LJ MB SB

BERNINA EKSPRESS, BRESCIA, JEZERO ISEO IN ŠVICA

3-DNEVNO POTOVANJE

Atraktivno potovanje v osrčje švicarskih Alp. Eden izmed vrhuncev programa je vožnja z znamenitim vlakom Bernina Express.

25. junij 2021 | 3 dni | avtobus, vlak | šifra: BE1021

ŠVICA, dežela jezer, dolin in slikovitih vasic. Vrhovi alpskih gora, alpske doline, bučanje slapov in pristna narava prevzamejo vse naše čute. In nenazadnje so tu gostoljubni domačini, ki skrbijo, da življenje v njihovi deželi teče »kot švicarska ura«. Vožnja po slavni progi BERNINA EXPRESS je posebno doživetje. 

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja, Ljubljane, Fernetičev. Vožnja mimo Benetk, Gardskega jezera do BRESCIE. Krajši ogled mesta: rimski forum, kapitol, stara katedrala, trg Pavla VI., trg Palazzo della Loggia s številnimi arkadami, stolpom ter astronomsko uro … Vožnja do jezera ISEO, ki je šesto največje italijansko jezero in ima največji evropski jezerski otok Montisola. Postanek v vasici ISEO. Vkrcanje na ladjo in plovba do otoka. Obisk ribiške vasice pod mogočnim gradom. Vrnitev na obalo in nadaljevanje vožnje ob jezeru čez 1181 m visok prelaz Aprica na območje mesteca TIRANO v dolini Valtellina. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vkrcanje na vlak in vožnja v ŠVICO. Vožnja po delu slavne proge BERNINA EXPRESS, ki je od leta 2008 na seznamu UNESCA. Edinstvena trasa povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur, vodi čez 196 mostov in skozi 55 predorov. Vožnja po enem najatraktivnejših odsekov čez gorski prelaz BERNINA in najvišjo točko 2253 m na postaji Ospizio Bernina. Izstop v ST. MORITZU, mondenem turističnem središču, in nadaljevanje z avtobusom proti najstarejšemu švicarskemu mestu CHUR. Sprehod po starem jedru, mimo mogočne romanske katedrale, cerkve sv. Martina in številnih meščanskih stavb. Po ogledu vožnja v VADUZ, središče Liechtensteina. Krajši postanek za ogled. Vožnja v hotel, namestitev, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja skozi predor San Bernardino in naprej proti jugu. Ogled mesta BELLINZONA, najbolj italijanskega mesta v Švici, ležečega pod mogočno trdnjavo, ki je varovala vstop v središče Švice in je danes pod zaščito UNESCA. Sledi obisk čokoladnice Alprose, največje proizvajalke švicarske čokolade. Nadaljevanje poti v LUGANO ob istoimenskem jezeru. Postanek za sprehod po promenadi ob jezeru in starem delu mesta. Vožnja proti domu mimo Milana in Benetk, pozen nočni prihod v Slovenijo.

CENA: 299 EUR pri najmanj 40 potnikih                                       
             329 EUR pri najmanj 30 potnikih                                           

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, vožnjo z ladjico na otok Montesola, namestitev v hotelih*** sobe 1/2 TWC, 2 x polpenzion, vožnjo z vlakom Bernina Express, cestnine, parkirnine in pristojbine, vodenje in organizacijo.  

MOŽNO DOPLAČILO: 
- za 1/1 sobo = 50 EUR.

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama),
- za 3. osebo na dod. ležišču 5%.  

POMEMBNO: V času objave programa vozni red vlakov na progi Bernina Express  še ni bil potrjen, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program in vrstni red ogledov.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.
Trenutni pogoji za potovanje:
ZA VSTOP V ŠVICO je dovolj dokazilo o cepljenosti (od zadnjega odmerka ne sme preteči več kot 6 mesecev) ali prebolelosti (v zadnjih 180 dneh), v nasprotnem primeru je potrebno opraviti PCR test v 72 urah pred vstopom v državo.
Za vstop v Italijo je zaenkrat potrebno opraviti še najmanj hitri test v 48 urah pred vstopom v državo.  
ZA POVRATEK NAZAJ V SLOVENIJO zadostuje potrdilo o cepljenju ali prebolelosti, v nasprotnem primeru pa je potrebno na poti nazaj narediti hitri test oz. lahko izberete tudi 10-dnevno samoizolacijo.  

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin
Število oseb

Za izbrani termin aranžma ni na voljo.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava