LJ MB SB

VELIKA TURA PO ROMUNIJI (Z MOLDAVIJO)

9-DNEVNO POTOVANJE

Odkrivanje skrivnostne dežele grofa Drakule. Krožno potovanje po Romuniji s postanki na najzanimivejših krajih, krajši skok tudi v Moldavijo.

25. junij 2021 | 9 dni | avtobus | šifra: VTR708

1. dan: Odhod avtobusa opolnoči (v noči iz 24. na 25. junij) iz Ljubljane. Pobiranje potnikov preko Celja proti Mariboru in Murski Soboti. Prestop na Madžarsko in potovanje mimo Blatnega jezera in  Budimpešte proti Miškolcu. Popoldanski prestop meje z ROMUNIJO in prihod v predel MARAMURES, skrivnostno deželo, kjer življenje še marsikje teče kot pred mnogimi desetletji. Vožnja mimo mesta Satu Mare do kraja NEGRESTI OAS in obisk  muzeja na prostem. Nadaljevanje v SAPANTO za ogled zanimivega »veselega pokopališča«, in do najbolj severnega romunskega mesta SIGHETU MARMATIEI, znanega po nekdanjem zloglasnem zaporu za nasprotnike režima, v katerem je danes muzej. Nastanitev, večerja in nočitev.  

2. dan: Zajtrk. Vožnja v BUDESTI in (po možnosti tudi notranji) ogled znamenite lesene cerkve pod zaščito Unesca. Nadaljevanje mimo BARSANE po dolini reke Ize, nato naprej po razgibani poti čez Vzhodne Karpate v Bukovino, ki je znana po poslikanih samostanih. Obisk VORONETA, ki slovi po freski Poslednja sodba. Nastanitev na območju Suceave, večerja, nočitev.  

3. dan: Po zajtrku vožnja mimo mesta Botosani in pri hidrocentrali Costesti prestop v MOLDAVIJO. Potovanje skozi severni del Moldavije mimo mesta Balti. Popoldanski prihod v prestolnico CHISINAU (KIŠNJEV) in ogled mestnih znamenitosti (slavolok zmage, pravoslavna katedrala, vladna poslopja, knjižnica, mestni park ...). Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

4. dan: Zajtrk. Po možnosti krajši postanek na mestni tržnici, nato pa obisk ene izmed znanih moldavskih vinskih kleti (ogled in pokušnja). Odhod proti jugu preko ozemlja GAGAUZIJE proti jugu in prestop v Romunijo, predvidoma pri mestu Cahul. Še vožnja do mesta Galati, prečkanje Donave s trajektom in vožnja v DELTO DONAVE do mesta TULCEA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

5. dan: Zajtrk. Zgodnji izlet z ladjico po kanalih mogočne donavske delte, ki je bogata s številnimi vrstami ptic. Vožnja do obale ČRNEGA MORJA do letoviškega kraja MAMAIA, ki velja za največje romunsko obmorsko turistično središče. Krajši sprehod po obalni promenadi oz. možnost vožnje z gondolo ob plaži, s katere se nudi čudovit razgled na Mamaio, Constanto in Črno morje. Vožnja v CONSTANTO, drugo največje romunsko mesto in največje pristanišče. Krajši sprehod skozi mestno središče, nato vožnja v notranjost in v pozno popoldne prihod v BUKAREŠTO. Po možnosti že krajši ogled starega mestnega jedra. Nastanitev v hotelu oz. možnost večerje s folklornim programom. Nočitev.

6. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v »vzhodnem Parizu«, kot imenujejo romunsko prestolnico: Trg Unirii, Hiša ljudstva, Atheneul, Stavropolska cerkev, slavolok, Trg Palatului. Opoldanska vožnja v TRANSILVANIJO. V kraju SINAIA ogled dvorca PELES – nekdanje poletne rezidence romunske kraljeve družine. Sledi foto postanek pri gradu BRAN, ki je znan tudi kot grad grofa Dracule. Nadaljevanje v BRASOV, kjer sledi sprehod skozi zgodovinsko mestno jedro: črna cerkev, mestna hiša, obzidje … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Ob lepem vremenu vzpon z gondolo na goro Tampa, sicer vožnja v SIBIU. Ogled gornjega in spodnjega mesta. Nastanitev, večerja in nočitev.

8. dan: Po zajtrku vožnja do nekdanje transilvanske prestolnice ALBA IULIE in ogled povsem obnovljenega mesta trdnjave. Nadaljevanje do mesta HUNEDOARA in ogled gradu iz 14. stoletja, ki sodi med največje dosežke transilvanske arhitekture. Še vožnja do TIMISOARE, krožni ogled mesta in sprehod mimo gledališča do znamenite pravoslavne katedrale. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

9. dan: Zajtrk. Odhod proti severu in prestop na Madžarsko. Vožnja na relaciji Szeged–Budimpešta–Blatno jezero. Popoldanski povratek v Slovenijo ter vožnja do Maribora, Celja in Ljubljane. 

CENA: 835 EUR pri najmanj 40 potnikih
             915 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 8 x nočitev z zajtrki v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 7 x večerja kot po programu, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in takse, vodenje in organizacijo. 
Vključene vse vstopnine po programu. 

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 150 EUR,
- za večerjo z nacionalnim folklornim programom v Bukarešti = cca. 35 EUR.

MOŽEN POPUST:  za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

OPOMBE: Možne so še manjše prerazporeditve v programu.


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Trenutni pogoji za potovanje:
ZA VSTOP V ROMUNIJO in v MOLDAVIJO je dovolj dokazilo o cepljenosti (od zadnjega odmerka mora preteči najmanj 10 dni), v nasprotnem primeru je potrebno opraviti PCR test v 72 urah pred vstopom v državo.
Za tranzit preko Madžarske ni potrebno nobenih dodatnih dokazil.  
ZA POVRATEK NAZAJ V SLOVENIJO zadostuje potrdilo o cepljenju ali prebolelosti, v nasprotnem primeru pa je potrebno na poti nazaj narediti hitri test oz. lahko izberete tudi 10-dnevno samoizolacijo. 


Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin
Število oseb

Za izbrani termin aranžma ni na voljo.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava