LJ MB SB

BERNINA EKSPRES, BRESCIA, JEZERO ISEO IN ŠVICA

3-DNEVNO POTOVANJE

Atraktivno potovanje v osrčje švicarskih Alp. Eden izmed vrhuncev programa je vožnja z znamenitim vlakom Bernina Express.

6. september 2024 | 3 dni | avtobus, vlak | šifra: BE1021

ŠVICA, dežela jezer, dolin in slikovitih vasic, kjer vrhovi alpskih gora, alpske doline, bučanje slapov in pristna narava prevzamejo vse naše čute. In nenazadnje so tu gostoljubni domačini, ki skrbijo, da življenje v njihovi deželi teče »kot švicarska ura«. Vožnja po slavni progi BERNINA EXPRESS je posebno doživetje.

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja, Ljubljane, Fernetičev. Vožnja mimo Benetk, Gardskega jezera do BRESCIE. Krajši ogled mesta: rimski forum, kapitol, stara katedrala, trg Pavla VI., trg Palazzo della Loggia s številnimi arkadami, stolpom in astronomsko uro. Vožnja do jezera ISEO, ki je šesto največje italijansko jezero in ima največji evropski jezerski otok Montisola. Postanek v vasici ISEO. Vkrcanje na ladjo in plovba do otoka. Obisk ribiške vasice pod mogočnim gradom. Vrnitev na obalo in nadaljevanje vožnje ob jezeru čez 1181 m visok prelaz Aprica na območje mesteca TIRANO v dolini Valtellina. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vkrcanje na vlak in vožnja v ŠVICO. Vožnja po delu slavne proge BERNINA EXPRESS, ki je od leta 2008 na seznamu UNESCA. Edinstvena trasa povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur, vodi čez 196 mostov in skozi 55 predorov. Vožnja po enem najatraktivnejših odsekov čez gorski prelaz BERNINA in najvišjo točko 2253 m na postaji Ospizio Bernina. Izstop v ST. MORITZU, mondenem turističnem središču, in nadaljevanje z avtobusom proti najstarejšemu švicarskemu mestu CHUR. Sprehod po starem jedru, mimo mogočne romanske katedrale, cerkve sv. Martina in številnih meščanskih stavb. Po ogledu vožnja v lihtenštajnsko prestolnico VADUZ. Krajši postanek za ogled. Vožnja v hotel, namestitev, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja skozi predor San Bernardino in naprej proti jugu. Ogled mesta BELLINZONA, najbolj italijanskega mesta v Švici, ležečega pod mogočno trdnjavo, ki je varovala vstop v središče Švice in je danes pod zaščito UNESCA. Sledi obisk čokoladnice Alprose, največje proizvajalke švicarske čokolade. Nadaljevanje poti v LUGANO ob istoimenskem jezeru. Postanek za sprehod po promenadi ob jezeru in starem delu mesta. Vožnja proti domu mimo Milana in Benetk, pozen nočni prihod v Slovenijo.

CENA:      395 EUR pri najmanj 40 potnikih
                 430 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, 2 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, cestnine, parkirnine in pristojbine, slovensko vodenje in celotno organizacijo. 
Vključene vstopnine: vožnja z ladjico na otok Montesola, vožnja z vlakom Bernina Express in vstopnina za čokoladnico Alprose. 

MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi: za 1/1 sobo = 60 EUR. 

MOŽNI POPUSTI: 
- za otroka do 12 let na dodatnem ležišču = 25% (z dvema odraslima osebama),
- za 3. osebo na dodatnem ležišču 5%. 
Troposteljne sobe proti potrditvi. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

 

  • za pare
  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • potujem sam
  • udobno
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • potovalna klasika
  • naravne lepote
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

6. sep. 2024 - 8. sep. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 395,00 €
SKUPNA CENA: 790,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava