LJ MB SB

NAJLEPŠI SLOVAŠKI GRADOVI

2-DNEVNI IZLET

Obisk čudovitih gradov, ki predstavljajo tudi arhitekturni dosežek.

29. maj 2021 | 2 dni | avtobus | šifra: NSG896

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 3.00. Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora, prestop meje in vožnja po Avstriji mimo Gradca, Wr. Neustadta in Eisenstadta na Slovaško. Vožnja mimo Bratislave proti mestecu Časta. Ogled gradu CERVENY KAMEN, ki je dobil ime po rdečkasti kamnini. Ogled grajskih soban in podzemne galerije. Pot nadaljujemo proti TRENČINU. Spoznali bomo največji grajski kompleks na slovaškem. Ogledali si bomo znameniti Omarjev vodnjak in muzej, v katerem hranijo tudi rimski zapis iz 2. st., ki priča o vlogi Trenčina kot najsevernejše rimske utrdbe v Evropi. Namestitev v hotelu v Trenčinu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku bomo obiskali romantični grad BOJNICE. Danes najbolj obiskan slovaški grad je bil v 19. st. preurejen po vzoru francoskih dvorcev v dolini Loare. Ogled grajskih soban s slikami florentinskih mojstrov, rezbarij v zlati dvorani, grajske kapele in votline s sarkofagom grofa Palffyja.  Po ogledih se od obronkov slovaškega rudogorja napotimo do odmaknjene BANSKE ŠTIAVNICE, ki je pod zaščito Unesca. Mesto dolguje svoj obstoj in razcvet bogatim nahajališčem zlata in srebra. Ogled mesta z značilno arhitekturo in trg sv. Trojice. Nekaj prostega časa, za samostojno raziskovanje slikovitega mesta, kosilo … Povratek proti domu mimo Nitre, Trnave in Bratislave v Avstrijo. Vrnitev v Slovenijo v poznih večernih urah.   


CENA: 155 EUR
pri najmanj 40 potnikih

                
175 EUR pri najmanj 30 potnikih                                 


CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelu***, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, slovensko vodenje in organizacijo.


Vključene vstopnine:
za gradove Cerveny Kamen, Trenčin ter Bojnice.   
 


MOŽNO DOPLAČILO:
  za sobo 1/1 = 20 EUR.
MOŽEN POPUST:  za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima),  za 3. osebo v sobi na dod. ležišču 5%.


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava