LJ MB SB

BALTSKE DRŽAVE

8-DNEVNO POTOVANJE

Litva, Latvija in Estonija. Avtobusno popotovanje po treh slikovitih deželah z bogato zgodovino! Na poti tudi ogled nekaterih znamenitosti Poljske in ogled finske prestolnice. Povratek z letalom.

ODHOD: 20. junij 2024 | 8 dni | avtobus-letalo | šifra: BLT835

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 18. uri, pobiranje potnikov proti Mariboru. Vožnja mimo Šentilja in naprej na relaciji Gradec–Dunaj. Nočna vožnja.

2. dan: Prestop na Češko in vožnja mimo Brna, Olomouca in Ostrave. Jutranji prihod na Poljsko, vožnja mimo Katovic in Czestochowe. Opoldanski prihod v VARŠAVO. Ogled mesta: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Popoldanska vožnja mimo mest Grajewo in Augustow. Nastanitev, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v LITVO, največjo izmed baltskih držav. Potovanje preko reke Nemen in prihod v staro prestolnico TRAKAI. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Popoldanski prihod v litovsko prestolnico VILNO. Prvi panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Odhod iz Vilne in avtobusno potovanje proti zahodu države do obalnega mesta KLAIPEDA. V bližini vkrcanje na trajekt in vožnja na znamenito KURSKO KOSO, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu NIDA z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Vožnja proti mestu ŠIAULIAI. V bližini obisk znamenitega hriba križev, KRYŽIU KALNIS, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v LATVIJO in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico RIGA. Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica ... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Vožnja proti nacionalnemu parku Gaujas in nato ogled škofovskega gradu TURAIDA. Sledi prestop meje v ESTONIJO in vožnja mimo letoviškega in zdraviliškega mesta Pärnu proti severu. Popoldanski prihod v estonsko prestolnico TALLIN in ogled znamenitosti: grad–parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Še krajši prosti čas za zadnje oglede ali manjše nakupe, nato vkrcanje na trajekt in plovba s trajektom preko zaliva do finske prestolnice HELSINKI.  Popoldanski krožni ogled glavnih znamenitosti Helsinkov (zunanji ogledi): Senatni trg, cerkev Uspenski, Esplanade, železniška postaja, opera, cerkev Temppeliaukio. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan: Zgodnje vstajanje in transfer do letališča. Jutranji polet iz Helsinkov ob 7.05 s predvidenim pristankom na letališču Ljubljana ob 8.40 po lokalnem času. Zaključek potovanja (po želji še organiziran transfer do Celja, Slov. Bistrice in Maribora).

CENA:             999 EUR pri najmanj 40 potnikih
                        1.120 EUR pri najmanj 30 potnikih
                        1.260 EUR pri najmanj 20 potnikih             
    
CENA VKLJUČUJE: 6 x nočitev v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 5 x večerja in 5 x zajtrk kot po programu, prevoz s turističnim avtobusom, trajekt na relaciji Tallin–Helsinki, letalski polet Helsinki–Ljubljana, vse letališke takse (vključen 1 kos ročne prtljage in 1 kos prtljage za oddajo do 20 kg), vsi ogledi po programu, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNO DOPLAČILO ob prijavi:  
- za sobo 1/1 v hotelih = 190 EUR, 
- za transfer iz letališča Ljubljana do Maribora = 25 EUR/osebo.

MOŽEN POPUST:  za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. 
Troposteljne sobe proti potrditvi. 

POMEMBNO: 
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta, 
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • vključeni izleti
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • potovalna klasika
  • bogata zgodovina
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 8 dni (7 nočitev)

PREVOZ: Bus-avio

20. jun. 2024 - 27. jun. 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 999,00 €
SKUPNA CENA: 1.998,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava