ogled danske prestolnice: mestna hiša, okrogli stolp, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli. Še nekaj prostega v mestnem jedru. Sledi popoldanski odhod proti jugu do pristanišča Rodby. Vkrcanje na trajekt in pristanek v Puttgardnu v Nemčiji. Še vožnja mimo Lübecka in Hamburga proti Hannovru. Nočitev v hotelu v mestu ali okolici. 

8. dan: Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti domu na relaciji Nürnberg–Passau, čez Avstrijo in prihod v Slovenijo v večernih urah.

CENA:    795 EUR pri najmanj 40 potnikih
                885 EUR pri najmanj 30 potnikih    

CENA VKLJUČUJE: 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 3 x nočitev z zajtrkom v notranjih kabinah 1/4 na trajektih na relacijah Stockholm–Turku, Helsinki–Stockholm in Oslo–Kopenhagen, mostnino za Oresund, prevoz s trajektom na relaciji Puttgarden–Rodby–Puttgarden, prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vstopnine: za okrogli stolp, za cerkev Temppeliaukio, za muzej Vasa in muzej Kontiki.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- za notranjo kabino 1/2 TWC na vseh trajektih = 120 EUR/osebo, 
- za notranjo kabino 1/3 TWC na vseh trajektih = 55 EUR/osebo, 
- za notranjo kabino 1/1 TWC na vseh trajektih  = 260 EUR/osebo, 
- za sobo 1/1 v hotelih = 150 EUR,
- za 3 samopostrežne večerje v restavracijah na trajektih/ladjah = 132 EUR/osebo.

MOŽNI POPUSTI: 
- za otroka do 12. leta na dodatnem ležišču (v sobi z dvema odraslima) = 25%,
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču v vseh hotelih = 5%.
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.

POMEMBNO: 
- v času objave programa vozni redi trajektov še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še spremeni program oz. vrstni red ogledov. 
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji ladjarja!

 

 • otroški popusti
 • odlično vodenje
 • vključene vstopnine
 • organiziran prevoz
 • bogat program
 • krožno potovanje
 • atraktivni izleti
 • potovalna klasika
 • bogata zgodovina
 • panoramska pot
 • čudovita mesta
 • dinamično potovanje
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 8 dni (7 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

17. avg. 2024 - 24. avg. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 795,00 €
SKUPNA CENA: 1.590,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava