LJ MB SB

BALTSKE DRŽAVE

9-DNEVNO POTOVANJE

Litva, Latvija in Estonija. Krožno avtobusni popotovanje po treh deželah z bogato zgodovino! Na poti tudi ogled nekaterih znamenitosti Poljske.

– spremenjen program (brez nočnih voženj, krožno z avtobusom)

7. avgust 2021 | 9 dni | avtobus | šifra: BLT835

1. dan:
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 03. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja, Slov. Bistrice in Maribora. Prestop v Avstrijo na Šentilju in nadaljevanje mimo Gradca in Dunaja z vmesnimi postanki. Prestop na Češko in opoldanski prihod v OLOMOUC, nekdanjo prestolnico Moravske. Krajši ogled starega jedra z glavnim trgom, ki je na seznamu Unescove dediščine. Sledi vožnja mimo Ostrave na Poljsko. V kasnejših popoldanskih urah prihod v največje poljsko romarsko središče CZESTOCHOWO. Postanek na Jasni Gori za obisk Marijinega svetišča z znamenito ikono Črne Marije. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.


2. dan:
Zajtrk in nadaljevanje potovanja mimo Lodža. Opoldanski prihod v MAZURIJO, deželo stoterih jezer. Postanek v mestu OLSZTYN in sprehod skozi zanimivo staro jedro z bogato zgodovino in impresivno arhitekturo. Sledi vožnja skozi slikovito pokrajino mimo številnih jezer proti mestu Suwalki. Nastanitev nekje na tem območju, večerja in nočitev v hotelu.


3. dan: Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v Litvo, največjo izmed baltskih držav. Potovanje proti zahodu države do obalnega mesta KLAIPEDA. V bližini vkrcanje na trajekt in vožnja na znamenito KURSKO KOSO, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu NIDA z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Vožnja proti mestu ŠIAULIAI. V bližini obisk znamenitega hriba križev, KRYŽIU KALNIS, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v Latvijo in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico RIGA. Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica ... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Vožnja proti nacionalnemu parku Gaujas in nato ogled škofovskega gradu TURAIDA. Sledi prestop meje v Estonijo in prihod v letoviško in zdraviliško mesto PÄRNU, ki velja za estonsko poletno prestolnico. Krožni ogled mesta: mestna hiša, koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev … Nadaljevanje vožnje in kasnejši popoldanskih prihod v TALLIN. Ogled estonske prestolnice: grad–parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku še nekaj prostega v zanimivem starem jedru Tallina, nato dopoldanski odhod z avtobusom proti jugovzhodu Estonije. Prihod v TARTU, drugo največje in najstarejše estonsko mesto, ki se zaradi znane univerze smatra tudi za intelektualno središče države. Ogled glavnih znamenitosti: živahno nabrežje reke Emajogi, mestna hiša, razvaline stare katedrale in mestnega obzidja, univerza, observatorij, zanimive fontane in skulpture … Sledi še popoldanska vožnja južno nazaj v Latvijo in nastanitev v hotelu nekje na poti proti mestu Rezekne. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Sledi vožnja preko latvijskega mesta Daugavpils, prestop meje v Litvo in popoldanski prihod v litovsko prestolnico VILNO. Panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Po zajtrku krajša vožnja v staro prestolnico TRAKAI. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Sledi vrnitev na Poljsko in večerni prihod v Varšavo. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

9. dan: Zajtrk. Sledi krajši ogled VARŠAVE: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Avtobusni povratek iz Varšave mimo Katovic na Češko in potovanje na relaciji Ostrava–Brno-Dunaj-Gradec z vmesnimi postanki ... Vrnitev v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane v kasnejših večernih oz. poznih nočnih urah.

 CENA: 990 EUR pri najmanj 20 potnikih
            1.090 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 8 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom, vse cestnine, vinjete, davki in parkirnine po programu, vsi ogledi po programu, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.


MOŽNO DOPLAČILO:
za sobo 1/1 = 190 EUR.

MOŽEN POPUST: za 3 osebo na dodatnem ležišču = 5%

POMEMBNO - OPOMBE:
- celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo pred odhodom prejeli podrobnejša navodila oz. priporočila v tej zvezi. Precej verjetno je, da bo za udeležbo na potovanju treba izpolnjevati pogoje PCT (prebolel, cepljen ali testiran), zato prijava na potovanje pomeni tudi strinjanje s temi pogoji.
- za potovanje zadostuje veljavna slovenska osebna izkaznica.
- ob prijavi manjšega števila potnikov (najmanj 6 prijavljenih) bomo program izvedli z našim komfortnim kombijem-minibusom, kjer bo naš vodnik tudi voznik. V tem primeru bo obveljala ista cena, kot pri udeležbi najmanj 15 potnikov.
- za vsa vprašanja v zvezi s tem programom, smo vam v TA SAJKO na voljo na tel. številki: (02) 80 51 804.

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • vključeni izleti
Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 9 dni (8 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

7. avg. 2021 - 15. avg. 2021

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Price: 990 Discount: 0 Surcharge: 190 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 1.180,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava