LJ MB SB

TITOV BUNKER, SARAJEVO IN MOSTAR

3-DNEVNO POTOVANJE

Najbolj varovana skrivnost v bivši SFRJ. Obisk bunkerja, na poti po BiH pa tudi ogledi Sarajeva, Mostarja, Travnika, Jajca ...

ODHOD: 27. april 2024 | 3 dni | avtobus | šifra: TB1128

Titov bunker pri Konjicu pod imenom ARK D-0 bil grajen v tajnosti med letoma 1953 in 1979. Vanj bi se v primeru atomske katastrofe lahko zatekli Tito in 350 najožjih sodelavcev. Ta impozanten objekt obsega preko 6.500 m2 in sega v globino 300 m. Do 1990-ih let je bila gradnja 4,6 milijarde USD vrednega bunkerja najstrožje varovana skrivnost.   

1. dan: Jutranji odhod iz Slovenije. Vožnja mimo Zagreba proti Gradiški, prestop meje z BIH. Nadaljevanje poti mimo Doboja po slikoviti dolini reke Bosne. Opoldanski prihod v SARAJEVO, panoramski avtobusni ogled: zgradbi dvojčkov Momo in Uzeir, parlamenta in časopisna hiša Oslobođenje, današnji AVAZ. Sprehod čez Principov most, ogled Inat kuće. Postanek pri sloviti Vječnici, zgrajene v času Avstro-Ogrske, pozneje predelane v neomavrski stil po vzoru arhitekture Mameluka v Kairu ... Sprehod po znameniti ulici Ferhadija mimo katedrale, pravoslavne cerkve, do Gazi Husrev-begove džamije. Nekaj prostega časa in sprehod po Baščaršiji. Čas za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic, čevapdžinic, burekdžinic … Možnost ogleda vojnega »tunela« Dobrinja–Butmir (doplačilo). Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja do KONJICA, ogled TITOVEGA BUNKERJA. Nadaljevanje vožnje po dolini Neretve do hercegovske prestolnice MOSTAR. Panoramski ogled mesta, ki po vojni spet počasi dobiva staro podobo (katedrala, Bulevar, pravoslavna cerkev …). Ogled zgodovinskega jedra: stara čaršija »Kujundžiluk«, znameniti most, sprehod po starem jedru … Čas za nakup spominkov, samostojno odkrivanje mesta ali okrepčilo. Popoldanska vrnitev v Sarajevo. Kratek postanek v Jablanici in sprehod do ostankov porušenega mostu na Neretvi, kjer so posneli tudi znani film »Bitka na Neretvi«. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk v hotelu in vožnja na Ilidžo do kraškega izvira reke Bosne (ob doplačilu vožnja tja s fijakerji). Slovo od bosanske prestolnice in vožnja do TRAVNIKA, postanek v rojstnem mestu Iva Andriča. Sprehod do rojstne hiše Iva Andriča in »šarene« džamije. Nato vožnja v JAJCE, ogled slikovitega mesteca ob reki Plivi: Sahat kula, Medved kula, cerkev sv. Luke … nadaljevanje po slikoviti soteski reke Vrbas proti Banja Luki in naprej proti Hrvaški. Povratek v Slovenijo v večernih urah.

CENA:  245 EUR pri najmanj 40 potnikih
               277 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC v Sarajevu ali okolici, cestnine, parkirnine in vstopne takse, lokalno vodenje (kjer je obvezno), slovensko vodenje in organizacijo.

Vključeni vstopnini:
 za Titov Bunker in izvir Bosne.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 40 EUR (ob prijavi),  za muzej »ratni tunel« = cca. 6 EUR.

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12 let = 25% (z dvema odraslima osebama),
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • odlično vodenje
  • potujem sam
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • bogata zgodovina
  • Jugoslovanska dediščina
  • Balkan
  • odkrivanje naše zgodovine
  • priporočeno za skupine
  • dinamično potovanje
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

27. apr. 2024 - 29. apr. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 245,00 €
SKUPNA CENA: 490,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava