LJ MB SB

SONČNA PRLEKIJA

ENODNEVNI IZLET

Spoznavanje Prlekije z domačinom.

8. maj 2021 | 1 dan | avtobus | šifra: SP1289

Vabimo vas, da se nam pridružite na spoznavanju Prlekije z domačinom. Odkrivali boste znane in manj znane kotičke, prisluhnili boste zanimivim pripovedim in zgodbam.     

Odhod iz Ljubljane (Dolgi most) ob 6.00. Pobiranje potnikov: ob 7.00 v Celju (dvorana Zlatorog), ob 7.30 v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti) in ob 8.00 v Mariboru (pred TC City). Vožnja po pomurski avtocesti do Vučje vasi in naprej do LJUTOMERA. Ogled Parka 1. slovenskega tabora, v nekdanjem poplavnem logu obisk stoletnih hrastov in spoznavanje zgodovine prvega slovenskega narodno-političnega srečanja. Sledi krajši ogled mesta: najmanjši slovenski trg, cerkev sv. Janeza Krstnika, Miklošičev trg ... Še sprehod po ulici, kjer je bil posnet prvi slovenski film, do deželnega mejnika iz l.1754 ter rojstne hiše pedagoga Schreinerja. Obisk lončarja  ŽUMANA, prikaz izdelave lončenih izdelkov in ogled lončarske razstave. Možnost nakupa. Vožnja do bližnje Pristave. Ogled etnološke zbirke KMEČKEGA MUZEJA ob poslušanju pripovedi o Prlekiji in Prlekih. Pastirska malica: kos kruha z zaseko in kozarec vina. Možnost nakupa vina. Vsak gost prejme spominsko razglednico. Sledi vzpon v osrčje vinorodnega JERUZALEMA. Obisk cerkvice Žalostne matere božje in seznanitev s tisočletno zgodovino tega romarskega kraja. Čas za osvežitev, napitek ali sprehod po bližnji okolici. Možnost nakupa vin in spominkov. Kasnejše kosilo v enem bližnjih gostišč. Zgodaj zvečer vrnitev domov.

CENA: 45 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
             
52 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, ogled kmečkega muzeja (vključno s kruhom in zaseko ter kozarcem vina), obisk lončarja, kosilo, lokalnega vodnika, cestnine, spremstvo in organizacijo.

MOŽEN POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.
Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava